Yrittäjyys – Missä mennään kahden vuoden jälkeen?

Olen ihan pian toiminut päätoimisena yrittäjänä kahden vuoden ajan. Päätin kirjoittaa tilannekatsausta tänne blogiin, sillä kirjoittaminen selkeyttää usein omia ajatuksia ja muutenkin kun yrityksen suunta on vähitellen hiukan vaihtunut, on hyvä päivittää ajankohtaiset asiat teillekin.

Sisustussuunnittelusta some- ja markkinointitoimistoksi

Tänä syksynä olen tietoisesti jättänyt sisustussuunnittelupalvelujen tarjoamisen taka-alalle. Teen edelleen sisustussuunittelua mahdollisuuksien mukaan silloin kun palvelua minulta kysytään, mutta olen päättänyt keskittyä yritysten kanssa toimimiseen. Esmeralda’s Design on nyt yhden naisen some- ja markkinointitoimisto, joka tekee monenlaista luovaa eri alojen ja eri kokoisten yritysten kanssa. Tänä syksynä minulla on ollut ihania ja inspiroivia asiakkaita markkinoinnin ja sisällöntuotannon saralla ja olen päässyt tekemään paljon erilaisia asioita yhteistyössä yritysten kanssa.

Esmeralda’s Design

Jo ensimmäisen vuoden aikana tarkastelin liikevaihtoa ja totesin, että suurin osa liikevaihdosta tulee yrityksille tarjoamistani palveluista. Oman ajankäytön ja yrityksen kannattavuuden puolesta tämä yrityksiin panostaminen olisi siis kannattanut tehdä jo aiemmin, mutta koin itse vasta kesäloman jälkeen olevani valmis tähän ratkaisuun.

Esmeralda’s Design

Olen huomannut, että yrittäjien auttaminen on intohimoni. Uppoudun helposti yritykseen kokonaisvaltaisesti ja minulle käykin usein niin, että kun aluksi tuotan yritykselle yhtä palvelua, on yhteistyö pian yhä laajempaa. Parhaimmillaan autan yrittäjää tai yritystä kokonaisvaltaisesti ja sparraan toiminnan eri osa-alueilla, joista vahvimpana on some, markkinointi ja brändi-ilme. Osallistun myös erittäin mielelläni yritysten tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Olen aidosti kiinnostunut asiakasyrityksistäni ja yrittäjistä ja haluan auttaa yrityksiä kehittymään.

Tutustu tarjoamiini palveluihin!

Liiketalouden opinnot ovat osaltaan tönäisseet minua oikeaan suuntaan. Kun opintojen myötä saan uusia oppeja, ideoita ja inspiraatiota, on minulla kova into päästä toteuttamaan näitä ideoita yhteistyöyrityksissäni.

Esmeralda’s Design - Essi Niskakangas

Mentorointi

Olen myös aloittanut yritysmentoroinnin tänä vuonna. Vaikka tietyllä tavalla koen olevani vasta alkutaipaleella oman yritykseni kanssa, on minulla kuitenkin jo 14 vuoden ajalta yrittäjäkokemusta, joten ehkä tässä vuosien varrella on tarttunut asioita ja oppeja, joista riittää annettavaa muillekin yrittäjille. Tarkoituksenani on talven aikana testata mentorointia myös etänä, joten jos siellä linjoilla on yrittäjyyttä suunnittelevia tai yrittäjiä, jotka kaipaisi mentoria kaveriksi pohtimaan oman yrityksen suuntaa, voisin tähän testiin ottaa asiakkaan nimellistä korvausta vastaan. Kannattaa laittaa viestiä, jos olet kiinnostunut yhteistyöstä.

Esmeralda’s Design - Essi Niskakangas

Onko yrittäjyys ollut taloudellisesti kannattavaa?

Kyllä on. Olen päässyt joka kuukausi tavoitetulokseeni ja liiketoiminta on kokoajan ollut kannattavaa. Palveluyrittäjänä minulla ei ole järin suuria kuluja, vaikka yrittäjällä toki on monenlaisia maksuja ja velvoitteita hoidettavana. Toistaiseksi yrittäjyys on nostanut ansiotasoani palkkatyöhön verrattuna. En enää stressaa siitä, onko laskutettavaa joka kuukausi riittävästi, vaikka riski yrittäjänä toimiessa onkin läsnä jatkuvasti. Olen myös taloudelliselta kannalta ollut tyytyväinen ratkaisuuni siirtyä yrittäjäksi.

Esmeralda’s Design

Mitä tekisin toisin?

Jos nyt aloittaisin päätoimisen yrittäjyyden, valitsisin nopeammin selkeän linjan, jota lähden toteuttamaan. Pidin pitkään palveluissani tarjolla niin sisustussuunnittelua, sisältömarkkinointia kuin sisällöntuotantoa ja markkinointia ja kokonaisuus oli minusta itsestäkin todella sekava, joten sitä se varmasti oli myös asiakkaan silmin. Toisaalta, en tainnut kaksi vuotta sitten olla vielä valmis päättämään, mitä tosiasiassa haluan yrityksessäni tehdä ja halusin antaa mahdollisuuden eri osa-alueille. Nyt kun päätös on kypsynyt pikkuhiljaa, olen kuitenkin varma päätöksestäni ja tällä valitulla linjalla on hyvä jatkaa kohti seuraavaa vuotta.

Vuosi yrittäjänä – Tästä voit lukea mietteitäni vuoden takaa

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.