Yrittäjän ensimmäiset kuukaudet

Päätoimista yrittäjyyttä on jo muutama kuukausi takana ja voisi olla paikallaan käydä läpi, mitä olen näiden kuukausien aikana ehtinyt tekemään ja miten yrittäjänä on ylipäätään mennyt. 

Tammikuussa aloin intoa puhkuen hommiin. Tammikuuta varten olin saanut sovittua loppuvuodesta asiakkaita ja teinkin tammikuussa sekä sisustussuunnittelua, blogi- ja somehommia sekä koulutusta. Tammikuu yllätti positiivisesti, sillä pääsin reilusti laskutustavoitteeseeni, vaikka moni yrittäjä pelotteli, että tammikuu on toinen vuoden hiljaisimmista kuukausista eikä myyntiä välttämättä kerry odotusten mukaan.

Helmikuun osalta kalenteri täyttyi tammikuun lopussa. Helmikuussa tein sisustussuunnittelua parin kodin lisäksi upeaan kauneushoitolaan, tein blogissa sisältömarkkinointia ja päivitin asiakkaideni somekanavia, tein markkinointimateriaaleja ja pääsin suunnittelemaan myös yhden aivan uuden logon. Helmikuussa laskutettavaa kertyi juuri sen verran kuin minulla on ollut kuukausitavoitteena. Helmikuussa aloitin myös yrittäjän ammattitutkintoon johtavat opinnot ja opintojen alkamisen myötä aloitin yrityksen kehittämissuunnitelman. Helmikuussa julkaistu Helsingin Sanomien artikkeli aiheutti sen, että kalenteri alkoi täyttyä kevään osalta jo varsin kivasti.

Esmeralda's DESIGN

Maaliskuussa totesin, että töitä saa tehdä jotta saan kaikki sovitut projektit hoidettua ajallaan ja uudet tiedustelijat olivat onneksi valmiita jättämään aloituksen huhtikuulle. Maaliskuussa kartoitin monta uutta sisustuskohdetta, joista osa on vasta käynnistymässä. Maaliskuussa sisustettiin pääasiassa olohuoneita ja lastenhuoneita ja tein blogissa sisältömarkkinointia.

Huhtikuuta mennään ja kevään osalta kuviot alkaa olla aikalailla selvät. Huhtikuuhun mahtuu niin sisustusasiakkaita kuin someprojektejakin. Pari isompaa projektia on käynnistymässä ja ne tulevat työllistämään pidempään tämän, ehkä jopa koko vuoden ajan. Tällä hetkellä kalenteri on toukokuun loppuun saakka täysi, joskin olen jättänyt pientä väljyyttä niitä pikaista apua tarvitsevia asiakkaita varten, jotta voin jonkin yksittäisen pienen projektin ottaa hoitaakseni isompien suunnitelmien lomassa.

Kesäkuu on tarkoitus paiskia hommia vielä ihan tosissaan, joten toivon, että asiakkaat eivät ole vielä kesälomatunnelmissa! Ehkä alkukesä voisi olla terassien tai mökkien sisustamisen aikaa?! Saapa nähdä! Olen varautunut siihen, että heinäkuu tulee olemaan varsin hiljainen kuukausi ja tarkoituksenani onkin lähes lomailla heinäkuu. Starttirahan ensimmäinen jakso päättyy heinäkuussa ja haen toki jatkoa starttirahalle. Olen pysytellyt hyvin lähellä liiketoimintasuunnitelmassa arvioimiani lukuja, joten uskon, että se perusteella jatko on mahdollinen. Tokihan starttirahasta olisi iso apu näin päätoimisen yrittäjyyden ensimmäisen vuoden aikana.

Great things never came from comfort zone

 

Yrittäjyys itsessään on tuntunut varsin luonnolliselta ja huomaan, että yrittäjyys sopii minulle varsin hyvin. Vaikka minulla on sivutoimisesta yrittäjyydestä monen vuoden kokemus, miellän selkeästi itseni yrittäjäksi vasta nyt tämän vuoden alusta lähtien ja olen jollain tavalla omaksunut nyt yrittäjän identiteetin. Yrittäjän ominaisuuksiin liittyen mieleeni tuli paljon asiaa, ja ajattelin kirjoittaa siitä erikseen myöhemmin oman postauksensa. Jos teillä on tähän liittyen jotain kysyttävää, laittakaa ihmeessä viestiä!

Esmeralda's DESIGN

Alkuvuodesta jännitin paljon sitä, kuinka löydän riittävästi asiakkaita ja tarpeeksi töitä. Vähitellen viikkojen varrella huomasin, että asiakkaita on varsin kivasti ja olen saanut itseni työllistettyä oikein hyvin. Tiedän olevani onnekas, sillä sivutoimisen yrittäjyyden ansiosta minulla on entuudestaan kontakteja ja verkostoja ja esimerkiksi hakukoneet noteeraavat minut ja yritykseni aivan toisella tavalla kuin juuri perustetut sivustot. Tietysti tietty epävarmuus on yrittäjyydessä aina läsnä, mutta isoin jännitys on ainakin nyt laantunut ja olen osannut suhtautua tulevaan luottavaisesti. Toistaiseksi hyppy tuntemattomaan on kannattanut. Olen nauttinut lähes jokaisesta hetkestä yrittäjänä ja olen ollut päätökseeni todella tyytyväinen.

TallennaTallenna

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Olipa kivaa lukea tätä postausta ja aivan mahtavaa, että töitä on riittänyt yrittäjyyden alkutaipaleelta lähtien noin hyvin. Tsemppiä jatkoon ja jään odottamaan muita postauksia yrittäjyyteen liittyen. 🙂

  • Siis aivan ihanaa kuulla kuulumisiasi ! Oon tosi iloinen puolestasi ja toivotan sydämestäni onnea valitsemallesi urallesi! Siis niin ihana, että saadaan kaikki ihailla sinun ideoitasi, luovuuttasi ja päähänpistojasi! Kiitos kaikista tähänastisista ja innolla odotamme innolla aina uusia tuulahduksia! Onnea Essi ja intoa ja iloa kevääseen!