Miksi suosittelen yrittäjän ammattitutkintoa jokaiselle yrittäjälle?

Viime helmikuussa aloittamani yrittäjän ammattitutkinnon opiskelu on nyt sillä mallilla, että tällä viikolla on viimeinen koulupäivä. Vuosi on mennyt todella nopeasti ja olen kokenut opiskelun hyödylliseksi ja mielekkääksi. Tässä muutama syy, miksi suosittelen tutkintoa kaikille yrittäjille.

Lue myös: Minusta tulee opiskelija

Yrittäjän ammattitutkinto

Vertaistuki

Parasta antia opinnoissa on ollut vertaistuki, jota muilta kurssille osallistuneilta yrittäjiltä on saanut. Se, että koulutukseen osallistuu yrittäjiä lukuisilta eri aloilta erilaisella historialla tarkoittaa sitä, että kokemusta on todella monesta erilaista asiasta. Myös uudet kontaktit tulevat varmasti olemaan käytössä molemmin puolin.

Inspiraatio

Aina ei välttämättä tule paljon uutta tietoa, mutta jokainen koulutuspäivä on tuonut inspiraatiota oman yrityksen kehittämisen suhteen. Usein on käynyt niin, että tartun ideoihin jo koulupäivän aikana ja saatan ryhtyä kehittämään nettisivuja, tuotteistamaan palveluita tai viilaamaan somekanavia kesken päivän.

Ajastusten herättely

Sen lisäksi, että opetus inspiroi usein erilaisiin toimiin, koulutus herättää ajattelemaan asioita ja usein vieläpä uudelta kantilta. Kun yrittäjyyttä on takana ehkä useitakin vuosia, saattaa omien ajatusmallien kanssa olla hiukan jumissa. Uudet ajatukset ovat aina tervetulleita!

Tietoa, uutta oppia ja työkaluja

Onneksi inspiraation, vertaistuen ja ajatustenvaihdon lisäksi myös ihan uutta tietoa on kertynyt tämän opintovuoden varrella. Erilaiset työkalut, joita kouluttajat on jakaneet oppimisen edistämiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi, on ollut ainakin minulle hyödyllisiä, sillä ajatukset jää helposti palloilemaan päähän ja suunnitelmia voi olla vaikea konkreettisesti laittaa käytäntöön.

Oman yrityksen kehittämissuunnitelma

Uskoakseni jokaiseen yrittäjän ammattitutkintoon sisältyy oman yritystoiminnan kehittämien (tai aloittavan yrityksen suunnittelu) yhtenä osa-alueena. Kaikki opiskeltavat asiat liittyvät siis suoraan oman yrityksen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Ensimmäinen näyttötutkinto keskittyi kokonaan tähän puoleen. Kaksi muuta valitsemaani osa-aluetta on Myynti ja markkinointi sekä Sähköinen liiketoiminta eli näiden osa-alueiden suunnittelu, toteutus ja oma arvointi täytyy osoittaa toteutetuksi. Näistä minulla on näytöt huhtikuussa ja se tarkoittaa sitä, että oman yrityksen markkinointisuunnitelman pitää pian olla iskussa!

Tässä vielä Opetushallistuksen perusteet Yrittäjän ammattitutkinnosta, jos kiinnostaa tutustua tutkintoon tarkemmin.

Vaikka lähiopetuspäivät on pian kokonaan takana, opiskelut jatkuu kahden jäljellä olevan näytön materiaalien työstämisen parissa. Kun tutkinto keväällä on taskussa, voin hakea Työllisyysrahaston Ammattitutkintostipendiä, joka on kiva lisä tutkinnon muihin hyötyihin.

Opiskelu työn ohessa on ollut niin mukavaa, että olen jo katsellut erilaisia opintovaihtoehtoja hiukan sillä silmällä, että jotain kursseja täytyy päästä suorittamaan viimeistään syksyllä. Kiinnostavia asioita on paljon, joten saa nähdä, mistä itseni vielä löydän koulun penkkiä kuluttamasta….

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.