Viisi vuotta sitten

Viisi vuotta sitten, elokuussa 2009 aloitin blogini kirjoittamisen. Ensimmäiset postaukset tuntuvat kovin haparoiville, intoa taisi olla enemmän kuin taitoa. Aluksi kuvailin blogiani näin:

”Esmaraldan blogi. Kuvaotoksia ja pieniä tarinoita harrastuksistani, joista rakkaimmat löytyvät omasta kodista; käsityöt, sisustaminen, puutarha, leivonta. Kaikkea ihanaa, lasten kanssa yhdessä puuhaillen!”

Viisi vuotta sitten elämä ja elämäntilanne oli kovin toisenlainen kuin nyt. Olin pienten lasten äiti; esikoinen aloitti eskarin, kuopus oli vasta 1-vuotias ja olin lasten kanssa päivät kotona, tein iltaisin ja viikonloppuisin satunnaisesti töitä. Olimme vasta muuttaneet tähän nykyiseen kotiimme, ensimmäiseen omaan asuntoon. Tyylini monelta osin oli kovasti hakusessa, niin sisustamisessa kuin pukeutumisessakin, olinhan kovin nuorikin vielä, 25-vuotias. Innostuin välillä retroilusta, välillä maalaisromantiikasta, modernimmat jutut oli kaikki vähän tauolla. Kotia remontoitiin kuitenkin aika maltillisesti ja yksikertaisella tyylillä, onneksi!

Poimin bloggerin puolelta kaksi arkistojen aarretta, aikaa sitten luonnoksiin haudattua postausta, kaksi ensimmäistä julkaisua. Tältä meidän koti näytti viisi vuotta sitten. Näin minä kirjoitin silloin:

”Sain olohuoneeseen kaksi uutta valaisinta. Molemmista tykkään kovasti ja ne sopivat olohuoneeseen hyvin. Vaikka valaisimet on eri tyylisiä, ne käy kivasti yhteen. Kumpikin lamppu on aika pieni, mutta pienet on tilatkin, missä lamput ovat. Lipasto, jossa pöytälamppu on, on siro ja kevyt, joten mitään raskaampaa sille ei voisi ajatella laittavansa. Lähes kaikki meillä olevat valaisimet on valkoisia. Valkoinen valaisin tuo puhtaimman ja kauneimman valon!”

5v sitten1

5v sitten2_

Onhan siellä jotain tuttuakin!? Vasta kirjoittelin tuon valkoisen sivupöydän siirtämisestä työpöydäksi ja kajaritkin ovat yhä kovassa käytössä olohuoneessa. Muuta tuttua ei paljon taida ollakaan. Värimaailma oli tuolloin kovin beige-ruskea -voittoinen, luonnonvalkoisella höystettynä. Pellavainen Ananas -kangas on yhä minusta aivan ihana ja se voisi itse asiassa sopia nykysisustukseenkin. Tuolloin uudet valaisimet ovat jo aikaa sitten lähteneet kiertoon, tekstiileistä puhumattakaan. Suurimman muutoksen taitaa kuitenkin tehdä sohvan vaihto.

Toinen postaus on otsikolla Kesäpiha. Piha ja tyylini pihalla on viidessä vuodessa kokenut vähintään yhtä ison muutoksen kuin sisätilatkin. Mutta tutut kasvit sentään löytyy! Alkuvaiheessa pihan hoito oli vielä aika kokeilevaa, ensimmäistä pihaamme kun laitettiin.

5v sitten_2_5v sitten_4_

”Innostuin kukista ja puutarhasta jo viime kesänä, saadessamme ensimmäisen oman pienen pihan, mutta tänä kesänä minulla on vasta ollut aikaa keskittyä pihan hoitoon ja uusiin kasveihin. Pihamme on vanha ja suurimmaksi osaksi ison kirsikkapuun siimeksessä. Rivaripihaksi pihamme on iso, reilut 100 neliöä, joten istutuksia mahtuu aivan mukavasti. Edellinen asukas on tehnyt pihaan kauniin liuskekiviterassin. Muu alue on nurmikkoa ja istutuksia. Hieman olemme kasanneet perennoita ja istutuksia tietyille yhtenäisille alueille ja raivasin tilaa pienelle kasvimaallekin.

Pihalla kasvaa kirsikkapuun lisäksi mm. syreenejä, luumuja, pioneja ja juhannusruusu. Keväällä pääsimme ihailemaan syksyllä istuttamiani helmililjoja, valkoisia narsisseja ja hennon vaaleanpunaisia tulppaaneja. Näitä tulppaaneja ja narsisseja täytyy lähiviikkoina istuttaa lisää, jotta keväällä olisi vastassa oikea kukkameri. Nyt syksyllä pihassa kukkii daaliat ja syyshortensia. Gladiolukset ovat vasta nupulla.” 

Enpä voisi olla tyytyväisempi siihen, että viisi vuotta sitten keksin tämän harrastuksen aloittaa. Bloggaaminen on antanut (jos on ottanutkin) niin paljon näinä vuosina! Harrastus on vain syventänyt kiinnostustani sisustamiseen ja itse tekemiseen, saanut opiskelemaan sisustussuunnittelua ja perustamaan oman yrityksen. Valokuvaustaidot ovat kehittyneet kivasti näistä ensimmäisistä blogikuvista. Bloggaaminen on tuonut uusia ystäviä, tuttavia, yhteistyökumpaneita. Bloggaamisesta on tullut osa-aikatyö minulle. Bloggaaminen on vienyt minua paikkoihin ja tilanteisiin, joihin ei varmasti muuten olisi tullut lähdettyä! Ensimmäiset pari vuotta blogi oli aika sivuosassa elämässäni, kirjoittelin silloin tällöin, muutaman kerran kuussa. Loppuvuodesta 2011 aloin panostaa blogiini enemmän, niin ajallisesti kuin ajatuksissanikin. Tuli toinen joulukalenteri, jonka suosio antoi valtavasti inpiraatiota kehittyä bloggaajana. 2012 vuonna blogini muutti uuteen blogikotiin, kun Bella -blogit perustettiin toukokuussa.

Viisi vuotta on pitkä aika, blogin kirjoittaminen on niin tiivis osa elämää viime vuosina, että en tosissani voisi kuvitella olevani ilman! Blogin aiheet on pikkuhiljaa muovautuneet ja muuttuneet oman elämäni muuttumisen myötä. Monet jutut alkuvuosilta tuntuvat kovin vieraille nyt, samoin olisin varmasti vierastanut aiheita nykyelämästäni silloin. Lapset on kasvanut, minä olen aikuistunut, mutta moni asia on silti pysynyt samana. Kiinnostus kotiin, kotiin liittyviin asioihin, estetiikkaan ja luovaan tekemiseen on yhä osa minua, ne asiat saivat minut blogini aloittamaan! Olisi ihan huippukiva tietää, onko teissä lukijoissa ketään, joka olisi pysynyt linjoilla ihan tai lähes alusta saakka!? Toivotaan blogilleni onnellisia vuosia lisää, hieno alku on jo takana! 😉

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.