Vielä on kesää jäljellä

Heinäkuu vetelee viimeisiään ja kesäkeleistä on päässyt oikeastaan nauttimaan vasta nyt viimeisten parin viikon aikana, itse kesästä sen sijaan on saanut nauttia jo pitkään. Tämä kesä on tuntunut jotenkin erityisen ihanalle ja rentouttavalle, sillä viime kesäisen remppahärdellin jälkeen ollaan otettu todella rennosti ja tehty asioita kiireettömällä aikataululla ja elämästä nauttien. Tuntuu ihanalle ajatukselle, että vielä on kokonainen elokuu edessä! Vielä on paljon aurinkoisia päiviä, pimeitä ja lämpimiä kesäöitä jäljellä. Kyllä loppukesässäkin on oma viehätyksensä, vaikka eniten pidänkin alkukesän hennommasta vehreydestä.

vmarjapiiras viinimarja rahkaPihassa on heinäkuun aikana kypsynyt reilusti marjoja ja mustaherukoita lukuunottamatta ne ovat vielä pensaissa. Mustaherukat syötiin jälleen suoraan pensaasta, tuoreena kun niistä saa kaikki vitamiinit parhaiten talteen. Karviaisista en oikein perusta, ehkä niitä voi tuoreeltaan syödä, mutta muuhunpa niistä ei oikein olekaan. Punaisista viinimarjoista sen sijaan pitää koittaa vääntää kaikenlaista syötävää. Tänään tein niistä marjapiiraan, johon mahdutettiinkin reilusti yli puoli litraa marjoja. Maistuu varsin kirpeälle ja niiiiiiin kesälle! Tummempi sokeri ja kaurajauhot tekee pohjasta kivasti hiukan tummemman.

viinimarjapiirasViinimarjapiiras

Pohja
100 g voita
1 dl intiaanisokeria
1 muna
2,5 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita muna joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Levitä pyöreän uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte
200 g maitorahkaa
1 muna
sokeria
6 dl viinimarjoja
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kananmuna ja sokeria rahkaan. Kaada pohjan päälle uunivuokaan. Ripottele marjat tasaisesti päälle ja lisää vielä hiukan sokeria.

Paista 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pohja on saanut reunoilta hiukan väriä ja jähmettynyt. Piiras maistuu parhaalta ihan tuoreeltaan, mutta anna täytteen vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua!

marjapiiras rahkaMe vasta ihan hiukkasen maisteltiin viinimarjapiirasta ja ajateltiin vedellä se vasta iltapalaksi! Ehkä odotetaan vielä illan hämärtymistä ja sytytellään terassille kynttilöitä lyhtyihin ja nautitaan hellepäivän illasta.

ps. Koiranpennun ensimmäinen vuorokausi kotona on takana ja kaikki on mennyt hienosti! Bruno on oppinut jo oman nimensä ja antoi se meidän nukkua pitkät yöunetkin. Kirjottelen myöhemmin lisää koirakuulumisista, koska ne selvästi varsin montaa kiinnostaa!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Mmm… nam! Olen itse samoilla linjoilla, kesää on vielä hyvin jäljellä. Monet jo toteavat, että nyt se syksy alkaa kun käännytään elokuulle. Minun kalenterissani elokuu on vielä kesäkuukausi!