Viikonloppulista

Täydellisen viikonlopun resepti on usein melko yksinkertainen; riittävästi rentoutumista, hyvää seuraa ja jotain mukavaa puuhaa. Tässä minun onnistuneen viikonlopun salaisuus!

Hidas aamu ja riittävästi kahvia. Hitailla aamuilla ja myöhäisillä aamuilla on eroavaisuutensa. Parhaimmillaan hidas aamu käynnistyy hyvissä ajoin (kuitenkin arkea myöhemmin) ja kestää pitkään joko sängyssä loikoillen tai aamiaispöydässä istuen. Viikonloppuaamuina kahvia kuluu helposti useampi kupillinen. Vaikka normaalisti keitän ihanalla Nespresso -keittimellä aamulatten, viikonloppuisin on kahvia hyvä keittää enemmän. Eva Solon Slow Coffee kahvinkeittimellä* suodatinkahvikin maistuu hyvälle!

Sauna. Ei viikonloppua ilman saunaa! Miten se perinteinen lauantaisauna on meillekin kotiutunut… Tuntuu kummalle ajatella, että siitä on vasta vajaa kolme vuotta kun saimme oman saunan, niin tottuneita saunojia me jo olemme. Saunanlämmitys vaatii hiukan vaivannäköä, koska säästimme saunan puukiukaan, mutta löylyt maistuvat mainiolle!

Loistava illallinen. Viikonlopun ykkösillallinen sijoittuu meillä usein perjantai-iltaan. Silloin syödään yhdessä, jos vain mahdollista ja jotain herkullista kaikille maistuvaa.

viikonloppulista

Aikaa kotitöille ja sitä myötä puhdas koti. Kaikkia kotitöitä ei kannata viikonloppuun säästää, jotta viikonloppu ei mene aivan raatamiseksi. Silti on mukava tehdä kotihommia ihan ajan kanssa ja keskittyä arkena muihin juttuihin.

Ulkoilu metsässä. Metsälenkit koiran kanssa kuuluvat lähes jokaiseen viikonloppuun. Tähän vuodenaikaan on ihana haistella ja fiilistellä kevättä. Ylipäätään vuodenaikojen vaihtumisen huomaa kunnolla vasta luonnossa liikkuessa. Kevät etenee huimaa vauhtia nyt!

viikonloppulista

Rentoutuminen. Villasukat jalkaan, kirja käteen tai hyvä sarja pyörimään… Viikonloppuna täytyy ottaa aikaa rentoutumiseen ja ihan vaan olla! Tärkeintä on olla luomatta liian suuria paineita viikonlopulle. Pari kivaa asiaa, joihin ei arjessa välttämättä ole aikaa, tekee viikonlopusta arvoisensa!

//Mitkä jutut sinulle on viikonlopussa tärkeitä?

*saatu blogin kautta.

 

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.