Viikon helmet – Pinnalla ja puheissa nyt

Viikon puheenaihe – Jos kansainvälisessä mittakaavassa viikon puheenaihe on ollut #metoo, meillä kotona on ollut pienemmät asiat pinnalla. Tällä viikolla on keskusteltu siitä, millainen joulukuusi meille tänä vuonna tulee! Tämä on tietysti perheen kuopukselle sen verran iso asia, että hän on puolustanut kantaansa kyynelet silmissä. Teinipoika valitsi isänsä kanssa saman linjan ja totesi, että aivan sama! Toistaiseksi meidän tyttöjen keskustelut ovat sillä mallilla, että olohuoneeseen tulee pieni aito kuusi (kuitenkin vähintään Friidan pituinen) ja tyttöjen huoneista toiseen valkoinen muovikuusi (pieni riittää, noin metrin korkuinen). Minun ideani pienestä pöytäkuusesta olohuoneessa on kaikunut kuuroille korville.

#metoo -kampanjaan haluan sanoa ainoastaan sen, että toivottavasti maailma on omille tyttärilleni parempi paikka kun se oli minulle nuorena tyttöjä ja nuorena naisena. Seksuaalissävytteistä häirintää on varmasti ollut kautta aikojen eikä se tee siitä yhtään hyväksyttävämpää, mutta se, että asiaa on nyt kovasti puheissa ja pinnalla, toivoakseni aiheuttaa sen, että yhä useampi jättää sanomatta törkeästi, kommentoimatta sekä lähentelemättä.

Aika on meidän
Kuva: YLE

Viikon viihde – Olen tainnut tuoda blogissa aiemminkin esille, että rakastan historiallisia draamasarjoja. Ruotsalainen uutuussarja Aika on meidän (Vår tid är nu) tuli kovin sopivaan saumaan, sillä olen kaipaillut Downton Abbeyn jälkeen jotain kaunista ja mukaansatempaavaa katsottavaa. En lähtisi itse vertaamaan tätä sarjauutuutta Downton Abbey’yn, vaikka toki yhtäläisyyksiä löytyy. Sarjassa seurataan tukholmalaisen Löwanderin ravintolaperheen sekä ravintolan henkilökunnan vaiheita toisen maailman sodan päättymisen hetkiltä seuraavien vuosikymmenten ajan. Kuten laatudraamaan kuuluu, osansa kiehtovan tarinan lisäksi tuo miljöö, pukeutuminen ja musiikki, joita on ilo seurata. Sarjan kolme ensimmäistä jaksoa on nyt katsottavissa Yle Areenasta.

suppilovahvero

Viikon herkku – Keräsin tänään Brunon kanssa tehdyllä metsälenkillä syksyn suurimman suppilovahverosaaliin. Pakkasyön jäljiltä kohmeisia suppiksia löytyi lopulta niin paljon, että toinenkin mukaan ottamani pussi oli tarpeen. Valmistin tänään sienistä uskomattoman hyvää sienikeittoa, jonka ohjeen taidan jakaa viikolle teillekin! Menkää metsään ihmiset, ainakin kaikkialla missä ei vielä ole lunta! Sen lisäksi, että saat ilmaista, terveellistä ja herkullista ruokaa metsästä, saat myös rauhaa ja hiljaisuutta. Sunnuntai pitäisi julistaa viralliseksi metsäpäiväksi, jolloin metsässä käynti olisi kaikille pakollista. Ensimmäiset pakkasaamut on tuntunut mukavan kirpeille ja ovat saaneet kaivamaan kaapista paksumpia ja villaisia vaatteita.

http://www.uselesswardrobe.dk/how-to-build-a-capsule-wardrobe-version-2017/Kuva: Kuvankaappaus @useless_dk

Viikon somettaja – Use less Youtube- kanavaa ja blogia pitävän tanskalaisen Signen vaatekaappi näyttää siltä, mikä oman vaatekaappini tavoite tällä hetkellä on. Hyvällä tiellä olen kohti täydellisesti yhteensopivaa, harkittua ja kompaktin kokoista vaatekaappia, vaikka aivan valmista ei olekaan. Capsule Wardrobe on ollut tämän syksyn sana! Jos et vielä tiedä, mitä capsule wardrobe tarkoittaa, kurkkaa tämä Use less -blogin postaus. Jos tanskan kieli ei luonnistu, ei hätää; blogissa tekstit on tanskan lisäksi englanniksi ja youtube -videot ovat englanniksi. Olen viikonlopun aikana katsonut muutaman videon läpi ja kivasti jäi katsottavaa vielä tulevalle viikollekin! Ihastuin toki videoilla toisinaan vilahtavaan Oscar -cavalieriinkin!!

vihreä valtaa kodin

Viikon kirja –  Minusta tuntuu, että en saa viherkasveista tarpeekseni, vaikka olenkin todennut lähiaikoina, että viherkasvien ostamisen on nyt loputtava, jos en halua että kotimme on täysi viidakko. Erilaiset viherkasvikirjat tuntuvat olevan kova sana viherkasviharrastajien keskuudessa ja minultakin taitaa löytyä jo useampi kirja. Tietokirjauutuus Vihreä valtaa kodin (Caro Langton ja Rose Ray) antaa parhaat vinkit viherkasvien hoitamiseen ja viherkasveilla sisustamiseen. Olenkin lueskellut niin tästä kirjasta kuin muistakin opuksista vinkkejä kasvien hoitoon ja jakamiseen, jotta meillä olevat kasvit viihtyisivät mahdollisimman hyvin!

Kirja saatu arvostelukappaleena

Tuumailin, että voisi olla kiva ajatus kirjoitella blogiin silloin tällöin sunnuntaisin tällaisia viikon koosteita viikon aikana pinnalla olleista asioista tai kivoista jutuista. Niistä asioista, jotka ehkä näkyvät mystoryssa ja ovat kasvotusten puheissa, mutta joista ei ehkä ihan omaan blogipostaukseensa ole, tai vaikka olisikin, joskus aiheita on hyvä sivuta kevyemmin! Kulunut viikko on ollut varsin kiva ja opettavainen, ja jos ensi viikosta tulee lähes yhtä hyvä, olen tyytyväinen. //Mukavaa sunnuntai-iltaa ja tsemppiä aamulla alkavaan arkeen!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.