Kevään 2018 viherkasvitrendejä ja pari takuuvarmaa viherkasvivinkkiä

Kaupallinen yhteistyö / Kirkkonummen Kukka

 

Viherkasvitrendi jatkuu kaikkien viherkasvien ystävien onneksi. Kurkistetaan nyt hiukan tämän kevään viherkasvitrendeihin. Kävin tutustumassa Kirkkonummen Kukan viherkasvivalikoimiin ja juttelimme kukkakaupalla tämän kevään viherkasvitrendeistä. Moni mieltää kukkakaupat enemmän leikkokukkien ja kukkivien huonekasvien ostopaikaksi, mutta Kirkkonummen kukassa on laaja valikoima kauniita viherakasvejakin. Poimimme kukkakaupan yrittäjän, Anne Kataikon kanssa muutaman ajankohtaisen kasvin esittelyyn.

Viherkasvitrendejä

Kirjavalehtiset kasvit olivat jo menneenä talvena kovasti pinnalla! Perinteinen rönsylilja valko-vihreänä on keväinen ja raikas ilmestys ja juuri sopivan retro ollakseen todella trendikäs. Se on oikein helppohoitoinen ja sitä voi jakaa pistokkaista. Rönsylilja pärjää kesällä myös ulkoistutuksissa. Taidan harkita itse tätä terassille tulevana kesänä.

Kultaimarre on saniaista muistuttava huonekasvi, jonka vihreä väri taittaa harmaaseen ja se onkin juuri värinsä puolesta kaunis. Paras paikka tälle kasville on runsas hajavalo ja kasvi vaatii tasaista kosteutta ja pitää sumutuksesta.

Viherkasvitrendejä

Rohtosammakonputki tuo mieleeni yrtin hentoisen vartensa ansiosta, varsinkin saviruukkuun istutettuna. Se onkin vanha lääkekasvi Aasiasta, jota voi syödä raakana. Rohtosammakonputki muistuttaa selvästi lehtien muodolta viime vuoden suosikkikasvia kilpipiileaa. En ole kovin hyvä yrttien kanssa ja saan usein yrtit tapettua ennen kuin ehdin juuri käyttää niitä. Ehkä tämä sopisi hyvin keittiön koristukseksi! Tämäkin kasvi pitää kosteasta ilmasta, joten sumuttelu on tarpeen eikä sitä pidä päästää rutikuivaksi.

Viherkasvit 2018

Minulle aivan uusi tuttavuus on tämä kaunis pillerifiikus. Se on puuvartinen, pensanmainen viherkasvi, josta minulle tulee värin ja lehtien muodon vuoksi mieleen eukalyptus, joka on trendikäs varmasti vielä pitkään. Harmaanvihreä sävy viherkasveissa on ehdottomasti yhä pinnalla, vaikka värin saattaakin mieltää paremmin talveen sopivaksi. Pillerifiikus on muiden viikunoiden tapaan vedolle herkkä, joten se vaatii vedottoman paikan huoneenlämmössä.

Viherkasvitrendejä

Myrttiä kestävämpi myrsikki on kaunis pensaskasvi, joka rungollisena muistuttaa pientä puuta. Se viihtyy puolivarjossa tai hajavalossa ja sen oksia voi leikata, jos kasvia haluaa muotoilla. Luulisin, että tämä viihtyisi myös terassilla lämpimässä, puolivarjoisessa paikassa!

Takuuvarmat viherkasvit

Takuuvarmoja viherkasveja tuskin on olemassa, sillä kaikki kasvit tarvitsevat huolenpitoa, valoa ja kosteutta. Anne kertoi kuitenkin muutaman helpon viherkasvin, jotka surkeinkin viherpeukalo saa useimmiten pidettyä hengissä. Helpoimpia hoidettavia on mm. anopinkielet, kultaköynnös, peikonlehti, palmuvehka, viirivehka ja traakkipuu. Ilmankos peikonlehdet niin monessa kodissa kasvavatkin hyvinvoivana! Useimmiten syy viherkasvien kuolemalle on liika kastelu tai väärin sijoitettu kasvi. Siispä kannattaa tutustua kasvin hoito-ohjeisiin, kastella kasveja kohtuudella ja huolehtia kasvin oikeasta sijoituksesta eikä viedä esimerkiksi valoisan paikan kasvia varjoisalle paikalle.

Yhteistyö kukkakaupan kanssa jatkuu koko kevään ajan, joten saatte pian lisää hyviä ideoita ja vinkkejä mm. kevään juhlakukkien ja kesäkukkien tiimoilta!

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.