Varma kevään merkki

Viime aikoina jokaisella kauppareissulla olen kierrellyt erityisen tarkasti viherkasvit läpi ja etsinyt jotain uutta vihreää kotiin, sillä vihreän himo tähän aikaan vuodesta on valtaisa. Vanhat viherkasvitkin on suurimmaksi osaksi hengissä, mutta nyt tekisi mieli vielä jotain uutta niiden rinnalle. Itse asiassa taidan tällä hetkellä metsästää kohtuullisen kokoista peikonlehteä, tuota trendikästä suurilehtistä kaunokaista, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt. Huomaan olevani viherkasvien suhteen aika kranttu, sillä useita kauppoja kierreltyäni olen ostanut vasta yhden pienen fiikuksen, joka tosin on aika epäkiitollinen hoidettava, sillä useimmiten olen saanut tapettua ne viimeistään syksyn tullen. No katsotaan nyt, kuinka kauan tuo pärjäilee.

Granit Kevät 2016Granit 2016 Kevät

Yrittien suhteen ei toistaiseksi ole vielä mennyt kovin menestyksekkäästi. Pari ruukkuun istuttamaani taimea on jo kuollut, valonpuutteeseen kai, mutta viime viikolla Lidlistä ostamani rungollinen rosmariini saviruukussa on sen verran vahvaa kamaa, että toivottavasti se selviytyy hengissä. Nuo Lidlin yrtit oli sisustusbloggaajien keskuudessa kuumaa kamaa, sen verran monesta kuvasta niitä on jo bongattu! Punasaviset ruukut tuntuu kyllä tänä keväänä aivan erityisen ihanille ja onhan ne tosi kauniita kaiken vihreän kanssa. Suunnittelen perustavani jonkun pienen yrttiviljelmän sisälle, kunhan palataan hiihtolomareissusta. Täällä nykyisessä kodissa sellaiselle olisi tilaakin, aiemmin kun moiset suunnitelmat on kaatunut tilan puutteeseen. Kellarin ikkunalaudalla voisi olla juuri sopivan valoisa paikka. Saisi sitten valmiiksi esikasvatettuja taimia ulos, kunhan sinne saadaan tehtyä paikka yrttimaalle.

Granit Kevät 2016Granit Kevat 2016 2

Aiempien vuosien viherkasvit kaipaavat kipeästi uutta multaa ja uusia, isompia ruukkuja. Ruukkuostoksilla voisi näiden kuvien perusteella käydä vaikka Granitissa, sen verran kivoja simppeleitä ruukkuja näyttäisi sieltä löytyvän. Samalla voisin hankkia sen kauan kaivatun naruamppelin kultaköynnöstä tai tuoksuköynnöstä varten, kun ei ole sopivaa narua tai lankaa amppelin solmimista varten vielä löytänyt.

Granit Ruukku Granit Ruukut Kuvat: GRANIT

//Mitä teidän viherkasveille kuuluu talven jäljiltä? Oletteko tekin viherkasvivillityksen kourissa?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Kyllä vain, minustakin aivan ihanat kuvat! Niin keväiset. 🙂
    Jotenkin kummassa siinä aina käy niin, että vähintään yksi kasvi heittää henkensä talven aikana… Onneksi voi hankkia uusia, raikkaita kasveja tilalle!

  • Tänään juuri itsekin kävin peikonlehteä etsimässä ja samalla muutkin viherkasvit katsastamassa. Täällä olikin jo puutarhalla kaikki kesäkukat edustettuina, voisi käydä jo partsillekin kukkia istuttamaan entisten lisäksi. Tuntuu hullulta helmikuussa 🙂

    • Aika hullua, vaikka olihan täälläkin Plantsussa Pelargoniat sun muut komeasti kukassa! Ihan kohta täälläkin kuitenkin voi suunnitella jotain ihania kevätistutuksia jo ulos, sipulikukat kun kestää kylmääkin. 🙂