Vanhan Lundian uusi elämä

Musta lundian hylly

No nyt olisi näytillä se paljon puhuttu vanha Lundian hylly, joka sai uuden elämän mustanharmaana meidän keittiöstä. Haikailin koko syksyn suuremman hyllyn perään, sillä väliaikaisratkaisuksi hankittu Hyllis oli joka tavalla tähän kohtaan liian vaatimaton ja keksin sitten, että kokeilen sen tilalle vanhaa Lundian hyllyä. Me saimme talokauppojen mukana jos jonkinlaista Lundian osaa ja varastoon ei aivan kaikki mahtunut, joten joutilaista osista muotoutui tämä hylly. Vaikka puunvärinen hylly olisi toiminut meidän keittiössä myös, ei räikeäksi kellastunut mänty istunut. Niinpä päätin maalata hyllyn osat mustaksi, tai oikeastaan sävy on hyvin tumman harmaa kontrastien pehmentämiseksi. Valitsin maaliksi Teknoksen Tartuntapohjamaalin, johon en maalannut pintamaalia lainkaan vaan jätin pinnan täyshimmeälle pohjamaalille. Kokemusta on jo Otexilla samalla tavalla maalaamisesta, joten tiesin jo etukäteen, että kivaa pintaa syntyy. Valitsin alkydimaalin, koska en todellakaan jaksanut alkaa hiomaan vanhoista hyllyistä ja päätytikkaista vanhaa lakkaa pois ja lakkapinnassa vesiohenteinen maali taas ei olisi pysynyt. Niinpä oikaisin vähän ja maalasin suoraan lakkapinnan päälle pohjamaalin.

vanha lundia hylly maalaaminen

lundia hyllyn maalaaminen

Lopputuloksena pinnasta tuli ihanan himmeä, kahdella kerroksella varsin hyvin peittävä ja kaiken kaikkiaan koko hylly on nyt mielestäni ihana. Jätin tarkoituksella maalaamatta tuon tukiristikon, se kun on sellainen mukavan aikaa nähnyt, mutta miksei sitäkin voisi maalata tummaksi. Nyt hyllyn koko on tasapainossa muiden keittiön osien kanssa. Pöytä ja koko niemeke kun on tuollaisia reilun kokoisia, saa hyllykin olla mitoiltaan suurempi.

Lundian hyllyn maalaaminen

Postaus lähtee ilmoille aamutuimaan, samoihin aikoihin kun minä suuntaan Helsinki-Vantaata kohti, uutta kehärataa ensimmäistä kertaa testaamaan. Suuntana on siis Koli, seurana #suuntosalomonteam ja laukku on pakattu täyteen urheilukamppeita! Viikonlopusta tulee varmasti upea, meinaa vähän jännittää! Insta (@essiesmeralda_) päivittyy varmasti reissun ajan, ja ehkä pienen tauon jälkeen snäppäilykin (@essiesmeralda) alkaisi taas kiinnostaa.

Mukavaa viikonloppua, lokakuista sellaista!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Kiitos Lotta! Minustakin hyllystä tuli tosi ihana. Kun pohjana on ajaton ja tyylikäs malli, lopputulos on takuulla hyvä. 🙂 Nyt värikin istuu hyvin keittiöömme.

 • Hyllystä tuli kaunis ja sopii hyvin tuohon….
  Tervetuloa vain tänne meille Pohjois-Karjalaan..Kolille ….sää täällä ei ole kehuttava…toiv.otit sadevehkeet mukaan…täällä sataa ja myrskyä odotellaan
  Mutta kivaa viikonloppua säästä huolimatta?

  • Kiitos Tuija!
   Kolilla oli vielä päivällä ja alkuillasta ihan kiva sää katsella maisemia ja lento meni vielä rauhallisissa merkeissä, mutta illasta tuuli yltyi aika hurjaksi. Aamulla oli aika hurjaa jälkeä metsissä, kun ajelimme kisapaikalle majapaikasta. Onneksi lauantaiksi kuitenkin tyyntyi ja viikonloppu oli oikein kiva ja onnistunut. 🙂

 • Tulipa siitä upea! Kiitos maalivinkeistä, tarkoitus olisi nimittäin maalata oma kellastunut Lundia lähiaikoina, jahka ensin kerkeän maalikauppaan. Luuletko, että sama maali toimisi valkoisena..? Mukavaa reippailureissua, nautihan maisemista, jotka ovat varmasti huikeat!

  • Kiitti Sanna! Luulen, että valkoisenakin Otex tai vastaava toimisi oikein hyvin. Pinta on todella mattainen eli aivan ihana ja näyttäisi kestävän hyvin, sillä maali ei irtoillut lainkaan hyllyä kasatessakaan.

   Viikonlopun reissu oli aivan huikea, kuin myös maisemat!

 • Tulipa todella hieno! 🙂
  Täällä vanha puinen senkki odottaa maalia ja nyt innostuin ajatuksesta käyttää vain tartuntapohjamaalia, jotta tuloksesta tulisi todella mattainen. Voiko nuita pohjamaalejakin siis sävyttää maalikaupassa haluamallaan sävyllä? 🙂

  • Kiitos! Hyllystä tuli kyllä ihana. 🙂
   Tartuntapohjamaalia voi sävyttää siinä missä muitakin maaleja, valkoinen ja väritön pohja löytyy. Pinta on tosiaan aivan täysin mattainen, joten jos kestävää mattapintaa hakee, tuo on hyvä vaihtoehto. Voisin kuvitella sen sopivan hyvin muihinkin kalusteisiin!

 • Hei, Lundian muutos todella upea. Itselläkin ajatuksena tuunata oma vuosikymmenet mukana raahattu hyllystö uuteen uskoon. Mikä tuo kauniin tummanharmaa väri oli, muistatko värikoodia tai nimeä? Kiitos