Uusia ja vanhoja aarteita

kerroksellisuus sisustuksessa_Olen viime aikoina käynyt läpi erinäisiä pahvilaatikoita, joihin on ollut pakattuna sisustusesineitä vanhasta kodista. Kaikenlaisia purkkeja ja purnukoita, maljakoita, joita on aivan liikaa, kynttilöitä, joita en todellakaan tiennyt olevan niin paljon sekä tauluja, joita ei voi olla liikaa. Aina laatikon avatessaan on kokenut ihania yllätyksiä ja olo on ollut kuin jouluna. Aikamoinen osa esineistä lähti taannoiselle sisustusbloggaajien kirppikselle, mutta osa on vielä odottamassa varastossa sitä oikeaa aikaa. Lisäksi olen hamstrannut kaikenlaista kivaa olohuoneen vitriinikaappiin, josta voin nyt vaihdella esillä olevia juttuja. Jotenkin uudessa kodissa on sen verran erilainen tuntu, että eri esineillä on täällä eri paikat, eilä kaikelle tunnu löytyvän paikkaa lainkaan. Tärkein asia, joka on näissä kaikissa vanhoissa ja uusissa aarteissa, on se kerroksellisuus, jota ne tuovat sisustukseen. Kokonaan uusilla tuotteilla sisustaminen olisi tylsää ja vaikeaakin, ja kodikkuuden vaikutelma ainakin minulle syntyy siitä, että esineillä ja asioilla on tarinansa.

sisustuksen kerroksellisuus

Sohvapöydällä, joka on ostettu huutiksesta vuosia sitten ja kunnostettu itse, on yleensä aina jokin tarjotin tai alusta, jonka päälle voi kasata kauniita asetelmia. Sinkkitarjotin on ostettu Granitista siihen aikaan kun vielä täytyi matkata Tukholmaan saakka Granitin tuotteita saadakseen. Tarjottimen esineet ovatkin tällä kertaa lähes kaikki uusia ja tänne uuteen kotiin ostettuja, mutta on siellä joukossa sentään jokunen vuosi sitten itse tehty betoninen kynttilänjalka. Sohvalla on aivan uusi hankinta, sillä ostin tuon valkopohjaisen tyynynpäällisen vasta tänään. Niin se kuin nuo tummat kuviolliset tyynyt on H&M Homelta.

olohuone tauluhylly

taulut sisustuksessa

Taulut ovat sisustuksessa se juttu, joka tekee kodin ja se, jota voi olla vaikea perustella. Oikeilla tauluilla on tarinansa, toisin kuin tusinatavarana myytävillä printeillä, joilla niilläkin on paikkansa. Tykkään tauluhyllyistä kovasti sen vuoksi, että niiden avulla tauluja on helppo vaihdella fiiliksen mukaan. Nyt löysin varastosta monta taulua, joiden olemassaoloa en edes muistanut. Näillä tauluilla on kaikilla tarinansa. Pinnatuolikuvan on kuvannut entinen naapurini, joka antoi kuvan minulle ennen kuin muutti kauemmas, sillä kuva toi minut hänen mieleensä. Muistan tuon naapurin ystävän joka kerta taulua vilkaistessani. Keskimmäinen kukkataulu on ostettu Helsingin kotiimme, eli sen hankkimisesta on aikaa ehkä jo yli kymmenen vuotta. Reunimmainen grafiikan lehti naisesta ja kissasta on kummitätini kodista, mistä se muistaakseni muuton yhteydessä päätyi vanhemmilleni ja sieltä minun mukaani kun muutin pois lapsuudenkodistani.

olohuoneen sisustaminen

Nostin sohvalta pari tyynyä suorilta lattialle tv:n edustalle, sillä tuohon lattialle usein kasaantuu sellainen tyyny-lapsikasa pelaamaan tai katsomaan lastenohjelmia. Eipähän tarvitse kerätä kaikkia tyynyjä aina lattialta, jos lapset nyt tyytyisi noihin kahteen, jotka on jo lattialla valmiina.

tuoksukynttilä

H&M:ltä tarttui mukaani myös yksi uusi tuoksukynttilä, vaikka tosiaan niitä vanhojakin löytyi laatikoista vaikka kuinka paljon. Kynttilät ja maljakot on yksi heikkouksistani, niin ja servetit myös! Koristetyynyjen kanssa pärjään jo, harvoin tulee niitä nykyään enää ostettua, tämänkertainen oli ehkä toinen tälle vuodelle.

olohuoneen syyskuu

Tältä näyttää meidän kodin olohuone näin syyskuussa. Luulen, että lähestyvä lokakuu tulee tuomaan lisää lämpöä ja ehkä tekstiilejäkin enemmän, kenties jopa verhoina… En vieläkään ole päättänyt olohuoneen verhoista mitään, edes sitä, tuleeko niitä ylipäätään. No, katsotaan, jos verhoja alkaa kaipaamaan jossain vaiheessa! //Mukavaa tiistai-iltaa ja iloista eloa!

ps. Sormi ja jalka alkaa olla kunnossa ja uusia haavereita ei ole sattunut… Vaikka tänään kiipeiltiin ulkona katonrajassa ulkovaloja ja köynnösritilää viritellen! Instassa kuva aikaansaannoksista.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Kerroksellisuus tuo todellakin kodikkuutta ja särmää kotiin 🙂 Mulla on mennyt nyt monta vuotta muuton jälkeen vähän etsien. Yhtäkkiä kun rupeaa sisustamaan kokonaista taloa, niin haluaa tarkkaan miettiä mitä ja miten asioita sekottaisi. On tullut mietittyä liiankin pitkään… Mutta toisaalta sisustajan koti elää koko ajan. Pitää ottaa rennosti ja antaa tavaroiden löytää paikkansa!