Uuden kodin sävyjä ja pintoja

harmaan savyn valintaHarmaan sävyt on ollut tänä keväänä kovasti esillä tässä talossa, enkä tarkoita nyt tiettyä kirjasarjasta tehtyä elokuvaa vaan uuden kodin värisuunnitelmaa. Erilaisia harmaita, niiden vivahteita ja sävyeroja on tuijotettu jo niin, että muistan osan rgb-arvotkin jo ulkoa. Mikä harmaa toimii missäkin, missä sävyssä on liikaa vihreää tai sinistä, mikä taittaa liikaa ruskeaan, mikä tuntuu täydelliselle… no, sanotaanko, että hitusen haastavaa on!

Sisäsävyjen kanssa pärjään paremmin, niitä on pidempään valittu onnistuneesti muillekin, mutta nyt on mukana myös ulkosävyjä. Taidan kirjoitella erikseen julkisivun väreistä, nyt pieni katsaus sisäsävyihin, joita ei ainakaan tässä vaiheessa vielä kovin montaa olekaan. Luulenpa, että suurimmaksi osaksi mennään alkuvaiheessa valkoisella maalilla ja sitten ajan kanssa voidaan miettiä lisää sävyjä, jos koti tuntuu liian valkoiselle.

harmaa maalisavy valinta

Olen ollut erittäin tyytyväinen vanhan kodin olohuoneen harmaaseen sävyyn 1923, joka on Tikkurilan Pro Grey värikartasta, joten olen ottanut tämän sävyn avukseni uuden kodin sävyjen valintaan. Tuo sävy on juuri sopivan lämmin olematta ruskea, se on pehmeä, neutraali ja kodias, joten siihen on hyvä verrata muitakin sävyjä. Tulemme varmasti käyttämään tuota 1923 sävyä uudessakin kodissa jossakin, mutta sen kaveriksi on nyt katseltu muitakin harmaita. Jos harmaiden sävyn valinnan suhteen olisi annettava vain yksi neuvo, sanoisin, että valitse aina värikartan perusteella hiukan lämpimämpi sävy kuin toivot sävyn olevan seinässä. Jos valitset värikartan perusteella neutraalin harmaan sävyn, se on todennäköisesti sinertävä maalattuna pintana. Ammattilaisille tarkoitetun Pro Grey kartan lisäksi Tikkurila on juuri julkaisuut kuluttaja-asiakkaita varten Deco Grey värikartan, jossa on 94 kaunista harmaan sävyä.

pure & original kalkkimaali

Pure & Originalin värikarttaa olen silmäillyt erityisesti makuuhuoneen yksi seinä mielessäni. Kalkkimaalia on pidempään ollut ajatuksena kokeilla ja nyt olen valinnut yhden pehmeän harmaan sävyn makuuhuoneeseen. Nykyisen mustanharmaan seinän sijaan mennään huomattavasti vaaleammalla ja lämpimämmälläkin harmaalla. Evening Shadow on hyvin lähellä tuota 1923 sävyä; vain hiukan tummempi värikartan perusteella. Kalkkimaalia taidetaan sutia myös olohuoneen ja keittiön väliin jäävään muuriin, mutta sen sävy tulee olemaan hyvin tumma harmaa, Slate Grey. Kun muuten olohuoneen ja keittiön seinät tulevat olemaan valkoiset ja keittiökin kovin vaalea, uskon tumman muurin tuoman kontrastin olevan paikallaan. Pure & Originalin kalkkimaaleja myy Lifestylenordic.

vaalea laminaattilattia

Lattian suhteen olemme kallistumassa hyvin vaaleaan tammilankkukuosiseen laminaattiin, joka sopii hyvin kaavailemieni sävyjen kanssa. Halusin nimenomaan 1-sauvaisen eli lankkumaisen lattian, ja tässä lattiassa yhdistyy lisäksi neutraali vaalea sävy. Laatukin on vakuuttanut toistaiseksi, sillä olemme tuota mallipalaa käsitelleet varsin kovakouraisesti testimielessä ja ilman naarmuja se on selvinnyt käsittelystä. Tilaukseen en kuitenkaan lattiaa laita, ennen kuin olen rauhassa sitä makustellut vielä oikeassa paikassa ja valossa. Tämän rinnalle tulee sitten vielä betonilattiaa, jonka käsittely pyritään toteuttamaan niin, että harmaat sävyt molempien lattioiden osalta sointuu hyvin yksiin.

Kurkataanpas sitten seuraavalla kerralla niitä julkisivuvärejä ja ajattelin samalla vilauttaa ensimmäiset pari kuvaakin uuden kodin julkisivusta, joka kaipaa kipeästi muutosta!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Kauniita sävyjä. Vaikuttaa ihan viisaalle tässä vaiheessa jättää pintoja valkoiseksi, jotta näkee ajan kanssa mitä haluaa. Lattia näyttää hyvälle. Tuleeko se siis makuuhuoneisiinkin?

  • Onneksi tällä hetkellä ei tarvitse värikarttoja tuijotella 😀 Toisaalta mukavaa puuhaa mutta mun silmä ei noista pienistä lapuista oikeastaan mitään nää. Sitten vasta seinässä totean että tämän perusharmaan piti olla harmaa eikä vihreä. Eniten päänvaivaa tuottaa silti valkoiset sävyt; miten niitä voi olla niin montaa?

  • Minuakin kiinnostaa laminaatin valmistaja, näyttää samalta, mitä meillä 😉