Tupaantulijaiset

tupaantulijaiset

Voi, miten mukavat juhlat meillä eilen olikaan! Rento fiilis, paljon ystäviä, tiivis tunnelma, liikaa ruokaa ja iloista meininkiä. Ilta-aurinko paistoi juuri olohuoneeseen ja keittiöön kun vieraita odotellessamme otin muutaman kuvan muistoksi juhlista.  Lapsilauma viihtyi hyvin isolla porukalla leikeissä sisällä  sekä pihalla, mihin Neela järjesti pimeässä aarteenetsintää taskulamppujen kera. Varsinaista ohjelmaa juhlissa oli yhden videoesityksen verran, kun esittelimme meidän kevään, kesän ja syksyn tapahtumat talossa, ensikäynnistä talossa tähän päivään saakka. Suurin osa vieraista oli nähnyt talon remontin eri vaiheissa, mutta osa pääsi nyt käymään meillä ensimmäistä kertaa. Muuta ohjelmaa ei aikuisten kesken tarvittukaan, sillä sehän riittää, että on pöytä koreana ja juttuseuraa riittää.

Tuparit tarjottavat

tupaantulijaiset

Tuparit tarjottavat

Suolaisia naposteltavia ja juustoja riitti myöhäiseen iltaan asti. Kahden erilaisen salaatin lisäksi tein kylmäsavulohihyytelökakun ja kasvispiiraan. Kylmäsavulohikakku teki kauppansa niin hyvin, että sitä tullaan varmasti tekemään toistekin! Harmi, ettei siitä(kään) tullut otettua kaikessa hulinassa kuvaa. Salaatteja tuli tehtyä niin reilusti, että seuraavat päivät elettäisi pelkästään niillä!

Rocky Road kakku

Tarjottavat jäi aika vähällä kuvaamiselle, sillä siitä hetkestä lähtien kun vieraita alkoi saapua, jäi kamera tyystin käyttämättä ja pimeäkin tuli, joten ei kuvaamisesta olisi tullutkaan mitään. Lapsia ajatellen tein mutakakusta Rocky road version. Tavallisen, reilun kokoisen mutakakun päälle sulatettiin suklaata sekä ripoteltiin vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä kerroksittain. Supermakea herkku oli kyllä varsin maistuva. Toisena makeana kakkuna syötiin valkosuklaa-daimkakkua.

Tupaantulijaiset Tupaantulijaiset

Ilta meni nopeasti ja iloisissa merkeissä. Väkeä oli juuri sopivan verran; enempää tänne ei olisi mahtunutkaan. Tuli testattua sekin samalla! Tositesti osoitti myös, ettei niemeke voi koskaan olla liian suuri, vaikka saatiinkin tarjottavat ja astiat esille saarekkeelle niin, että pöydän ympärillä saattoi istua vain syömässä. Iso eteinen osoittautui toimivaksi viidentoista lapsen ulkovaatteiden kanssa. Olohuoneeseen ja keittiöön mahtui samanaikaisesti hyvin parikymmentä ihmistä kun haalittiin kaikki mahdolliset tuolit istumapaikoiksi. Toisen kerran juhlitaan vielä myöhemmin, sillä kerralla tänne ei olisi kaikki ystävät mahtunut.
Tupaantulijaisissa on kyllä ideaa; kun lauma ystäviä täyttää kodin, se jättää mukavan ja lämpimän muiston pitkäksi aikaa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Kiitos kivasta illasta ja herkullisesta tarjoilusta! Aivan kerrassaan upea koti teillä!

 • Näyttää ja kuulostaa tosi kivalta! Varmasti mukavat juhlat. 🙂 mukavaa sunnuntai-iltaa!

 • Näyttääpä ihanalta, sekä koristelut että herkut! Tupaantuiliaiset on kyllä kivoja juhlia, ei ole erityisiä paineita siitä, mitä ”pitäisi” olla, vaan voi vaan pitää kivaa iltaa. 🙂

 • Kylläpä teillä on kaunista ja juhlat kuulostavat ihanan tunnelmalliselta! <3 Miten betonitaso on toiminut käytännössä? Onko hellpo pyyhkiä puhtaaksi? Entäpä jääkö tahrat kiinni? 🙂 Keittiösuunnitelmia täällä pohditaan kovasti! 🙂

  • Kiitos Jenni! Oli kyllä ihanat juhlat. <3
   Betonitaso on ollut käytännössä tosi toimiva ja ihanan huoleton. Koska pinta on rosoinen alunalkaenkin, ei sen kanssa tarvitse olla supervarovainen, vaan mahdolliset käytössä tulevat jäljet vain parantavat tasoa. Pari kahvirengasta on jäänyt aika tiukkaan, mutta kovemmalla hankaamisella nekin on irronnut. Muut ruuat tai juomat ei ole jälkiä jättänyt. Parissa kohtaa innostuin suoja-aineen kanssa ja luultavasti siitä johtuen pinnoite on yhdestä kohtaa vähän lohjennut. Sen korjaan hiomalla ja käsittelemällä uudelleen kohtuudella.
   Tykkään kyllä hurjasti tuosta tason yleisilmeestä ja käytännöllisyydestä! 🙂