Tuoli jos toinenkin

Kun keittiö alkaa näyttää valmiille, tulee kova hinku saada myös ruokailutila kuntoon. Pöytäprojekti on ulkona kesken, se vaatii vielä hiukan hiomista ennen kuin saa valkoisen maalin ylleen. Pöydän kaveriksi täällä ollaan nyt harkittu uusia tuoleja ja muutama kriteeri niiden suhteen on jo mietitty. Luulen, että valkoisen sijaan nyt mietitään tummempaa väriä, sillä kaikki pinnat tilassa on valkoiset, kuin myös astiakaappi ja ruokapöytäkin sitten kun se on valmis. Luulen, että joki puunsävy toimisi tässä hyvin ja toisi koko olohuone-ruokailutila-keittiö -yhdistelmään hiukan lämpöä. Toisena vaihtoehtona toimisi joko musta tai harmaa. Heikki esitti vienon toiveen, jotta jos tuolit tällä kertaa voisivat olla kaikki samanlaisia, ja kyllähän se minulle sopii.

tuolit

Etsin jo muutamia vaihtoehtoja, joissa kaikissa on jotain kivaa. Vaikka toisin voisi luulla, ei hyviä vaihtoehtoja niin vain löydykään, kun niitä alkaa katselemaan, varsinkin kun on otettava huomioon se seikka, ettei keittiöremontissa ole budjetoituna uusia huonekaluja ja tuoleja kuitenkin tarvitaan kuusi. Niinpä taidamme jättää tällä kertaa kaikki tyyriimmät vaihtoehdot laskuista, niin kivat kuin Normann Copenhagenin Form -tuolit olisivatkin. Tosin, Form taitaa kuitenkin olla hiukan liian moderni meille. Meidän talon tunnelmaan sopisi hyvin pelkät pinnatuolit, jotka mustana olisikin kivat ja sopisi tilaan hyvin. Vanhoja pinnatuoleja voisi jäädä metsästämään ja maalaisi ne sitten kaikki mustaksi tai sitten miettisi uudistuotantoa, kuten Askon Iida pinnatuoleja. Ehkä kuitenkin pinnatuoleja enemmän meidän juttu voisi olla jotkut muut puiset tuolit mustana tai puunvärisenä. Ikean Idolf on kaunis muodoltaan, sopivan siro ja hyvä istua. Koitan kuitenkin varoa liiallista Ikean käyttöä, jottei kodista muodostu katalogi, vaikka tuskin sitä vaaraa vielä on. Hiukan pehmeämpi versio olisi Ellokselta löytynyt Bruce, joka tuntuu tällä hetkellä oikein hyvälle vaihtoehdolle. Erityisesti tuossa alakuvassa stailauksessa tuoli näyttää oikein hyvälle ja miten minusta tuntuu, ettei se olisi lainkaan eriparinen kotimme 70-luvun hengen kanssa!?

ells_0130099_M

En haluaisi tehdä tuolien kanssa hätiköityjä ratkaisuja, vaan koitan malttaa mieleni ja harkita asiaa vielä huolella. Niinpä otan mielelläni vastaan teiltä mielipiteitä tuoliasiaan. Jos haluat kurkata, millaiset tuolit väliaikaisen pöydän ääressä nyt on, täältä löytyy kuvia. Mitäs mietteitä herättää?

ps. huomasitteko alapuolelta löytyvistä palloista Unelmien keittiö -postauksen viime vuodelta sekä Valkoisia lattiahaaveita yli kahden vuoden takaa. Aika hauska lukea vanhoista haaveista, jotka monellakin tapaa on nyt tässä kodissa toteutunut.

Kaikki kuvat valmistajilta.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Minun valintani olisi ehdottomasti Elloksen BRUCE tuolit. Toisivat juuri sitä lämpöä isoon tilaan. Ja mahdollisesti myös laittaisin maton ruokapöydän alle tuomaan pehmeyttä. ?? taisin itsekin ihastua Bruceen.
  Kyllä on aivan upea tuo teidän uusi keittiö. Pian meilläkin olisi alkamassa köksäremppa ja hion täällä vielä viimeisiä yksityiskohtia.

  • Brucet on kyllä upeat ja niitä täällä nyt harkitaan, jotta päätös olisi varmasti sitten oikea. Matto miellyttäisi ajatuksena minuakin, mutta pitää vaan vielä miettiä vielä käytäntöä, sillä tuo meidän katras ei mikään kaikista siisteimmästä päästä ole! Toisaalta, valkoisessa lattiassakin näkyy kaikki lika, joten tuskin maton siistinä pitäminen toisi paljon lisätyötä. 🙂
   Tsemppiä keittiöremppaan! Se on ihanaa, rankkaa ja palkitsevaa!!

 • Onnea uudelle keittiölle ja koko kodillenne! Olette kyllä olleet ahkeria ja todella käteviä remonttia tehdessänne, hattua nostan! Olen ollut hengessä mukana. Minä peukutan Elloksen Bruce-tuoleja; vaihdoin juuri itse keittiönpöydän tuolit, ja olen ollut oikein tyytyväinen. Tuolit ovat tukevat ja hieman rouheat. Tärkeintähän ovat pöydän ja tuolien oikeat mittasuhteet: miellyttävä istumakorkeus sekä istuinsyvyys. Näiden tuolien istumasyvyys on 38 cm, joka aluksi tuntui hieman oudolta, kun entiset tuolit olivat hieman syvemmät. Nyt on totuttu, ja tuolit miellyttävät todella (Bruce-fani, kun olen muutenkin, heh!). Nauttikaa kauniista kodistanne!

  Marja K

  • Kiitos Marja! Kiva kuulla, että siellä on innolla seurailtu remontin etenemistä. 🙂 Mukava kuulla kokemuksia Bruceista, ne nimittäin kiehtoisi kyllä kovasti. Juuri tuollainen rouheus miellyttäisi minuakin. Nyt täytyy vielä viimeinen harkinta tehdä ennen kuin tilaan ne ja ehkä kysyn vielä parin ystävänkin mielipidettä! 🙂

 • Askon mustat pinnatuolit sopisi mielestäni hyvin kokonaisuuteen, baarituoleihin ja olohuoneen mustiin kalusteisiin…

 • Meiltä lähtisi 8kpl Askon mustia pinnatuoleja kiertoon. Olen ostanut ne tämän vuoden kevättalvella, mutta silmä ei totu mustiin tuoleihin omassa kodissa millään valkoisten tuolien jälkeen.

 • Minusta mustat tuolit sopisivat paremmin yhteen pöydän mustien jalkojen kanssa. Asko tai Ikea saa minun ääneni!

  • Tämä väliaikainen pöytä saa kyytiä ja tilalle tulee kokonaan valkoinen pöytä. 🙂 Muuten olisin kanssasi samalla kannalla, mutta valkoisen kanssa taas käy hyvin mikä tahansa väri.

 • Kastaja, olisin kiinnostunut neljästä tuolista miksei kuudestakin. Mitä pyydät niistä?

  • Laitan jossain vaiheessa toriin nuo 8kpl, mutta en myy niitä erissä vaan kerralla koko satsin 🙂

 • Vaihdoin juuri mustat pinnatuolit pois valoisasta tilasta siksi, että pöly, sormenjäljet ja tahrat näkyvät niissä nopeasti ja silmäänpistävästi! Harmitti vaihtaa, mutta pinnojen välistä pyyhkiminen jatkuvalla syötöllä alkoi olla rasittavaa ja eihän niistä koskaan saanut niin puhtaita kuin toivoi. Nykyään tilassa on oranssit pinnatuolit ja ongelmaa ei ole 🙂

 • Minusta nuo Elloksen tuolit toisivat lämpöä. Ja sopisivat hyvin myös noihin huoneiden oviin. (Varsinkin jos päädytte pitämään ne nykyisellään.)
  Hieno keittiö!