Tiilitalon facelift – Ennen&Jälkeen

Tiilitalon Maalaus

Meidän talon julkisivun muutoksen esittely on venynyt aivan liian pitkään, mutta pitkään on kestänyt myös talon fiksaaminen esittelykuntoon. 70-luvun tiilitalo on saanut kokea tässä kesän ja syksyn aikana aikamoisen kasvojenkohotuksen, kun olemme pinnoittaneet tiiliverhoilun kokonaan, maalanneet ikkunankarmit ja osan ovista. En nyt vielä ala sen kummemmin kertomaan, miten talo vaihtoi väriä, mutta kerron siitäkin kyllä myöhemmin tarkemmin, sillä se on herättänyt paljon kysymyksiä, niin blogissa, instassa kuin ohikulkijoiltakin. Talo alkaa nyt kuitenkin näyttää ulkoa päin siltä, millainen visio minulla oli keväällä, kun kauppoja tehtiin. Kuvasin meidän kotia nyt vain täältä sisäpihalta, matalemmalta puolelta, sillä jotenkin tuo kadunpuoli tuntuu liian julkiselle esitellä blogissa, vaikka varmasti moni ohikulkija muutenkin talon tunnistaa… Mutta ehkä siltäkin puolelta joku vilautus voisi olla paikallaan!

Tiilitalon Maalaus

Sain laitettua hiukan syysistutuksia sisäänkäynnille ja nostin lyhtyjä esille. Täytyykin illalla muistaa sytyttää lyhtyihin kynttilät, jos sää on yhtään kuivempi illalla. Jonkun isommanhavun ajattelin vielä laittaa ruukkuun tähän sisäänkäynnin läheisyyteen.

Tiilitalon Maalaus

Ja alla vielä ennen -kuva kertomaan, millaisesta muutoksesta on kyse. Sen lisäksi, että värit on vaihtuneet, on talon ympäriltä kaivettu kasvia jos jonkinlaista ja lähes jokaista seinää kiivenneet köynnökset on poistettu. Yksi köynnös sai luvan jäädä, sen kun pystyy pitämään hallinnassa ja tuo sisäänkäynnin vasemmanpuoleinen seinä kaipasi hiukan piristystä. Säleikkö tullaan kiinnittämään vuorilautoihin roikkumaan, jotta köynnös ei kasva seinässä kiinni. Paljon on muutakin tekemistä vielä. Otsalaudat ja sokkeli maalataan varmasti jossain vaiheessa, mutta niiden kanssa on turha pitää mitään kiirettä, sillä tuo vanha tummanruskea sävy käy hyvin meidän valitsemiin valkoiseen ja tummanharmaaseen. Tummanruskea katto ja rännit on vasta pari vuotta vanhat, joten niille ei onneksi tarvinut alkaa tehdä mitään. Ulko-oven kanssa mietitään vielä  mitä tehdä… toisaalta houkuttelisi säästää nykyinen, tai maalaamalla se sopisi hienosti talon väreihin muuten, mutta uusi ovi olisi tietysti käytännöllisin.

Tiilitalon MaalausSisäänkäyntiä kohennetaan vielä tekemällä hiukan uutta laatoitusta ja osaksi talon edusta vedetään ihan soralle. Seinän viereen vielä penkkiä ja isot ruukut kasveilla ja sitten näyttäisi taas astetta paremmalle, vai miltä vaikuttaa hieno havainnepiirokseni!? 😀

tiilitalon maalaus

Mitäs tykkäätte meidän talon muutoksesta?

Itse olemme oikein tyytyväisiä siihen, että ryhdyttiin urakkaan, sillä nyt talon ulko- ja sisäpuolet ovat tasapainossa keskenään ja värit sopii hyvin toisiinsa.

Täällä eletään tänään jänniä hetkiä, kun kuopus on lähdössä ensimmäistä kertaa koulukaverin luo yökylään. On sitä odotettukin! Lähes kaikki muutkin ovat illan menoissaan, joten taitaa käydä niin, että minä saan viettää iltaa kotona jopa ihan yksikseni… Ei kuulosta lainkaan hullummalle! //Mukavaa viikonloppua ja iloista perjantaita!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Hieno ja todella suuri muutos! Sellainen ajatus tuli, että mitä jos tuon sisäänkäynnin yhteyteen tekisikin suuren terassin ja siihen vähän kuin pergolan tyyppisen ratkaisun. Merkkaisi vielä selkeämmin sisäänkäyntiä ja toisi lisäsuojaa siihen. Tosin kiva on myös tuo sinun suunnitemasi 🙂

  • Kiitos Sanna! Me ollaan tekemässä terassi erilleen talosta, sillä tämä sisäänkäynti on todella varjoinen paikka. Lisäksi tuossa ihan sisäänkäynnin lähellä alkaa kallio, jonka vuoksi korkeuserot on melkoisia, joten laajemmalle alueelle ei sisäänkäyntiä voi tehdä ilman, että korkeutta pitäisi nostaa metrillä. 🙂

 • Upealta näyttää, todella iso muutos! Ja suunnitelmat ensi kesälle näyttävät myös hyvältä, tuollainen pienempi viimeistely on sitten jo lasten leikkiä tämän muutoksen rinnalla. 🙂

  Mukavaa viikonloppua! <3

  • Kiitti Jenni! Talo muuttui kyllä aikalailla! Näin on, kaikki mikä ensi kesän varalle on suunnitteilla, on pientä siihen nähden, mitä tänä kesänä ollaan tehty. 😀

 • Ihana julkisivu!! Olette onnistuneet urakassa ihan nappiin. On rohkaisevaa huomata kuinka isoja muutoksia voikaan saada aikaan asiaan paneutumisella ja vaivannäöllä. Jos teet jonkun postauksen vielä koskien itse julkisivuremontin työvaiheita, kiinnostaisi erityisesti millaisella aikataululla ja talkooväellä saitte nykyisen ilmeen aikaan? (Että kuinka massiivisesta työrupeamasta on kyse jos lähtisi itsekin harkitsemaan moista)
  Onnittelut onnistuneista talokaupoista 😉 Kyllä on niin kaunis työn tulos.

  • Kiitos Ilona! Kiva kuulla, että tykkäät muutoksesta. 🙂 Todellakin, suuriakin muutoksia on mahdollista tehdä ihan itse, kun vaan on tarpeeksi intoa. 🙂 Kirjoitan tämän remontin tekemisestä vielä tarkemminkin, sillä se selvästi kiinnistaa paljon! Homma on kuitenkin laajuudeltaan suurinpiirtein samansuuruinen kuin puutalon maalaaminen. Tämä käsitellään vain kerran, mutta sen verran rankempaa puuhaa on, että vastaiskos kolmea maalauskertaa!
   Mekin ollaan oltu oikein tyytyväisiä talokauppoihimme!! 😀

   • Moi! Yritin etsiä arkistoista postausta koko talonmaalausoperaatiosta, mutta en löytänyt. Aihe kiinnostaa kovasti, itsellä saattaa tulla ajankohtaiseksi 🙂

 • Hei!
  Saako uudella, mitä maalia olette käyttäneet talon maalaamiseen? Upean näköinen se kyllä on!

  • Tämä kiinnostaa minuakin, omaa keltaista kahitiilitaloa tekisi mieli ehostaa..

 • Hei, Meillä on myös kellertävä täystiilitalo -77 rakennettu. Haluaisimme maalata se valkoiseksi. Onnistuuko ja millä maalilla se tulisi tehdä?
  Terveisin, Kari

  • Hei Kari! Me käytimme maalaamiseen Tikkurilan Kalkkisementtipinnoitetta, Finnseco KS, joka on laastimainen, mutta jonka voi sutia tiilipintaan. Ohjeita noudattamalla onnistuu ja tulee kestävä pinta.

 • Mua kiinnostaisi että onko maali pysynyt hyvin ja mitä maalia käytit? Toiveissa olisi maalata oma koti myös mutta mietityttää tosiaan tuo että mahtaako pysyä ?

  • Hei Laura, Käytimme Tikkurilan kalkkisementtilaastia (Finnseco KS) maalaamiseen ja pinta on pysynyt todella hyvin, mitään muutoksia ei ole kolmen vuoden takaisesta pintaan tullut.