Kesäolohuone valmiina – Terassin sisustaminen

Ihana, yllättävä kesä on saanut elämän siirtymään ulos ja terassi on sisustettu viihtyisäksi kesäolohuoneeksi. Tämä kesä on terassin kolmas kesä, sillä terassi valmistui pihamökin seinustalle pari vuotta sitten. Terassin paikka on todella kuuma; aurinkoinen ja suojainen ja hellepäivinä olo terassilla saattaa olla jopa tukala.

terassin sisustaminen

terassin sisustaminen

Olen tuonut ennen ulos pääasiassa sisältä käytöstä poistuneita tekstiilejä, mutta tänä vuonna terassilla on myös ihan uusia tekstiilejä. Svaneforsin kaunis puuvillamatto* ei löytänyt paikkaansa sisällä sen kevyen materiaalin vuoksi, mutta ulkona terassilla se on juuri sen vuoksi täydellinen. Vesisade ei haittaa, kun ohut puuvillamatto kuivuu hetkessä ja terassikalusteet pitävät sen hyvin paikoillaan.

terassin sisustaminen

terassin sisustaminen

Punotut ruukut löysin taannoin Tigerista ja rottinkisen koristelyhdyn ostin Jyskistä. Terassin hankintojen kannattaa olla edullisia, jotta sisusteet raskii jättää pihalle säiden armoille. Katetulla parvekkeella tai lasitetulla terassilla tilanne olisi toinen. Nostin pihamökissä säilytyksessä olleen mustan rottinkipöydän ulos ja se onkin juuri sopiva laskutaso kasveille.

Olen tänä kesänä hankkinut vaihteeksi muutamia kesäkukkia, vaikka suurimmaksi osaksi istutukset on vihreää ja syötävää. Kannoin mökistä löytyneen, viime kesänä harmaaksi maalaamani vanhan kukkalaatikon terassin reunalle ja istutin yrttejä laatikkoon. Tässä terassilla ne ovat helposti hoidettavissa ja maisteltavissa. Osassa ruukuista kasvaa pieniä puita ja seinän ristikkoon kasvaa kärhö. Kärhö on istutettu mökin nurkan taakse ja olen ohjannut sen kasvamaan terassin puolelle.

KIRJOITIN KAKSI VUOTTA SITTEN TERASSIN SUUNNITTELUSTA, RAKENTAMISESTA ja KALUSTAMISESTA.

terassin sisustaminen

Myös aurinkotuolin kaunis räsymattomainen tyyny* ja vaalea raitahuopa* ovat Svaneforsilta. Puuvilla materiaalina ei ehkä ole ulos se paras mahdollinen, mutta ainakin se on helppo pestävä. Terassimme ei ole katettu katon tuomaa suojaa lukuunottamatta, joten sadesäällä meillä nostetaan kaikki tekstiilit sohvan selkänojan päälle sateelta suojaan. Osittainen kattaminen on ollut toisinaan puheissa, mutta toistaiseksi en ole vielä keksinyt, millainen ratkaisu olisi riittävän kaunis ja toimiva. Asiaa täytyy selvästi sulatella vielä!

terassin sisustaminen

terassin sisustaminen

Aurinko siirtyy suuren pihdan taakse myöhään iltapäivällä, jolloin terassi menee varjoon. Silloin terassi ei ole enää niin paahteinen ja siirrynkin siinä vaiheessa usein pitämään kotitoimistoa terassille, jonne wlan sopivasti yltää. Illalla terassille tulee hiukan hämyinen tunnelma ja silloin sytytämme monesti tulet terassin edustalla olevaan nuotiokulhoon.

terassin sisustaminen

terassin sisustaminen

Terassin edustalla kukkii juuri nyt pieni kirsikkapuu, jonka istutin keskelle pihaa heti muutettuamme tänne. Aivan terassin edessä on istutettuna laukkoja, jotka ovat juuri nyt nupullaan ja niiden takana suuri pionipuska, johon tulee joka vuosi valtavasti pinkkejä kukkia.

Vaikka terassi ei ole suuren suuri, järkevällä kalustamisella sinne mahtuu istuskelupaikat useammalle henkilölle. Terassilla vietetään takuulla tänäkin kesänä lukuisia aurinkoisia päiviä ja tunnelmallisia iltoja, ja tässä toukokuussa on ehditty viettääkin monta kivaa päivää!

*saatu blogin kautta.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.