Sisustusvinkit – Terassin ja parvekkeen sisustaminen

Kirjoitin tässä vastikään oululaisen sisustusliike Decorion blogiin vieraspostauksen, joka käsittelee terassin ja parvekkeen sisustamista. Koska vinkit ovat hyvin ajankohtaisia, halusin jakaa ne teillekin! Tässäpä siis Sisustusvinkit -postaussarjan toinen osa.

Vinkkejä terassin ja parvekkeen sisustamiseen

 • Muodosta terassille tai parvekkeelle huone, jossa on katto, lattiat ja seinät. Älä ota tätä vinkkiä kirjaimellisesti, vaan käytä verhoja, korkeita kasveja ja köynnösritilöitä seininä, aurinkovarjoa tai pergolaa kattona ja mattoja lattiana. Nämä elementit luovat kodikkuutta ja huonemaisuus tekee tilasta viihtyisän.
 • Kokoa pienempiä kalusteryhmiä. Jos tila sallii, kalusta erikseen toimiva ruokailuryhmä ja rauhallinen istuskelupaikka. Voit rajata alueita kasviryhmillä tai sermillä. Voit käyttää sisätilojen pienkalusteita, kuten pieniä pöytiä ja jakkaroita myös ulkotiloissa.

Sisustusvinkit terassille ja parvekkeelle

 • Jatka sisätilojen sisustustyyliä ulkotiloihin, mutta voit viedä sitä rohkeampaan suuntaan niin halutessasi. Jos ihailet itämaista tyyliä, mutta kotisi on skandinaavisen moderni, voit hyvin revitellä ulkona ja yhdistellä molempia tyylejä! Ulkona räväkämpään tyyliin tai rohkeampiin väreihin ei ehdi kyllästyä niin kuin sisällä voisi käydä.
 • Tuo rohkeasti sisustustekstiilejä, lyhtyjä ja ruukkuja sisältä ulos. Monet tekstiilit ja lyhdyt kestää ulkokäyttöä kun nostat ne aina sateelta ja kovalta paahteelta suojaan. Lasitetulla parvekkeella tai terassilla voit käyttää jopa sisustustyynyjä ulkotiloissa. Viherkasvitkin pitävät ulkoilmasta ja viihtyvät hyvin lämpimimmän ajan terassilla tai parvekkeella. Paahteisella parvekkeella ei monikaan kesäkukka kestä kuumuutta, mutta viherkasvit pärjäävät hyvin, jos ne vaan saavat riittävästi vettä. Broste Copenhagenin lasiset lyhdyt voi ripustaa vaikka puun oksaan tai kaiteeseen kiinni ja ne kestävät varmasi sään vaihteluita.

Sisustusvinkit terassille ja parvekkeelle

 • Luo asetelmia ruukkukasveilla ja yhdistä maljakkoon niiden lisäksi luonnosta tai puutarhasta kerättyjä oksia ja kasveja.  Alkukesästä omenapuun ja kirsikkapuun kukat on kauneimmat koristukset, loppukesästä heinätkin toimii hienosti koristeena maljakossa. Cooee Designin pallomaljakko sopii monen tyyliselle terassille ja parvekkeelle.
 • Panosta tunnelmointiin. Lyhtyjen ja kynttilöiden lisäksi koristevalot luo ihanaa tunnelmaa terassille tai puutarhaan. Bloomingvillen valosarja tekee terassista tai parvekkeesta tunnelmallisen ja kutsuvan.
Nyt on juuri oikea aika aloittaa sisustuspuuhat ulkona, sillä lämpöä ja valoa riittää jo terassi- ja parveke-elämän aloittamiseen, ainakin kun pitää pipon päässä ja villasukat jalassa! Tosin, tänään onkin ollut hiukan lämpimämpi päivä! Jospa viikonloppunakin tarkenisi puuhailla ulkona.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Hyviä vinkkejä, tuo huonemaisuus toimii kyllä varmasti sellaisena seikkana, joka tuo kodikkuutta! ?

 • Mulla on juuri projekti menossa ulkona: Liian avara etupiha saa istutusaltaan, jonka kylkeen tulee oleskelutila. Tulee juuri sitä huonemaisuutta, ei tule tunne, että istuu torilla:) Ihanaa hommaa kun saa kaivaa ja rakentaa 🙂

  • Mainio kuvaus tuo torilla istuminen! 😀 Juuri tuota se huonemaisuus tuo. Pieniä seinämiä, näköesteitä, aidanteita jne… Rakentaminen ja istuttaminen on kyllä ihanaa puuhaa!

 • Nää on kivoja postauksia (sinulla on kyllä kivoja aina muutenkin 🙂 )
  Mutta kun alan taas miettiä mökin laittoa kesäkuosiin, sain pari ihan hyvää ahaa-ajatusta tätä postausta lukiessani. Blogien lukeminen siis kannattaa! 🙂