Valmis terassi – Terassin kalustaminen

Kaupallinen yhteistyö / K-rauta

Kevään ajan kestänyt terassiprojektimme on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että on aika esitellä valmis lopputulos. Terassin viimeistely ja se paras osuus, eli sisustaminen tehtiin toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa, joten kaikkinensa terassiprojekti suunnittelusta ja rakentamisesta sisustamiseen kesti kaikkiaan reilun kuukauden ajan. Valmis terassi sulautuu paikalleen varsin mainiosti; aiemmin turha ja käyttämättömänä ollut nurmikkokaistale on nyt otettu hyötykäyttöön ja pihan suojaisin ja lämpimin paikka on saanut arvoisensa käyttötarkoituksen. Päivisin terassi on hellepäivinä suorastaan paahteisen kuuma, mutta täytyyhän joka pihasta yksi oikein lämmin oleskelutila löytyä! Illalla terassi kuitenkin on kauneimmillaan, sillä ilta-aurinko paistaa puiden oksien välistä ja luo pehmeää tunnelmaa terassille.

Terassin sisustus

Viimeistelyksi ruuvasimme terassin sivuille yhdet terassilaudat peittämään runkopuuta. Terassin edessä kuorikate peittää betonilaatat, joiden päälle terassi on rakennettu. Sivulla pyöreät kivet ovat laattoja peittämässä. Oli ehdottomasti oikea ratkaisu rakentaa terassin laudoitus näin päin eikä pituussuuntaan, kuten useimmiten taitaa olla tapana tehdä. Nyt terassin leveyssuunta korostuu ja lisäksi vesi valuu laudoitusta pitkin mökistä poispäin. Toisella laidalla oleva kaide toimii terassin takaseinämänä. Kaide rakennettiin vinorimasta ja maalattiin samalla sävyllä N499, jolla pihamökin nurkkalaudat, ovi ja ikkunanpuitteet maalattiin viime kesänä. Onnekseni tuo ruskean kestopuun väri tuntuu auringossa haalistuvan varsin nopeasti ja sävy näyttää jo nyt kauniille ja luonnolliselle.

Terassin kalusteet

Terassikalusteet

Kuten terassiprojektin alussa kerroin, tavoitteena oli saada istuskeluun sopiva rento oleskelutila ulos ruokailupation lisäksi. Niinpä suunnittelin kalustukseksi sohvaryhmää, jonka äärellä olisi mukava istua iltaa. Alunperin olin ajatellut kuormalavoista kasattua kulmasohvaa, mutta koska sain valita yhteistyön myötä K-raudan valikoimista terassikalusteet, päädyin hieman sirompaan vaihtoehtoon. Cellon Sevilla Kulmasohvassa on 2+3 istumapaikkaa, mutta kyllähän tuossa istuskelee suurempikin porukka, ainakin silloin kun osa väestä on lapsia. Samaa sarjaa löytyy myös sohvapöytä, mutta halusin ehdottomasti sohvapöydäksi tuon mustan puisen ja hiukan elämää nähneen arkun, joka tuo kalustukseen hiukan särmää. Samaan kalusteryhmään voi nostaa lisäksi tuoleja ja jakkaroita, jos istumapaikoille on tarvetta enemmänkin, mutta kyllähän tähänkin jo moni mahtuu istuskelemaan. Nyt terassikalusteet muodostaa toimivan kokonaisuuden.Terassin sisustaminenTerassikalusteetVaikka kulmasohva on reilun kokoinen, ei sen mahtumisessa terassille ollut ongelmaa vaan tilaa jäi vielä muillekin kalusteille. Koska terassiamme ei ainakaan toistaiseksi ole katettu, joudutaan sohvan pehmusteiden kanssa näkemään hiukan vaivaa. Vaikka kangas hylkii hyvin kosteutta ja likaa, en tyynyjä kuitenkaan sateeseen aio jättää. Mökissä on hyvin tilaa tyynyille tai pikkusateen yllättäessä sohvan päälle voi nopeasti heittää muovin sateensuojaksi. Sohvalle löytyi aiemminkin ulkokäytössä olleita mustavalkoisia tekstiilejä. Iltaisin viltille on käyttöä, jottei terassilla tarvitse hytistä kylmissään.terassin kalustaminenTerassikalusteetTerassin sisustusOtin jo viime vuonna hyvin paljon aiempaa yksinkertaisemman linjan kesäkukkien kanssa. Terassin kanssa otin saman kannan ja päätin istuttaa vain vihreää ja valkoista, niitäkin kohtuullisessa määrin. Cello Catban ruukkusetissä oleviin erikokoisiin ruukkuihin päätyi tänä vuonna oliivipuun lisäksi yksi sinilaakakataja, joka on aiemmin vähän haeskellut paikkaa pihallamme. Suurimpaan ruukkuun istutin valkoisia kesäkukkia, jotka toivottavasti loppukesästä valuvat jo yli ruukun laitojen. Seinällä oleviin vanhoihin köynnöstukiin kiinnitin vanhoja peltiruukkuja ja istutin niihin lankaköynnöstä. Kasveja on lopulta aika reilusti ja hyvä niin, sillä ne tekevät terassin sisustuksesta kodikkaan. Terassin ilmeestä pitää myös Oliver, joka hyväksyi terassikalusteet samantien ja on ottanut tuon sohvan reunapaikan omakseen ja ottaa sohvalla pitkiä nokosia.

TerassikalusteetLopputuloksena terassi ja koko sisustus on oikein toimiva ja viihtyisä. Terassikalusteet toimii käytössä hyvin ja sisustus on tyyliltään sisätilojen kanssa hienosti yhteensopiva. Toistaiseksi terassi on houkutellut viettämään lukuisia tunnelmallisia kesäiltoja. Nyt ei muuta kuin toivotaan paljon aurinkoisia ja lämpimiä kesäpäiviä, jotta pääsemme nauttimaan terassista.

Terassin kalusteetTerassin sisustusLue myös muut terassiprojektin postaukset: Terassin Suunnittelu – Haaveena terassi ja Terassin Rakentaminen –  Käytännön vinkit.

Postaus on julkaistu myös K-raudan sivuilla.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.