Syyskoti – Oleskelutilan tunnelmaa

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kun viimeksi kurkattiin syyskodin makuuhuoneen tunnelmiin, nyt on oleskelutilan, eli olohuoneen ja ruokailutilan vuoro. Juuri nyt olen aivan fiiliksissä yhä aiemmin hämärtyvistä illoista ja siitä, että kynttilöitä voi sytytellä jo kuuden jälkeen ja kotiin tulee niiden myötä välittömästi aivan ihana tunnelma.

Syyskoti sisustus

Syyskoti sisustus

Olen ollut kirjaimellisesti ihan liekeissä tästä olohuoneen pöytää koristavasta etanolilyhdystä kun otin sen pitkästä aikaa käyttöön. Yhdellä täytöllä lyhty palaa sopivan sohvalla vietettävän tunnelmahetken verran. Instassa storien myötä olette kyselleet kovasti lyhdyn ostopaikkaa, joten kerrottakoon, että omani on vuosien takaa Clas Ohlsonilta, mutta siellä niitä ei ilmeisesti enää myydä. Sen sijaan Biltema (!!!) myy todella saman näköistä lyhtyä etanolikamiinan nimellä muutamassa eri värissä ja huomattavan edullisesti.

Syyskoti sisustus

Olen huomannut palanneeni pikkuhiljaa takaisin simppeleihin perusjuttuihin, jotka löytyvät omasta takaa, omista kaapeista. Sisustaessa ei tarvitse ostaa uutta, kun laittaa pidempään esillä olleita esineitä välillä kaappiin ja katsoo niitä tovin kuluttua uusin silmin. Moni juttu näyttää ja tuntuu pienen tauon jälkeen entistä ihanammalle. Värikkäät sohvatyynyt on päätynyt kevään värikaipuun myötä tyttärien huoneisiin ja liinavaatekaapista on löytynyt erilaisia harmaita ja valkoisia tekstiilejä. Ylipäätään kodin yksinkertaistaminen ja karsiminen on ollut viime aikoina kovasti mielessä. Vähempi määrä tavaraa esillä ja kaapeissa pitää kodin ilmeen raikaana ja elämän helpompana.

Viherkasvit villiintyivät aivan täysin kuuman kesän aikana ja olenkin kasvien koon kasvamisen myötä joutunut karsimaan lukumäärää pienemmäksi, jotta koti ei muistuttaisi aivan viidakkoa. Pieniä kasveja sisustukseen mahtuu kyllä useampia, mutta kun peikonlehti saavuttaa metrin korkeuden ja kultaköynnös huitelee viidessä metrissä, on vaarana että kasvit vie kaiken elintilan. Suunnitelmissa on kysellä osalle kasveista sijaiskotia ystäviltä, tai voisinhan järjestää viherkasvikirppiksen vaikka instagramissa.

En pitänyt koko kesänä pitänyt kynttilöitä Menun Pov seinäkynttiläpidikkeissä*, joten niissäkin on kiva uuden tuntu kun kynttilät valaisevat hämärtyvää olohuonetta. Vaikka nämä seinäkynttilät tuntuvat olevan viime vuosien trendi, minusta tuntuu, että meidän kotiin ne on tulleet jäädäkseen.

Syyskoti sisustus

Syyskoti sisustus

Ruokailutilassa on pysytelty lähes samassa tilanteessa kestästä saakka. Tosin, kattovalaisimesta lähti rottinkinen varjostin varastoon odottamaan uutta sijaintia. Juuri nyt simppeli valo on se mitä kaipaan, mutta taustalla mielessä pyörii erilaiset valaisinvaihtoehdot; josko nyt olisi aika panostaa valaisinklassikkoon, joka kestäisi aikaa ja mielenmuutoksiakin paremmin kuin tähänastiset valaisimet. Ruokapöydällä on tarjottimen päällä useita kynttilöitä, joista voi sytyttää vain osan kerrallaan. Jos taas ruokailuun tarvitaan reilummin valoa (kattovalaisinta ei toki sovi sytyttää tunnelmaa viemään), voi sytyttää kerralla useamman kynttilän.

Tälle kynttiläkaudelle etsinnässä on vielä täydellinen kynttilänsammutin, sillä sen verran monta kynttilää iltaisin on usein sammutettavana. Ehkä tyylikäs, messinkinen Ferm Livingin kynttilänsammutin* voisi olla pitkäikäinen vaihtoehto.

Syyskoti sisustus

Kynttilähaaveita on aina hyvä olla. Minulla taitaa olla pieni pakkomielle hiekan väriseen Iittalan Kaasa kynttilälyhtyyn*. Jossain vaiheessa koko hiekan sävy kyllästytti, mutta nyt se tuntuisi samalla ihanan ajattomalle ja ajankohtaiselle sävylle. Tiedänpähän, mitä joulupukille kannattaa kirjoitella…

Syyskoti sisustus

Syysmyrsky on pitänyt tänään ulkoilut minimissä ja kotona onkin ollut ihana tunnelmoida saunan jälkeen. Energisenä alkanut viikko on jatkunut mukavasti ja arki on ollut varsin toimelista. Tänään italian tunnilta kotiin tullessani totesin, että näin paljon virtaa minulla ei ole ollut aikoihin. Luova tauko teki siis todella tehtävänsä! //Mukavaa viikonjatkoa!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.