Syvyyttä seinään

Siniharmaa maalisävy

Täällä on päästy maalauspohdinnoista eteenpäin ja nyt olohuoneessa onkin valmis siniharmaa seinä, jota on tänään tullut ihasteltua tovi jos toinenkin. Yhden seinän maalaaminen vaikuttaa kyllä paljon koko tilan ilmeeseen ja tuo kummasti syvyyttä. Täysin valkoiset seinät on toki kauniit nekin, mutta jotenkin itse olen huomannut kaipaavani hiukan  kontrastia seiniin, tällä kertaa lisäksi sävyäkin!

L500 Siniharmaa maalisävy

Eskaro Seinämaali Kokemuksia

Pääsin kokeilemaan itselleni ihan uutta maalia kun sovimme Eskaron kanssa yhteistyöstä, jonka myötä valitsin seinään Silk sisäseinämaalin. Silk on nimensä mukaisesti täyshimmeä maali ja koska se kestää hyvin pesua ja hankaamistakin, uskalsin sen valita tuohon seinälle, joka on aika kovalla koetuksella. Työpöydän takana seinä on nimittäin aika usein kunnon pesua vailla, kun itse kukanenkin potkiskelee seinää tässä pöydän ääressä istuskellessaan. Ihastuin kovasti tuohon kauniiseen himmeään pintaan ja se tuokin tämän sävyn parhaiten esille!

Eskaro Silk maali

Siniharmaa maalisävy

Siniharmaa maali

Mietinkin sävyjä jo tuossa aiemmin, muutama postaus sitten, mutta en kuitenkaan päätynyt mihinkään noista aluksi ajattelemistani väreistä, sillä niissä väriä olisi ollut hiukan liikaa mielikuvieni sävyyn verrattuna. Lopulta valitsin sävyksi Tikkurilan kartasta sävyn L500, josta löytyy kyllä sinistä, mutta kohtuudella. Väri on juuri sellainen sinertävä harmaa, jollaista suunnittelinkin. Eri valossa ja eri kulmasta katsottuna seinä näyttää hiukan eri sävyiselle. Saman ehkä huomaa kuvistakin; lähes joka kuvassa seinä tuntuu olevan eri sävyinen. Valo ja kellonaikakin vaikuttaa sävyyn; iltapäivän valo tekee seinästä viileämmän, aamulla siinä korostuu vihreän ja harmaan sävyt. Harmaiden sävyjen valinta on aivan oma taitolajinsa ja niin on näiden muidenkin harmaaseen taittavien värien kanssa. Sävyjä valitessa kannattaa kurkistaa värien RGB-arvoja ja NCS-koodia. Valitsemani L500 sävyn RGB-arvot on 167, 175, 181, joka tarkoittaa sitä, että sävyssä on vähiten punaista(R), hiukan enemmän vihreää(G) ja eniten sinistä(B). Sinisen osuus ei kuitenkaan ole muihin väreihin nähden liian suuri, joten tämä sävy ei ole liian sininen. Tummuusasteeltaan valitsemani sävy ja siniharmaa maali on juuri sopiva; syvyyttä on reilusti ilman että vaikutelma olisi synkkä.

Siniharmaa maali seinäänL500 Tikkurila Siniharmaa maali

Kylläpä on kiva, kun saa eteenpäin pidemmän aikaa suunnitelmissa olevia juttuja täällä kotona! Viime aikoina on tuntunut, että kaikki sisustusenergia on mennyt asiakkaideni kotien suunnitteluun ja oma koti on ollut vähän hunningolla, mutta ehkä kevään tulo saa aikaan sen, että saan muitakin to do -listalla olleita asioita tehtyä! Eskarolta tuli meille samalla toinenkin maalipurkki, sillä eräs rempallaan oleva homma on odottanut tekijäänsä jo pidemmän aikaa. Katsellaan sitä toisella kertaa! Jos Eskaron maalit kiinnostavat, löydät täältä jälleenmyyjäkartan.

//Mitäs pidätte siniharmaasta maalista seinässä ja seinän sävystä?

Postaus toteutettu yhteistyössä Eskaron kanssa.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.