Onnea rakas Suomi 100 vuotta

Uskomatonta, miten upea talvipäivä tänään on ollut Suomen juhlapäivän kunniaksi! Tänään on todella syytä juhlaan. Toivottavasti kaikki pääsevät jollain tavalla juhlistamaan tänään 100-vuotiasta itsenäistä Suomea! Me juhlimme tänä(kin) vuonna ihan kotosalla, mutta tavallista itsenäisyyspäivää juhlavammin. Aloitimme juhlimiset juhlapäivällisellä ja muuten päivän ohjelmassa on ulkoilua, saunomista, suomalaista musiikkia, linnan juhlien katselua ja herkutteluakin!

Suomi100

Puhuimme lasten kanssa, että tämän juhlapäivän luultavasti muistamme aina – sen hetken kun Suomi täytti 100 vuotta. Tämän päivän Suomi näyttäytyy minulle turvallisena ja vakaana maana, jossa on hyvä elää ja kasvattaa lapsia. Ehkä yksi tärkeimmistä asioista Suomessa minulle on tasa-arvo ja vapaus. Täällä jokaisella on lähtökohtaisesti hyvät mahdollisuudet hyvään elämään ja kaikki olemme tietyllä tapaa syntyneet etuoikeutettuina kun ajatellaan perusasioita, esimerkiksi koulutusta ja terveydenhoitoa. Tällaiset asiat saattavat joskus arjessa unohtua, mutta tällaisina juhlahetkinä on hyvä pysähtyä miettimään sitä, millaisia asioita Suomi meille tarjoaa ja mahdollistaa.

En pidä itseäni mitenkään järin isänmaallisena; nykyään kun tuntuu että isänmaallisuus helposti yhdistetään sellaisiin arvoihin, jotka ei oikein istu omiin ajatuksiin. Suomi on kuitenkin tärkeä ja rakas ja olen ehdottomasti ylpeä suomalaisuudesta! Minusta tässä 100-vuotiaan Suomen juhlinnassa on tuntunut hienoimmalta se, että muut maat ovat mukana juhlistamassa meitä ja Suomea erilaisilla tempauksilla. Hienoa, että Suomesta on maailmalla sellainen kuva, että olemme juhlimisen arvoisia ja että valtiot läheltä ja kaukaa haluavat ottaa osaa juhliin!

Suomi100

Jos itsenäistymisen vuoden tapahtumat kiinnostavat, ja varsinkin jos kotoa löytyy teini-ikäisiä, suosittelen katsomaan Yle Areenasta kolmeosaisen sarjan Seitsemäntoista, joka kuvaa vuoden 1917 tapahtumia nuorten tyttöjen näkökulmasta. Itse toteutuksesta tai tarinan sivujuonenkäänteistä voi olla montaa mieltä, mutta minusta meidän kaikkien olisi hyvä sivistää itseämme ja miettiä Suomen historiaa. Vastakkainasettelu johti aikoinaan kansalaissotaan, mutta toisinaan tuntuu, että historiasta ei ole opittu ja vastakkainasettelua on ihan liikaa nyky-Suomessakin.

Suomi100

Tällaisena suurena juhlapäivänä kiitollisuus on vahvasti läsnä. Meitä edeltävät sukupolvet, omatkin isovanhemmat ovat tehneet suuria uhrauksia sen eteen, että meillä on vapaa, turvallinen isänmaa!

//Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, paljon onnea rakas Suomi, sekä me kaikki suomalaiset!

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.