Sohva joka vaihtoi väriä

Niin kivalta kuin meidän sohva vaaleanharmaana onkin näyttänyt, nyt tuli vastaan sellainen hetki, että aloin kaipaamaan olohuoneeseen jotain tummempaa. Vaaleat sohvanpäälliset oli sopivasti jo kokonaisuudessaan pesun tarpeessa ja niinpä hain varastosta viime syksynä riisutut tummanharmaat päälliset sohvaan samalla kun kiikutin vaaleat päälliset pesukoneeseen. Nämä tummat kankaat oli sohvassa alunperin sohva ostettaessa ja useamman vuoden ne olivatkin käytössä ennen kuin viime vuonna saimme Hakolalta vaaleammat päälliset sohvan uusiksi vaatteiksi. Useamman vuoden käytön jäljiltä nuo alkuperäiset kankaat on yhä todella hyväkuntoiset, mitä nyt muutama kissan kynnellään tekemä jälki, yksittäinen langanveto rungon kankaassa on havaittavissa.

Sohva Hakola FokusSohva Hakola Fokus

Tummanharmaat sohvanpäälliset

Kyllähän sohva tuntuu tummilla kankailla jälleen suorastaan uudelta, sillä sohvan ilme on aivan erilainen tumman päällisen myötä. Tummasta kankaasta tuli vahvasti mieleen vanha koti ja vanhan kodin olohuone, sillä nämä kankaat ei kauaa ehtinyt täällä uudessa kodissa olla käytössä ennen kuin vaihdettiin vaaleaan harmaaseen. Ehkä tästä tummasta sohvasta tulee meidän talvisohva ja vaaleampi on sitten kesäversio. Ihan hetken mielijohteesta en sohvanpäällisiä alkaisi vaihtamaan, sillä vähintään puoli tuntia kankaita sohvan ylle ährätessä vierähtää. Tyynyt on vielä kohtuullisen helppo saada siististi paikoilleen, mutta rungon kanssa tarvitaan jo voimaa sekä pitkää pinnaa. Rungon kangas on todella napakka, jotta se pysyy hyvin ryhdissä ja se kiinnitetään alareunasta tarranauhalla runkoon.

Minulla on tapana laittaa sohvanpäällisiin pesun jälkeen tekstiilien suojasuihke, joka tekee kankaaseen likaa ja nestettä hylkivän pinnan. Nytkin ruiskuteltiin aine pintaan, vaikka tyynyjen päälliset puhdistuu joutuin kyllä pesukoneessa ja koska ne kuivuvat nopeasti, voi istuintyynyjen kankaat pestä ilman että tarvitsisi alkaa kaikkia kankaita vaihtamaan. Paitsi sohvanpäällisiin, olemme olleet erittäin tyytyväisiä myös koko sohvaan. Laskujeni mukaan sohvan hankinnasta on nyt neljä vuotta aikaa ja sohva on kaikin puolin yhä kuin uusi ja se on pitänyt ryhtinsä erinomaisesti. Kaikin puolin kelpo hankinta ja niinpä olen suositellut Hakolan sohvia muillekin!

Sohva Hakola Fokus

//Onko teidän sohvassa irrotettavat ja pestävät päälliset? Vai millä konstilla lapsi- tai lemmikkiperheissä pysyy sohva kunnossa?

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Yksi iso uudennäköinen elementti muuttaa yllättävän paljon koko tilan ilmettä. Luksusta, jos sohvaan on kahdet erilaiset päälliset. Siron näköinen sohva. Tosi kiva!

    • Tuo on kyllä luksusta! Sohvaa valitessamme halusin sellaisen valmistajan sohvan, johon on mahdollista hankkia jälkikäteen uusia päällisiä, koska kankaathan ne on, jotka sohvan ilmeen helpoten muuttaa ja myös on suurimmalla kulutuksella. Tästä tuli kyllä aivan kuin uusi sohva! 🙂