Sisustustyylistä ja sen etsimisestä

Homevialaura haastoi minut jo aiemmin syksyllä pohtimaan omaa sisustustyyliä #olensisustaja -haasteella. Teksti on ollut työn alla pidempään ja tässä ajatuksiani sisustustyylistäni ja minusta sisustajana. Tämä haaste tulikin sopivaan saumaan, sillä olen tässä syksyn aikana pohtinut paljon omaa sisustustyyliäni. Kiitos Lauralle haasteesta!

Mitä kotisi tyyli kertoo sinusta?

Vaikka tietyllä tavalla tiedän ja tunnen tyylini, on mukana ollut pitkään pientä etsiskelyä ja kokeilua. Huomaan kuitenkin palaavani perusasioihin, jotka ovat minun sisustustyylini kulmakiviä; luonnonmateriaalit ja luonnolliset sävyt, simppeli muotoilu pienellä twistillä ja ennenkaikkea viihtyisyys. Liiallinen minimalismi ei sovi, sillä pidän pehmeästä kodikkuudesta ja esineistä esillä. Klassinen tyyli kyllä puhuttelee, mutta haluan silti mukaan jotain trendikästä ja kokeilevaa. Täysin moderni sisustus ei tällaiseen vuosikymmeniä vanhaan taloon sovi; jotain skandinaaviseen henkeen sopivaa vintagea tämä talo kaipaa mukaan. Kun näitä sisustustyyliajatuksia kasaa yhteen, ei lopputuloksena ole mitään tiettyä sisustustyyliä eikä niin tarvitse ollakaan. Ehkä tämä tyylin monimuotoisuus kertoo minusta sen, että asioita ei tarvitse ottaa niin vakavasti eikä rajautua yhteen lokeroon, kokeilevuus on sallittua ja joskus kannattaa mennä helpomman kautta!

Mikä on kotisi persoonallisin sisustusesine?

Persoonaa taitaa olla monissakin sisustusesineissä, mutta ehkä sitä on eniten niissä asioissa, jotka on kulkenut mukana jo vuosia. Lapsuudenkodista mukanani kulkenut kissataulu on miellyttänyt minua aina, ehkä siinä on sitä persoonaa eniten. Myös tuoreella hankinnalla, makuuhuoneen vintagevalaisimella on sopivasti persoonaa ja olenkin varma, että tuo valaisin tulee kulkemaan mukanani pitkään.

Onko kotonasi jokin sinulle tärkeä esine, jota et ole esitellyt julkisesti? Miksi?

En usko, että meiltä löytyy mitään esinettä, jonka esittelyä olisin tarkoituksellisesti välttänyt. Olen vuosien saatossa laittanut kiertoon minua visuaalisesti miellyttämättömät esineet ja jäljellä on sellaisia esineitä, jotka tuo iloa.

Miten sisustustrendit tai muiden mielipiteet vaikuttavat sisustusvalintoihisi?

Trendit vaikuttavat meihin kaikkiin niin sisustuksessa kuin muissakin valinnoissa, halusimmepa niin tai emme. Seuraan sisustuksen trendejä ja olen viime aikoina huomannut, että mitä pienemmillä yksittäisillä jutuilla trendeihin lähtee mukaan, sen parempi se on kodin tyylin ja harmonian kannalta.

Sisustustyyli

Oletko jättänyt jotain ostamatta, koska se ei ole vallitsevien trendien mukainen tai ei sovi Insta-feediisi?

En usko, että olen jättänyt sen vuoksi mitään ostamatta. Jätän asioita ostamatta, sen vuoksi että ne ei sovi makuuni tai miellytä minua. Jos pidät jostain asiasta ja koen, että se sopii kotiini, ei sillä ole väliä, onko kyse trendikkäästä esineestä.

Oletko hankkinut jotain kotiisi vain siksi, että koet sen sopivan imagoosi tai miellyttävän muita?

Hankin asioita siksi, että ne sopivat minun imagooni eli minun tyyliini, mutta en miellyttäkseni muita.

Koetko paineita ostaa pieniä tai isoja kodinsisustusta päivittäviä tuotteita – olipa ne sitten tuoreita kukkia tai samettisohva, jotta saisit kauniita kuvia?

En ehkä ostaisi niin usein kukkia tai kynttilöitä, jos en haluaisi saada kauniita kuvia aikaiseksi. Ostaisin niitä toki muutenkin, mutta kivan kuvan toivossa saatan päätyä kukkakauppaan. En halua sisustaa tavara edellä, enkä esitellä uusia hankintoja. Minusta on inspiroivampaa lukea sisustusblogeista tarinoita kauniiden kotien takaa, liittyivät ne sitten tiiviisti tai väljästi sisustamiseen ja asumiseen. Haluan saada kotini siihen tilaan, että mitään uutta ei tarvitse hankkia vaan kaikki tarvittava on ja pysyy. Ei tässä kovin kaukana siitä tilanteesta ollakaan, mutta muutamia pieniä asioita on tällä hetkellä vielä tarpeen hankkia. Haluan panostaa mielummin pysyvään, laadukkaaseen ja kestävään ratkaisuun yksittäisten esineiden suhteen enkä hankkia jatkuvasti jotain uutta.

Mitä asioita kotisi sisustuksessa rajaat pois kuvista?

Rajaan pois sellaiset asiat, jotka haluan pitää yksityisenä tai jotka eivät näytä kuvissa niin kivalta. Myöskään sellainen arkikaaos, jota en itse halua katsella ja joka ei seuraajiani inspiroi sisustamaan, rajautuu kuvista pois.

Haluaisiko joku sisususbloggaajista vastata näihin sisustuskysymyksiin, jotka alunperin laittoi IKEA liikkeelle? Haasteen voi vapaasti napata mukaansa!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.