Sisustustrendit 2018 tavallisissa kodeissa

Sisustustrendit 2018 on ollut kovasti puheissa viime päivinä eri medioissa. Ajattelin ensin jättää koko aiheen käsittelemättä, vaikka olen jonkinlaisen trendikatsauksen tehnytkin lähes joka vuosi, mutta sitten ajattelin käsitellä sisustustrendejä siitä näkökulmasta, kuinka trendit tulevat näkymään tavallisissa suomalaiskodeissa. Saman näkökulman otin myös viime vuonna vuoden 2017 sisustustrendien käsittelyyn.

Suomalaiset haluavat sisustaa yleensä melko harkiten ja ajattomasti. Monen tyyli on sellainen, että se toimii lähes sellaisenaan vuodesta toiseen, mutta kuitenkin useat sisustajat haluavat saada toisinaan jotain uutta ja aivan ajankohtaista kotiinsa.

Sisustustrendit 2018Kuva / H&M Home, Yläkuva / Bloomingville, TineK Home ja Anno

Värit

Värit on sisustustrendien ehkä se helpoiten havaittava asia. Sisustuksessa ylipäätään ei trendit ja värit vaihdu niin usein kuin muodin puolella. Pinnalla olevat värit vaihtuvat kuitenkin kausittain ja ne vaihtelevat normaalisti hiukan useammin kuin juuri nyt. Tuntuu, että tällä hetkellä vaaleanpunainen on niin vahvana, että sen suosio ei näytä laantuvan. Joskin vaaleanpunainen on saanut lämpimämpiä sävyjä kuin vuosi-pari sitten. Jos joskus aiemmin vaaleanpunaista yhdistettiin harmonisesti vaaleaan puuhun, valkoiseen ja harmaaseen, nyt yhdistelmät ovat yllättävämpiä. Vaaleanpunainen ja viininpunainen ovat upea pari yhdessä. Samoin vaaleanpunainen ja terracotta saavat toisensa suorastaan hehkumaan.

Toinen väri, joka vuoden aikana tulee nousemaan esille on sinapinkeltainen vaihdellen vaaleasta olkea muistuttavasta sävystä tummempaan sinappiin. Sinapinkeltainen näkyy aivan erityisesti samettisissa tekstiileissä.

Viileiden luonnonvärien tilalla nähdään enemmän lämpimiä luonnonsävyjä; beigeä, hiekkaa ja ruskeaakin. Tummanruskeaa oli nähtävillä paljon viime syksynä Habitaressa ja ei ruskea ainakaan vähenemään päin ole tänäkään vuonna. Sininen ja vihreä syvinä sävyinä ovat erityisesti talven ja syksyn värejä. Kaikkia trendivärejä yhdistellään yhteen ja näin syntyy kiehtovia kokonaisuuksia.

Sisustustrendit 2018Kuva / Ellos

Tekstiilit

Tekstiilien tekstuurien monimuotoisuus on isossa roolissa juuri nyt. Pehmeä sametti, harvaan kudottu intianpuuvilla ja karhea tai pehmeäksi pesty pellava luovat yhdessä kiehtovia kokonaisuuksia. Kokonaista sohvaa ei kannata lähteä uusimaan trendien perässä, mutta jos haluaa olla ajantasalla, sohvalta löytyy vähintään pari samettityynyä. Samettiverhot ovat myös kova juttu tänä vuonna ja ne ovat paitsi kauniit, myös käytännölliset meillä täällä viileässä ja tuulisessa pohjolassa.

Muodot

Geometrisistä muodoista pyöreä ei ole syrjäytymässä mihinkään. Pyöreät peilit, amppelit ja roikkuvat tai seinälle kiinnitettävät kynttilälyhdyt ovat hot! Pyöreät pöydät ovat myös pinnalla niin ruokailutiloissa kuin sohvapöytinä.

Sisustustrendit 2018Kuvat / TineK Home ja GRANdesign

Kasvit

Viherkasvivillitys tuntuu vain yltyvän ja se on upeaa! Viherkasveissa eksoottisemmat kasvit saavat tilaa kodeissa ja moni hakee sisustukseen mielenkiintoa kasveilla, joissa on erikoisempia muotoja ja kontrasteja. Kirjavalehtiset ja punertavat, tummemmat kasvit ovat trendikkäimpien valintoja.

Sisustustrendit 2018Kuvat / ferm LIVING ja Anno

Pinnat

Erilaisten struktuurien ja sileiden pintojen yhdistäminen toimii tänäkin vuonna. Kiiltävää pintaa nähdään pääasiassa vain metalleissa ja lasissa, maalipinnat ovat yhä mahdollisimman himmeitä ja luonnollisia.

Mitä muuta?

Astioissa ja koriste-esineissä kirppitorit ja mummolan vintit ovat yhä parhaita paikkoja tehdä trendikkäitä löytäjä. Vanhat kulhot, purkit ja purnukat otetaan uuteen käyttöön kukkavaaseina, ruukkuina ja ihan vain koriste-esineinä. Messinkiset kynttilänjalat ovat olleen pitkään kovaa huutoa sisustajien keskuudessa, mutta nyt esille pääsee myös perintöhopeat. Jos kiiltävä hopea tuntuu turhan juhlavalle, anna hopean tummua jolloin tunnelma on rosoisempi.

Kaikenkaikkiaan vuoden trendeissä on yhä isossa roolissa rakastamani luonnonläheisyys, joka sopii jokaiseen kotiin. Myös luonnollisesti esillä olevat puupinnat ovat isosti esillä, tänä vuonna myös tummempana kuin pitkiin aikoihin.

Sisustustrendit 2018Kuva / Anno

//Millaisia fiiliksiä sisustustrendit 2018 teissä herättää?

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.