Sisustusinspiraatio – Uutta vai vanhaa

Törmäsin niin kauniiseen keittiöön inspiraatiosurffaillessani, että nämä kuvat halusin jakaa teillekin. Pysähdyin heti alkuun tuijottelemaan keittiötä, sillä ensi vilkaisulla se näytti minusta vanhalle kun kaapistoja katselin. Keittiön tyyli, yksityiskohdat ja yleisilme käy yksiin täydellisesti talon rakennusajankohdan, vuoden 1949 kanssa. Mutta kun keittiötä alkaa tutkailemaan tarkemmin, huomaa pian, ettei lähes seitsemänkymmentä vuotta vanha keittiö voi millään olla näin siistissä kunnossa, saatika että siihen olisi saatu upotettuja nykyaikaisia kodinkoneita.

55kvardat_1855kvardat_1 55kvardat_2

Puiset osat, jotka näyttäisi olevan tiikki, vetimet, saranat, ovimalli ja kaksikerroksinen yläkaappien asettelu viittaavat kovin vahvasti 50-lukuun ja on ihana huomata, että tällaisia keittiöitä valmistetaan yhä. Hurmaava yksityiskohtia on tuo viisto avohylly; siellä taitaa mennä joku ilmastointikanava takana, sillä ilmastointiritilä on hauskasti upotettu tuohon ylle. Moderni, varsin ajankohtainen tapetti istuu keittiön kanssa yhteen täydellisesti!

55kvardat_6

55kvardat_14

55kvardat_7

55kvardat_16

55kvardat_5

55kvardat_3

Ei asunto muutenkaan ole lainkaan hassumpi. Vanhat kerrostaloasunnot on jollain tapaa niin kodikkaita, ettei sellaiseen moni uusi asunto pysty. Mosaiikkiparketti ja valkoiset seinät vaan kuuluu tällaisiin koteihin! Olohuoneestakin löytyy kivoja yksityiskohtia, mutta suosikkini on tuo siniharmaa senkki. Kaunis värivalinta kalusteelle, mikäli alkuperäisestä väristä ei ole säästettäväksi!

55kvardat_4 55kvardat_15
55kvardat_13
55kvardat_111 55kvardat_8

Asunnon eteisen syvennykseen on rakennettu ihana, simppeli hylly säilytystilaksi. Aikuisten kodissa tuollainen toimisikin varmasti mainioisti, mutta voin kuvitella, miltä se näyttäisi kolmen lapsen tavaroiden valtaamana. Ei ihan niin kauniilta, kuin näihin kuviin stailattuna. Tämän tyylisistä systeemeistä voi luultavasti alkaa haaveilemaan siinä vaiheessa, kun lapset on jättänyt meidät kaksin! Yksi asia tässä asunnossa jäi kaihertamaan; upean keittiön jälkeen olisin odottanut makuuhuoneesta löytyvän jonkin upean vanhan komeron kauniisti kunnostettuna tai ainakin samaan tyyliin teetetyn uuden vaatekaapin. Eikö tuo vaatekaappi ole melko eri maailmasta ja kovin tylsä keittiöön verrattuna!?

//Mitäs te piditte tästä asunnosta? Luulenpa, että ainakin ihastuitte keittiöön!!

55kvardat_11255kvardat_9

Göteborgissa on näköjään jo sijoitettu sipulikukkia ulos! Jos sääennusteita on uskominen, meilläkin voisi hyvin olla ensi viikolla sauma pihan piristämiseen, nimittäin ennustivat tänne viimein kevättä ja jopa kymmentä lämpöastetta. Se sopisi minulle paremmin kuin hyvin!

Viikonloppua aloitellaan pitsataikinaa kohottelemalla ja tomaattikastiketta keitellen. Koska perjantaisin lapsista kaksi isointa on alkuillan harrastuksissaan, meille on muotoutunut tässä tämän alkuvuoden aikana perinteeksi koko perheen perjantai-illallinen vähän myöhemmin illalla. Ihana tapa se onkin, aloitella viikonloppua hyvän ruuan äärellä koko perhe kasassa, sytytellä kynttilät ja jutella viikon tapahtumista! Huomenna sitten suunnataan auttamaan ystäväperhettä uuden kodin laitossa, ja se vasta mukavaa onkin. Maalauskamppeet pitää siis kaivaa esille vielä tässä illan päälle. //Rentoa perjantai-iltaa ja kivaa viikonloppua teille kaikille!

Kuvat: 55 kvardat

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.