Sisustushaaveita 2018 – Avarampi ja selkeämpi koti

Alkuvuosi on usein sisustushaaveiden aikaa. Joulun jälkeen kotia katsotaan hiukan uusin silmin. Uusi vuosi on uuden alun aikaa ja myös koti saattaa kaivata jotain uutta.

Giselda upeasta ja tyylikkäästä Coffee Table Diary -blogista haastoi sisustusbloggaajia kertomaan vuoden 2018 sisustushaaveista.

Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä – tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?

sisustushaave

Minä en ole vähään aikaan haaveillut yhdestäkään uudesta esineestä, oikeastaan olen haaveillut ainoastaan nykyisten esineiden vähentämisestä. Sisustushaaveeni juuri nyt on avarampi, pelkistetympi ja selkeämpi koti, jossa on vähemmän tavaraa. Minusta tuntuu, että olen monien tavaroiden kanssa hiukan jumissa. Toisaalta haluan olla kauniiden tavaroiden ympäröimänä, mutta en pääse oikein tasapainoon tavaramäärän kanssa. Olen suunnitellut tekeväni niin radikaalin teon, että tyhjennän isompia huonekaluja lukuunottamatta kokonaan oleskelutilat ja meidän aikuisten makuuhuoneen. Sen jälkeen katselen tiloja hetken tyhjänä ja alan sitten miettiä, mitä tavaroita oikeasti haluan tuoda tiloihin ja minkä vuoksi ne sinne tulevat.

Kodikkuuden vuoksi haluan, että tiloissa on esineitä ja kyllähän erilaisille tavaroille, kuten pienille kalusteille, tekstiileille ja valaisimille on jo käytännönkin kannalta tarvetta. Ehkä varaan yhden kokonaisen päivän tälle projektille ja saan sen myötä jonkinlaisen rauhan esineiden ja tavaramäärän suhteen, jonka jälkeen haaveeni selkeämmästä kodista on toteutunut.

sisustushaave

Olen myös miettinyt kodin värien ja sävyjen käyttöä. Meillä on viimeisen vuoden aikana ollut harvinaisen värikäs sisustus. Kodissa on näkynyt siniharmaata ja vaaleanpunaista seinissä, paljon erilaisia murrettuja värejä tekstiileissä ja olen yllätyksekseni viihtynyt hyvin myös värien joukossa. Kuitenkin huomaan katselevani erilaisia neutraaleja maanläheisiä maalisävyjä hiukan sillä silmällä, josko tela pääsisi vaihteeksi hommiin ja seinäpinnat saisivat vaihtelua. Lupaan kuitenkin harkita asiaa ryntäämättä suin päin maalauspuuhiin. Ehkä kokeilen ensiksi suunnittelemaani tavarankarsimisoperaatiota ennen kuin mietin maalaamista vakavasti!

sisustushaave

Kuvat / Stadshem

//Mitä tuumaat, kannatatko sinä näin radikaalia ratkaisua tavaramäärän tasapainon saavuttamiseksi? Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Maalaaminen on toisaalta kivakin tapa uudistaa kotia, aika pienellä vaivalla saa kuitenkin todella paljon uutta ilmettä suuntaan tai toiseen! Itsekin olen harkinnut ainakin meidän oman makuuhuoneen värin vaihtamista vaaleampaan, kun nyt se on ihan musta.

  • Kuulostaa hyvältä idealta! Tuota tulee toteutettua muuttojen yhteydessä aika kätevästi, mutta voisi myös kokeilla ennen muuttoa.

    • Muuttojen lisäksi isomman remontin yhteydessä tulee tosiaan tehtyä tätä! Taidan nyt varata kalenterista yhden päivän tätä projektia varten ja katsoa, mitä saan aikaan. 🙂

  • Meillä on tosi eclectic meininki ja nyt mullakin on tarve vähän hillitä sisustusta ja vähentää tavaraa – tai no jos ei tavaraa niin kuoseja ja värejä. Moderniin minimalistiseen skandiin nyt tuskin koskaan päästä meillä :’D

    • Minäkään en edes tavoittele modernia minimalistista skandikotia, sellainen olisi täysi mahdottomuus tällä luonteella, mutta jos askeleen lähemmäs askeettisempaa ja minimalistisempaa kotia pääsisi! 🙂

  • Wau! Tosi kutkuttavat haaveet ja suunnitelmat sinulla Essi! Uskon monen haaveilevan ns puhtaalta pöydältä aloittamisesta silloin tällöin, vaikka se voi tuntua jännittävältä. Kodin henki ja tuttuus kyllä varmasti löytyy, kun itse laittaa vaikka yleisilme uudistaisi isommin. Itsekin alkoi houkuttelemaan ajatus oman kodin tiettyjen tilojen osalta. Innolla jään seuraamaan projektin etenemistä, tulisi varmasti upea! Ihana kun tartuit haasteeseen ja inspiroivat nämä kuvat. <3

    • Ihan näin isosti en ole tätä projektia lähtenyt tekemään ainakaan vielä, vaikka moni paikka kodissa on jo tyhjentynyt ja täydentynyt uudenlaisilla asioilla! Saa nähdä, innostunko tästä vielä ihan alkuperäisen idean mukaisesti. 🙂 Tämä haaste oli tosi mukava toteuttaa, oli ilo olla mukana!