Minne sisustajan kannattaa suunnata Lontoossa?

Lähdemme toukokuun alussa vanhemman tyttären kanssa kahdestaan pienelle reissulle Lontooseen. En ole käynyt koskaan Lontoossa ja kaupunki on kiinnostanut kovasti myös 13-vuotiasta Neelaa, joten varasimme tyttöjen reissun jokunen viikko sitten. Sovimme jo, että käymme ensisijaisesti paikoissa, jotka kiinnostavat meitä kumpaakin ja molemmat saa esittää myös omia toiveita, missä haluaisimme käydä. Itse ajattelin, että olisi mukava tutustua perinteiseen brittiläiseen arkkitehtuuriin ja rakennuskulttuuriin.

Lontoo

Varasimme hotellin Knightsbridgestä, aivan Harrodsin tavaratalon kupeesta ja siellä täytyykin käydä tutustumiskierroksella. Erityisesti ruokaosastoa on kilvan hehkutettu hienona kokemuksena, joten ehkä käymme ostamassa iltapalaeväitä Harrodsilta. Täytyy vaan pukeutua riittävän siististi, jotta pääsemme sisään ja jättää reput hotellille, sillä reppu selässä tavarataloon ei ilmeisesti ole mitään asiaa. Toinen kiinnostava historiallinen tavaratalo on tv-sarjastakin tuttu Selfridges. Vanhoissa tavarataloissa on kyllä jotain hyvin kiehtovaa! Ehkä tavarataloissa on mahdollista tutustua myös sisustajan Lontooseen niin arkkitehtuurin kuin kodin osastojenkin tiimoilta.

Hyde Park on myös aivan hotellin lähellä ja toivottavasti ehdimme rauhassa kävelemään puistossa ja jospa säät olisivat suotuisat ulkoiluun. Ajattelimme katsella Lontoota ilmasta käsin käymällä Sky Gardenissa, jonne tosin täytyy varata liput etukäteen, jos sinne haluaa päästä, joten saapa nähdä, onnistuuko vierailu siellä.

Sisustajaa kiinnostaa takuulla Victoria and Albert Museum, joka on maailman suurin sisustusesineiden museo. ”Erilaisten käsi- ja taideteollisuuden tuotteiden lisäksi siellä on muun muassa vanhaa maalaustaidetta ja jäljennöksiä antiikin rakennuksista. Museossa on 150 galleriaa ja yli neljä miljoonaa esinettä”, kertoo Wikipedia. Epäilen, että yksi museo reissua kohti on riittävästi, joten muut museot jätetään suosiolla välistä.

Koska reissu Lontooseen on aivan ensimmäinen, käymme varmasti katsomassa myös niitä perinteisiä nähtävyyksi, kuten Buckinghamin palatsia vahdinvaihtoineen ja Big Beniä. The Crownin jäljiltä olen ehkä hiukan Elisabet -fani, joten kuninkaallisten historiaankin olisi mukava tutustua. Harmi, että Buckinghamin palatsi on yleisölle avoinna vain heinä- ja elokuussa.

Lontoo

Kuvat: Pixabay

Olemme kasanneet jo muutamia ravintolavinkkejä, shoppailupaikkoja (teinin toiveet!) ja nähtävyyksiä listallemme, mutta jos sinulle tulee mieleen jokin paikka, jonka uskoisit meitä kiinnostavan tai jotain muuta mielenkiintoista Lontoossa, kerrothan vinkkisi kommenttiboksissa.

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.