Sirpaleet tuovat onnea

lokerovatiKymmenen vuotta sitten, pääsiäisena 2005 2-vuotias Eemil oli tavattoman kiinnostunut lokerovadin sisällöstä, vastakkaisiin lokeroihin istutetuista rairuohoista ja erityisesti kahteen muuhun lokeroon laitetuista pienistä suklaamunista. Niinhän siinä sitten kävi, että lokerovati lensi suklaamunia tavoitellessa keittiön työtasolta lattialle ja sirpaleita sekä multaa oli ympäri keittiötä. Muistan vieläkin, että surin vanhemmiltani joululahjaksi saadun vadin särkymistä niin, että en muista materian perään toiste samalla tavalla itkeneeni. Heikki lupasi pikimiten hankkia uuden vadin tilalle, mutta köyhä opiskelijaperhe kun silloin oltiin, ei rahaa ollut laittaa uuteen vatiin ja myöhemmin asia vain unohtui.

Eilen tunsin pienen vihlaisun, kun tiskien laittaja pudotti vahingossa Teeman tummanharmaan kulhon, onneksi sen pienemmän ja taas saatiin kerätä sirpaleita. Tuo vihlaisu ei kuitenkaan ollut lainkaan verrattavissa lokerovadin menettämisen aiheuttamaan harmiin, mutta tiskari päätyi välittömästi selaamaan netistä ilmoituksia kulhoista ja törmäsikin sattumalta ilmoitukseen lokerovadista. Vakuuttelin, että lokerovati hyvittäisi moneen kertaan kulhon menettämisen tuottaman harmin ja Eemil jo tarjoutui maksamaan tämän kymmenen vuotta sitten aiheuttamansa menetyksen. Tänään sitten saapui uusi lokerovati kun Heikki sen töistä palatessaan kävi noutamassa. Joten onnea ne eiliset sirpaleet toivat. Ah, tätä materiaalirakkautta. Ehkä lokerovati on nyt kymmenen vuoden takaisen menetyksen ansiosta vielä ihanampi kuin se alunperin oli.

lokerovati kaj frank

Lokerovati on Kaj Franckin muotoilema aito ja alkuperäinen Arabia-klassikko. Ajattoman kaunis ja klassinen esine on ollut yksi suosituimpia suomalaisia sisustusesineitä jo vuodesta 1957. Sisustuksellisen esineen ohella Lokerovadilla on myös käyttöfunktio. Se sopii tarjoiluun, kattamiseen ja kauniiden kodin esineiden esillelaittoon. Kaj Franck kannusti ihmisiä käyttämään mielikuvitustaan suunnittelemiensa esineiden käytössä.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Voi että, voin niin samaistua tuohon fiilikseen! Meidänkin häälahjaksi saanut Lokerovati on rikkoutunut ja olen vuosia säilytellyt pelkkiä sirpaleita kaapissa. 😀 Se ei siis mennyt niin moneen osaan. Mutta ehkä olisi syytä mielummin hankkia uusi tilalle ja unohtaa harmitus. 🙂

    • Teilläkin! Voi harmi. Miten ne ihanimmat särkyykin… Katsoppas varsin torista tms… Me nimittäin löydettiin paketissa oleva vati todella edullisesti uuteen verrattuna! Ei se harmi unohdu, ennen kuin on ehjä vati kotona. 🙂