Siniharmaa seinä

Onhan tästä tainnut olla jo puhetta? Siitä, että olohuoneen valkoiset seinät tuntuvat minusta hiukan liian valkoisille ja jotain pientä sävyä tai kontrastia tarvitsisi saada. Vanhassa kodissa pidin kovasti olohuoneen vaaleanharmaista seinistä, jotka maalattiin täyshimmeällä sisustusmaalilla. Nykyisen olohuoneen seiniin vaalean harmaa ei taas käy, tilakin on aivan erilainen, jotta koko huoneen kaikkia seiniä voisi maalata samalla sävyllä. Sen sijaan olen jo valinnut sen seinän, joka tulee jossain vaiheessa saamaan väriä pintaan. Tämän hetken ihastus eli sininen ei sellaisenaan ehkä ole sen seinän juttu, mutta jokin siniseen vivahtava harmaa olisi varmasti kaunis ja sopisi muihin yhtenäisen tilan sävyihin. Katselin jo väriviuhkoja vähän sillä silmällä ja pari minua miellyttävää siniharmaata sävyä sieltä jo poimin, joista taisi jo löytyä se oikea väri olohuoneeseen. Maalina tulee toimimaan takuulla jokin täyshimmeä maali, se kun on kaikista kaunein maalipinta. Jonkin verran maalipinta saisi kestää myös käyttöä ja puhdistusta, joten mikään kalkkimaalin tyyppinen ratkaisu ei nyt taida tulla kyseeseen.

Siniharmaa seinä sävy

Ihastuin Alvhemistä bongaamani asunnon yhteinäisen tilan seinäsävyyn niin, että ajattelin käyttää näitä kuvia inspiraationa suunnitellessani omaa, huomattavasti pienempää maalattavaa seinää. Ylemmässä kuvassa maalin sävy näyttää hiukan liian vihertävälle minun makuuni, alemmassa taas ehkä turhankin harmaalle. Minä etsin näihin kahteen verrattuna hiukan sinisempää sävyä ja luulenpa sen jo löytäneeni. Harmahtava seinä saa selvästi olla, mutta kuitenkin ihan selkeästi siniseen taittava. Lopputulos suorastaan jo jännittää, vaikka vasta ollaan ajatustasolla. Toivottavasti pian päästään sanoista tekoihin!

Siniharmaa seinäväri

//Mitä ajatuksia teissä herättää siniharmaat seinäsuunnitelmat?

Kaksi alinta kuvaa: Alvhem

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Hyviä ajatuksia herättää ja sinertävä harmaa on varmaankin parempi kuin suorempi sininen. Tuossa inspiraatiokuvassa iskin silmäni erityisesti oveen, joka oli maalattu samalla sävyllä kuin seinä. Uskaltaisikohan yrittää kotona?

  • Minä ihastelin juuri samaa, tuo ovi näyttää upealta seinän värisenä! Meillä tuolla seinällä ei ole ovia, muuten voisin kyllä kokeilla! Täysin sininen seinäsävy tuntuisi kyllä liian rohkealle muuten neutraalien sävyjen joukkoon, mutta reilusti harmaaseen taittava tulee todennäköisesti olemaan upea. 🙂

  • Minäkin ihastuin noihin inspiskuviin ja ne saikin minut tekemään lopullisen päätöksen seinän maalaamisesta, vaikka noiden kuvien sävy onkin turhan vihertävä makuuni. Toivottavasti löydän mielikuvieni sävyn vielä!

 • Kauniita vaihtoehtoja kaikki! 🙂 Mä maalasin eilen meidän keittiön seinän sävyllä N494. Se on kiva harmahtava vihreä. Maalasin ihan vaan Jokerilla, mutta mielessä kävi myös Annie Sloanin Wall paintin kokeilu. Se on pyyhittävä kalkkimaali seinille. Ehkä kokeilen sitä myöhemmin muualle.

  • En olekaan noita Annie Sloaneita vielä kokeillut! Tosiaan, pestäviä ja kestäviä kalkkimaalejakin on. Mutta tässä tapauksessa tuo sävyn valinta jo taitaa olla sen verran tarkkaa puuhaa, että perinteisempi seinämaalausten on paikallaan! Pitääpä käydä tsekkaamassa, onko sulla jo kuvia seinäsävystä. 🙂

 • Kauniita sävyjä kaikki nuo! 🙂 Itse maalasin juuri Tikkurilan N500 värillä vanhimman pojan huoneesta kaksi seinää. Hyvin samanoloinen siniseen taittava harmaa.

  • Minustakin ne näyttää kauniille värilastuissa. Ainoa mikä mietityttää, onko ne kuitenkin liian sinisiä… Pitääpä tsekata vielä tuo käyttämäsi maalisävy! Onko sinulla kuvia tuosta seinästä? Täytyy tulla kurkkaamaan! 🙂

 • Vaikuttava tuo inspiraatiokuvan seinä 🙂 Viime kesän remontin yhteydessä hain myös kuumeisesti täydellistä sinertävää harmaata sävyä makuualkovin seinään. Monet sävyt tuntuivat liian tummilta ja raskailta, mutta onnistuin löytämään juuri oikean lopulta. Kyseessä on Tikkurilan Deco Grey -värikartan sävy 1944, joka ei näytä sävykartassa siniseen taittavalta, mutta seinällä on erittäin kaunis sinertävän harmaa. Harmi ettei tähän saa liitettyä kuvaa mukaan, mutta voin vaikka lähettää sellaisen s-postiisi jos kiinnostaa nähdä? 🙂

  • Minäkin luulen, että nyt täytyy valita sävykartan mukaan lähes harmaa sävy, jotta saan mielikuvieni rauhallisen sävyn lopputulokseksi. Noita Tikkurilan harmaita olenkin käyttänyt paljon Pro Grey -värikartasta ja siellä on tosi upeita sävyjä. Olisi kiva nähdä sinun seinästäsi kuva, joten lähetä toki se mailiini: esmeralda.essi @ gmail.com ! Kiitos! 🙂

 • Näyttää kyllä ihanilta inspiraatiokuvasi! Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan oikeasti siniseen tai vihreään taittavaa harmaata. Se on kyllä turvalinen ratkaisu, kun itsellä himottaisi seiniä vetää tummilla ja intensiivisillä sinisen ja vihreän sävyillä. 🙂 Varmaan olet jo tutustunut tikkurilan uuteen maali-inspiraatio-oppaaseen?

  • Nuo kuvat kyllä inspiroi kokeilemaan sävyä, joka taittaa siniseen, sillä harmaa tuntuu nyt hiukan tylsältä! 🙂 Enpä ole tainnut vielä katsella tuota opasta, pitääpä tsekata!

 • Harmaa on kyllä jännä väri etenkn maaleissa, että se voi näyttää eri kulmista katsottuna eri sävyltä, kuten noissa inspiskuvista. Viime kesänä etsimme mökin seinään harmaata maalia ja ensimmäinen olikin sitten ihan vaaleansininen. No, se kelpaa aittaan ja huussiin. Lattia sai jäädä sinertäväksi, on vähän muutakn kuin harmaata.

  • Harmaa on kyllä sellainen väri, ettei sen kanssa kannata koskaan luottaa värilastuihin, vaan tuijotella enemmänkin RGB-arvoja tai kokeilla pienellä purkilla, että onko sävy lainkaan sitä mitä kuvitteli. 🙂 Pro Grey -kartassa on paljon hyviä neutraaleja harmaita, joita olen monissa suunnittelukohteissa käyttänyt. 🙂