Sieluni lepää rauhallisissa sävyissä

Kesän aikana moni pieni sisustuksellinen asia on mennyt meidän kodissa eteenpäin. Olohuoneen väriä vaihtava seinä on yksi näistä. Kun maalasin seinän viime vuonna vaaleanpunaiseksi, tiesin jo maalatessani että sävy tuskin kovin kauaa tulee seinässä pysymään, sen verran helposti kyllästyn väreihin. Kesällä vaaleanpunainen sävy vaihtui lämpimään vaaleanharmaaseen ja kyllä nyt sielu lepää rauhallista ja harmonista näkymää katsellessa. Vaikka pidän pastellisävyistä, kyllästyminen iskee usein aika nopeasti.

Hillityt sävyt saavat aikaan rauhallisen ja levollisen tunnelman, jota arjen kiireiden keskellä usein kaipaa. Kun arki on täynnä monenlaisia ärsykkeitä, värejä ja työssäkin on usein paljon erilaisten tyylien kanssa tekemisissä, on minulle tärkeää että kotona odottaa rauhallinen ja ajaton tunnelma, joka ei kyllästytä.

X487 Laasti

marimekko maljakko flower

Seinän sävy Laasti X487 päätyi seinään oikeastaan vahingossa, sillä maalivarastoistani löytyi sopivasti pari litraa seinämaalia kyseisessä sävyssä. Olen käyttänyt sävyä aiemminkin meidän kotona ja olohuoneeseen tekemäni ikkunalauta on maalattu aiemmin Laastilla. Vaikka sävy näyttää joissakin kuvissa vihertävälle, se ei luonnossa mielestäni sitä ole. Sävy muuttuu ja elää paljon valon mukaan, mutta pääasiassa se on hyvin pehmeä ja neutraali sävy; kaunis lämmin harmaa tai viileä hiekka. Työpistekalusteen (IKEA Svalnäs) lämmin sävy tulee nyt erityisen kauniisti esille.

X487 Laasti

X487 Laasti

Kun kodin sisustuksen perustana on rauhalliset ja maanläheiset pohjavärit ja pintamateriaalit, on satunnaiseen värien kaipuuseen hyvä tuoda värejä tekstiileillä. Vaikka ei se yhden seinän maalaaminen tai tapetointikaan niin kovin suuri urakka ole! Vaikka olohuoneessa on paljon harmaata, pysyy kokonaisuus kuitenkin mielenkiintoisena erilaisten sävyjen ja pintojen ansiosta. Ja kyllähän sisustus aina tarvitsee valkoista, ripauksen mustaa ja puun sävyjä rinnalle!

Kynttilänjalka Messinki

Kommentointi blogeissa on ollut varsin vähäistä viimeisten parin vuoden aikana. Ajattelin kokeilla, onko kommentointitavalla asiaan mitään vaikutusta ja lisäsin blogiin kommentointimahdollisuuden facebook -tunnuksilla, jolloin kommentointi tapahtuu omalla nimellä tai edustamanasi sivuna. Jätin vanhan kommenttiboksin rinnalle ja katson, onko näille kummallekaan enää kysyntää.

Ensi viikolla on arki edessä koko perheellä, kun koulut alkavat ja se tarkoittaa sitä, että itsekin pääsee viimein kiinni normaaliin rytmiin. Ei yhtään hullumpaa! //Iloa arkeen!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.