WC – Sementtiset seinät ( ennen & jälkeen )

wc mikrosementtiMuistatteko kun suunnittelin aikaa sitten uuden kodin pintoja, kun tästä talosta ei ollut vielä edes tietoa. Silloin kerroin unelmien kylpyhuonepostauksessa, että kylpyhuoneeseen haaveilen rouheista betonisista pinnoista yhdistettynä yksinkertaisiin elementteihin. Nyt tämän talon kanssa sain haaveideni marokkolaislaatoille heittää hyvästit, sillä 70-luku ja nuo kuviolaatat ei oikein tuntunut sopivan yhteen, vaikka kuinka yritin. Sen sijaan rouheat betonipinnat tuntuivat ja tuntuvat yhä tämän talon jutulta, erityisesti yksinkertaisiin, moderneihin asioihin ja vanhempiin yksityiskohtiin yhdistettyinä.

Yläkerran pikkuvessassa oli oikeastaan kaikki peiliä lukuunottamatta pielessä kun ostimme talon. Sen suhteen oli selvää, että kaikki puretaan pois. Lopulta jäljellä oli vain lastulevyseinät ja betonilattia, joiden päälle uudet pinnat olikin helppo tehdä. Halusin jättää valkoiset seinät ylös pitämään tilan raikkaana ja kyllähän se taitaa hiukan avartaakin pientä vessaa. Seinien alaosaan tehtiin kauniit sementtipinnat Z Counterformin mikrosementillä, jonka työstäminen oli varsin helppoa ja mukavaa. Olen askarrellut ennenkin erilaisten laastien ja tasotteiden kanssa, joten sementin käsittely oli tuttua. Kovin paljon kokemusta tällaisen tekemiseen ei kuitenkaan vaadita, sillä kaikki rosot ja pinnan vaihtelut on tällaiselle seinäpinnalle plussaa. Toisin kuin monen mikrosementin kanssa, tätä pintaa voi lähes kuka tahansa tehdä itse, eikä ole välttämätöntä ottaa ammattilaista pintaa tekemään. Itse tekeminen on paitsi kustannuskysymys, myös hyvin pitkälti remontin aikatauluihin vaikuttava asia. Kun työn voi suorittaa itse, voi hommiin ryhtyä koska tahansa (vaikka keskellä yötä) eikä tarvitse sovittaa eri ihmisten aikatauluja yksiin, jolloin hommat yleensä aina viivästyy. Päädyin lopulta tekemään myös lattian samalla tavalla alkuperäisistä suunnitelmista poiketen ja se olikin varmasti hyvä ratkaisu, sillä nyt pienessä tilassa on ainoastaan kahta erilaista pintaa. Seinien lastulevyyn levitettiin ensin Fesconin saneerauslaastia, joka teki hyvän pohjan mikrosementin levittämiselle.

mikrosementti itse tehden

Mikrosementti käsiteltiin kahteen kertaan Z SiAcryl 14 -pinnoitteella, joka tekee sementistä vettä ja likaahylkivän, mutta säilyttää osittain pinnan himmeyden eikä syvennä sementin väriä. Tuossa altaan yllä sekä pyyhkeiden ympärillä tuollainen hylkivä pinta onkin enemmän kuin tarpeen ja helpottaahan se puhdistamista kaikilla pinnoilla. Tuo aine on sellainen, että sitä voisi kyllä käyttää mihin tahansa betonipinnoille pölynsidontaan. Mikrosementtipinta on miellyttävän tuntuinen ja pidän itse kovasti tuosta neutraalista värisävystä, jota tosin olisi mahdollista pigmentillä tummentaa sekoitusvaiheessa.

wc sisustaminen

Allaskalusteen lisäksi vessaan ei tuotu muita kalusteita, vaikka seinille olisi mahtunut seinäkaapia yms. Nyt kun yläosa on tyhjä, on vaikutelma kuitenkin avara. Seinälle laitettiin Ikean yksinkertaiset nupit ja pyyhetanko. Täytyy jossain vaiheessa sitten katsella jotain uusia tekstiilejä tänne piristämään. Nyt mennään vanhoilla erilaisilla harmailla pyyhkeillä ja matoilla, jotka kyllä sopii myös hienosti tuohon vaaleanharmaaseen pintaan.

mikrosementti vessaan

Koska tämä pieni tila koki mielestäni aivan huikean muutoksen, ajattelin näyttää teillekin vielä, miltä tämä wc näytti ennen. Eipä pahemmin houkutellut viihtymään ennen remonttia. Pikkuvessan remontin kustannukset jäi varsin alas, sillä osittain mentiin kierrättämällä. Peili oli vessassa ennestään ja lasinen pallovalaisin posliinikannalla on talosta muualta. Olen aivan rakastunut noihin valopalloihin, joita onneksi löytyy monta muutakin talosta. Kylpyhuoneen suhteen mennään varsin samanlaisella linjalla vessan kanssa, nimittäin mikrosementtiä on odottamassa sinnekin seiniin pääsyä. Mikrosementin käsittelyn suhteen wc toimi vähän niinkuin koekappaleena, jotta kylpyhuoneeseen saadaan varmasti sellaista pintaa kuin halutaan. Nyt kun homma on selvää, taidan kuvata kylppärissä pinnan työstämistäkin, niin näette miten se tapahtuu.

wc ennen jalkeen

Mikrosementtipinnat toteutettu yhteistyössä Z COUNTERFORMIN kanssa.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Vau!! Tosi kivan näköistä pintaa. Todella mielenkiintoista kuulla kaikista tälläisistä jutuista eli keep them coming. 😀

 • Ihana muutos. Ja eiryisesti tykään tuosta alkuperäisestä peilistä, jota meillekin kaavailen yläkertaan – simppelin tyylikäs.

  • Juu, toi peili oli kyllä ihan helmi, jonka halusin ehdottomasti valaisimen pariksi. Jollain uudella modernilla peilillä ja valaisimella olisi voinut olla tylsä lopputulos.

 • Hienolta näyttää!! Mitä luulet, onnistuisikohan samalla aineella keittiön välitilojen käsittely laatoituksen päälle? ?

  • Onnistuisi varmasti ja pinta olisi todella kaunis myös keittiössä.
   Laattojen päälle ennen mikrosementtiä tulee levittää saneerauslaasti tasoittamaan laattojen ruudukot. Kannattaisi vetää laattoihin primer, johon sirotellaan kuivaa saneerauslaastia, jotta varmasti pysyy laastit laatoissa. Keittiössä mikrosementin päälle tuo sama kaksi käsittelyä Z SiAcryl 14 -pinnoitteella, niin saa helposti puhdistettavan pinnan.

 • Waude mikä muutos ! Lopputulos on upea! Meillä on yläkerran vessa kesken ja sinne olen suunnitellut mikrosementtiä…laitahan vaan kuvia kylppärin toteutuksesta sitten kun aihe on ajankohtainen 🙂

  • Kiitos! Suosittelen kyllä tätä tuotetta. Miellyttävä työstää ja pinta on tosi kaunis ja kivan tuntoinen. 🙂 Kohta päästään pinnoittamaan kylpyhuoneenkin seiniä!

 • Onpa upean näköistä ja valtava muutos melko pienellä vaivalla! Vai mitä mieltä itse olet, oliko iso homma? Mietin tässä, voiko mikrosementin levittää maalatulle pinnalle vai pitääkö alla olla jokin käsittelyaine? Entä voiko mikrosementtiä vaalentaa? Tämä on mulle ihan uusi materiaali, mutta se houkuttelee testaamaan!

  • Kiitos Aino!
   Kyllähän laastien levittämiseen aikaa meni kauemmin kuin esim. maalaamiseen, mutta en kyllä pitäisi hommaa mitenkään kovin työläänä. Yhden illan homma helpostikin oli sementin levitys seiniin ja lattiaan.
   Uskoisin, että mikrosementti tarttuu esim. maalattuun seinäpintaan, kun mikrosementin alla käyttää sille tarkoitettua pohjustetta: http://fi.diyconcreteworktops.com/product/65/flexy-bo–mikrosementin-pohjusteaine
   En ainakaan tiedä, että tätä voisi vaalentaa, mutta minäpä otan tuotteen myyjältä selvää! Kysyn samalla myös tuosta alla olevasta pinnasta. 🙂

 • Waude waude waude, on kyllä tosi upea!! Voi että, vetelisin tuollaista meidän seiniin vaikka joka puolelle.. Todella onnistunut muutos – seesteinen, tyylkäs, mutta ei kolkko. <3 Tykkään!

  • Arvaa vaan, tekisi minunkin mieleni pinnoittaa tuolla puolet talosta! 😀 Mutta täytynee tyytyä vessaan ja kylppäriin. Olisihan tämä upea vaikka eteisessäkin, keittiössä ja jopa makkarissa. 🙂

 • Olisi todella kiva nähdä eri työvaiheita, kun teette kylpyhuonetta! Tätä olisi kiva itsekin kokeilla, ja kaikki kokemukset näistä mikrosementtien käytöistä kiinnostaa 🙂

 • Miten ihan missasin tän postauksen kesäkuussa?!? Itellä nyt suunnitteilla remppa pikkuvessaan ja ajattelin kans tuollaista mikrosementin ja maalatun seinän yhdistelmää – ja pohdin myös tuota, että pitäisikö sementtiä laittaa myös lattiaan. Olipa mukava ja nähdä onnistunut toteutus aika paljonkinkin samanlaisella ajatuksella!

 • Kannattaa vielä harkita laittaako tuota mikrosementtiä kylppärin lattioihin. Meillä on nyt vedetty kolmeen kertaan decosin tuotteilla se lakkakin siihen päälle, mutta hyvin näyttää vesi imeytyvän ja lattia tummuu niistä kohdista mihin pisaroita jää. En tiedä missä on vika, mutta päivittäiseen käyttöön tarkoitettu kylppärin lattia olisi siis jatkuvasti tumma kosteudesta ja se ei varmaan tulisi olla tarkoitus.

 • Moikka! Näyttää niin hienolta! Käytitkö tuohon mitään pohjustetta? Meillä uudiskohde ja jos tuota kokeilee vessan seiniin (levyseinät) niin mietin pohjoisten tarvetta…

 • Mikrosementti on kehitetty ominaisuuksiltaan hyvin kulutuskestäväksi ja se tarttuu lähes kaikkiin pintoihin. Eri pinnoille valitaan oikea materiaali, joka tarjoaa parhaan kestävyyden käsiteltävälle alueelle.

  • Tuli mieleen kun katsoin teidän videota, että jos haluaa sementoida esim.oman kotimme tapettiseinän niin pitääkö tämäkin verkottaa/ tartuta laastittaa pohja?

 • Ihanan näköistä!Täytynee itsekkin kokeilla.Hmm,,mitenköhän tarttune vanhaan laattapintaan?ihanan näköinen muuten teidän keittiön työtaso. Onko valmistuotantoa vai itse tehty?Olen etsinyt jokapaikasta valmistuotantoa sillä valitettavasti aika ei yksinkertaisesti riitä itse tekoon ja joka paikassa on vain itseteko ohjeita. Kiitos vastauksestsi etukäteen ja idearikasta vuotta 2016!