Makuuhuoneen kevätilme – Samettiverhot & rauhallisia sävyjä

Keväällä sisustusta usein raikastetaan ja piristetään, mutta meidän makuuhuoneen kevätilme on entistä rauhallisempi ja tunnelmallisempi. Olen jo pidempään halunnut tehdä makuuhuoneesta ajattomamman ja rauhallisemman tilan. Nyt karsin huoneesta kaiken ylimääräisen pois, vaihdoin pitkään seinällä olleet sarvet taulupariin ja laitoin ikkunaan uudet verhot.

Samettiverhot

Meillä on kevään aikana siirretty verhoja huoneesta toiseen. Meidän makuuhuoneessa olleet harmaat pellavaverhot siirtyi vanhemman tyttären huoneeseen ja meidän huone oli tovin ilman verhoja uusien samettiverhojen lyhentämistä odotellessa. Sain viimein ompelukoneen kuntoon ja sain verhot sopivaan mittaan ikkunaan ripustettavaksi.

Samettiverhot

Samettiverho harmaa

Svaneforsin samettiverhot* ovat kauniit lämpimän harmaan sävyiset. Vaikka olen yleensä luonnonmateriaalien ystävä, vakuutuin näiden polyestersamettisten verhojen helppohoitoisuudesta ja kyllähän ne laskeutuvat todella kauniisti ikkunassa. Verhot oli helppo silittää ripustamista varten, sillä sain ohjeen, että rauta täysille vaan ja nurjalta puolelta silitys.

makuuhuone samettiverho

Makuuhuoneessa on paljon valkoista ja harmaata. Meidän talon alkuperäiset väliovet tuo kuitenkin niin reilun annoksen lämmintä puun sävyä, että kokonaisuus ei tunnu lainkaan kalsealle tai liian värittömälle. Tykkäisin käyttää sisustuksessa vaikkapa vaaleaa puuta, mutta ovien kanssa puunsävyt tuntuu liialliselle.

Makuuhuone harmaat samettiverhot

makuuhuone villamatto

Kun vaihdoin olohuoneeseen uuden maton kevättalvella, aiempi villamatto siirtyi makuuhuoneeseen. Täällä oli ennen paksu ryijymatto, joka tuntui hiukan turhan raskaalle ja se oli käytönnöllisyyden kannalta melko hankala makuuhuoneessa, missä se on suurimmaksi osaksi sängyn alla. Tämä ohuempi  villamatto on helppo imuroida ja tarvittaessa käyttää pois sängyn alta.

Samettiverho harmaa

Kolme vuotta sitten tehnyt ajattomat pintamateriaalivalinnat tuntuu yhä hyvälle ja oikeille ratkaisuille. Makuuhuone on maalattu muuten puhtaanvalkoiseksi, mutta päätyseinällä on kalkkimaali. Hyvin vaalea, lähes valkoinen laminaatti on kestänyt hyvin ja vaikka se on vaalea, se on ollut oikein käytännöllinen. Tyttöjen huoneista löytyy sama lattia, missä se onkin ehkä hiukan kovemmalla kulutuksella.

Makuuhuone

Makuuhuone harmaat samettiverhot

*saatu blogin kautta

Sellaiset makuuhuoneen sisustelut näin sateisen vapun kunniaksi! Vaikka eipä täällä ainakaan ole lopulta tainnut paljon tänään sataa, mutta ilma on kovin harmaa ja sumuinen, eikä fiilis ole järin keväinen. Olen viettänyt tänään kunnon vapaapäivää ja kerännyt voimia loppuviikkoon, josta tulee varmasti kiireinen, sillä lauantaina täytyy olla laukut pakattuna keväistä Lontoota varten (jonne ehditte vielä antaa vinkkejä)!

//Mukavaa viikonjatkoa!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.