Sadepäivän ihanuus ja onnekas löytö

Toisilla ihmisillä käy jatkuvasti tuuri kirppislöytöjen suhteen, minulla hiukan harvemmin. Mutta silloin kun tuuri käy, se usein on varsin hyvä. Bongasin tämän tuolikaunottaren fb-kirppikseltä ja koska toimin heti, sain sen ostaa lukuisista kyselijöistä huolimatta ja tuoli olikin jo parin tunnin kuluttua ilmoituksen julkaisusta minulla kotona.

Asettelin tuolin nyt ruokapöydän päähän, johon se aika kivasti ryhdikkäänä sopiikin. Pöydän ääressä on usein tarvetta useammillekin tuoleille, joten tässä tuolia tulee käytettyä. Minä laskin jo macbookini pöydän päähän ja istahdin uuteen tuoliini tekemään töitä. Saa nähdä, mihin tuoli ajan saatossa kulkeutuu; yleensä meillä kalusteet löytävät pysyvämmän paikkansa vasta tovin paikkaa etsittyään.

Tuolin historiasta en osaa kovin paljon sanoa. Aito Thonet se tuskin on, vaikka niitäkin on ilmeisesti valmistettu Puolassa aikanaan, kuten tämä tuoli pohjan leiman mukaan on. Ruuvien ja kiinnikkeiden perusteella epäilen, että tuolini on 1900-luvun alkupuoliskolta. Mikä tuolin historia ikinä onkaan, on se minulle erittäin mieluinen löytö ja tuo sisustukseen kivasti pehmeyttä muodollaan ja lämpimällä sävyllään.

Tällainen tunnelmallinen sadepäivä tuntuu oikeastaan aika kivalle. Ikuisena romantikkona sytytän kynttilät heti kun on vähänkään hämärämpi päivä. Taitoin maljakkoon pihan jasmiinista oksan. Tällä hetkellä pihan kukkakauppa onkin ollut hiukan vaisumpi kun kukkivia ei juuri ole toisin kuin alkukesästä.

Asuntomessut käynnistyvät tällä viikolla ja torstaina onkin edessä pressipäivä Porissa. Jälleen kerran todella kiinnostavaa päästä näkemään messualue ja kohteet, joihin hiukan olen jo ehtinyt perehtymään ennakkotietojen perusteella. Kuulette varmasi pian messuilta niin ig:ssä kuin täällä blogissakin! //Mukavaa sadepäivän jatkoa Etelä-Suomeen ja aurinkopäivän jatkoa Pohjois-Suomeen!

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.