Ruukuista kauneimmat & Lukijatarjous

 Yhteistyössä Sisustus Chillin kanssa

valkoinen helmililja

Voi, miten ihanan keväinen fiilis syntyy, kun saa käsiinsä pehmeää multaa ja siemeniä! Viime keväänä kaikki istutus- ja kylvöpuuhat jäi kokonaan välistä, kun asunnonvaihdon myötä aikaa moiselle ei ollut, mutta tänä keväänä aion ottaa menetetyn homman takaisin. En ole ihan varma, alanko esikasvattamaan mitään ulos tulevia kasveja, mutta viimeistään toukokuussa olisi tarkoitus kylvää ulos vaikka mitä syötävää!

Bergs Potter Saviruukut

Harmaa saviruukku

Sain kevätkylvöjä ja -istutuksia varten Sisustus Chillistä painavan lähetyksen, joka sisälsi kauniita saviruukkuja ja sitä myötä pääsin upottamaan sormeni multaan. Käsintehdyt Bergs Potter saviruukut tulevat Italiasta ja ovat käsintehtyjä, joten jokainen ruukku on uniikki. Ihastuin näihin rosoisiin, pehmeänsävyisiin ruukkuihin ja nyt meillä onkin kasvamassa vaikka mitä vihreää!

Ruukuista löytyy kolme eri väriä; perinteinen punasavinen ruukku, punasavesta valkaistumpi versio sekä harmaa ruukku, jossa on selvästi saven ruskeaa sävyä mukana. Minun mieleeni nämä ruukut tuo toscanalaisen maalaismaiseman, josta ruukut ovatkin lähtöisin. Sisustus Chillistä löytyy ruukkuja kahdella eri muotoilulla ja useassa eri koossa. Julie on sileäreunainen ja sopii parhaiten selkeälinjaiseen kotiin. Helenen yläreunassa on suloinen piparkakkureuna ja se on tyyliltään vähän pehmeämpi, mutta minusta se käy kauniisti moderniakin kotia pehmentämään.

Kauniita saviruukkuja

Ostin suloisen pienen valkoisen helmililjan jo viime viikolla, mutta se on pysynyt kauniina, vaikka osa kukista jo kuihtuikin. Nyt helmililja pääsi muovipurkista arvoiseensa ruukkuun, jossa se toivottavasti jaksaa kukkia hiukan pidempään! Kyllä tuossa näyttäisi pari nuppua vielä olevan.

Italialaiset saviruukut
Saviruukut on ihanteellisia kylvöihin sekä tarkempaa kastelua vaativille kasveille, sillä lasittamaton saviruukku säilyttää kosteuden ihan eritavalla kuin lasitettu tai vettä hylkivästä materiaalista valmistettu ruukku. Siksipä elättelen toiveita, että marketin yrittiruukutkin pärjäisivät pidempään kunnon multaan istutettuna tällaisessa ruukussa. Saa nähdä, kuinka käy! Aluslautanen sen sijaan on käsitelty vettä hylkiväksi, joten pöytä pysyy kyllä kuivana, vaikka saviruukku onkin kostea.

Bergs Potter Saviruukku

Pussi ohran siemeniä on lojunut pöydällä jo useamman päivän, sillä päätin, että pääsiäiseksi täytyy saada vihreää ruohoa, jos ei muuten niin kissan pureskeltavaksi. Täytin kaksi pienintä ruukkua mullalla ja ripottelin reilusti siemeniä, jotta saadaan tiivis ohramätäs. Eikös ohranversot ole ihan sellaisenaan syötäviä?! Niitähän voisi itsekin maistella ja heittää vaikka aamupuuron päälle!

Bergs Potter ruukut

Sisustus Chill haluaa tarjota teille lukijoilleni keväisen edun näistä kauniista saviruukuista. Alennuskoodilla SAVIRUUKUTSC saat 15% alennuksen ruukuista. Lisäksi saat tilauksesi toimituskuluitta koodilla TOIMITUSALESC, mikäli tilauksesi ylittää 50€ (voi sisältää muitakin tuotteita). Molemmat tarjoukset on voimassa 31.3.16 saakka.

 

Aika ihanan keväinen ja raikas kokoelma näistä ruukuista syntyi. Kunhan vielä ohra alkaa vihertää, on meidän keittiössä täysi kevät! Nyt homma on enää kastelijasta kiinni.

Postaus toteutettu yhteistyössä Sisustus Chillin kanssa.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Ihastuttavia ruukkuja, varsinkin nuo harmaan sävyiset! Ja upeita kuvia! Itselläkin oli tarkoitus laittaa ohraa kasvamaan silmäniloksi ja kissan nakerrettavaksi, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi ja enpä taida enää pääsiäiseksi ehtiäkään. Sen sijaan pistin tänään herneet multaan, joten herneenversot saavat sitten ajaa meillä pääsiäisruohon asemaa.

    • Kiitos Kaisa! Miten mä oon ihan unohtanut nuo herneenversot, vaikka ne on parasta, mitä voi keittiössä kasvattaa!? Täytyypä istuttaa pian niitäkin. Onneksi yksi ruukku jäi vielä tyhjäksi. 🙂 Kiitos vinkistä!!

  • Ihania ruukkuja ja kuvia! Tulee niin keväinen olo. Nuo ruukut sopisi ihanasti parvekkeelle.