Ruttuista pellavaa ja muita joulun kauneimpia paloja

Joulunpyhät on onnellisesti ja rentouttavasti takana ja joulun kaunein loistokin jo mennyttä. Vaikka kuusi kimaltaa olohuoneessa vielä tunnelmallisesti, jotenkin heti ensimmäisen joulun jälkeisen arkipäivän koitettua ajatukset tuntuu väkisinkin kääntyvän kohti ihan pian alkavaa uutta vuotta. Viivytään kuitenkin vielä hetki joulun tunnelmissa näiden aattona otettujen kuvien myötä.

Jouluna tietty runsaus sisustuksessa ja kattauksessa on paikallaan juhlavan tunnelman luomiseksi. En osaisi itse kuvitella viettäväni joulua arkisen pöydän äärellä vaan joulun tunnelmaan kuuluu olennaisesti panostaminen niin ruokaan, kattaukseen kuin tunnelmaan ylipäätään. Kokoonnuimme joulupuurolle aattona samalla kuin katsoimme Lumiukkoa ja Joulurauhan julistusta tv:stä –  kunnon jouluperinteitä, joista meillä niin lapset kuin aikuisetkin haluaa pitää kiinni.

Aattoillaksi katoin pöytään ruttuista pellavaa useammassa kerroksessa. Häälahjaksi saamamme valkoinen käsinkudottu pellavaliina pääsee aina jouluna pöytään. Tälläkään kertaa en edes yrittänyt silittää liinaa vaan tein sen entistä ruttuisemmaksi rutistelemalla kosteaksi sumutettua liinaa. Saman kohtelun sai vaalea pellavainen kaitaliina. Myös servetit ovat pellavaa, mutta ne jäi tällä kertaa ruttaamatta. Useasti pesty rouhea pellava on kaunis materiaali ja sopii täydellisesti jouluun.

Jouluruuat on maistunut taas useamman päivän ja vaikka joitain paremmin säilyviä ruokia on yhä jääkaapissa, taidetaan tänään kokata jotain aivan muuta. Tänä vuonna varsinaisista jouluruuista valmistettiin vaan ne ehdottomat suosikit, ja muuten mentiin juuri niillä ruuilla, mitkä hyvälle tuntuu. Parasta minun mielestäni oli kukkakaali-belugalinssi-granaattiomena -salaatti ja perinteinen sienisalaatti, jotka toimii yhdessäkin erinomaisesti.

Joulun tunnelmasta kotona nautitaan vielä hetki, sillä eihän kauniista joulukuusesta näin pian raski luopua. Joulukukat alkaa olla aika räjähtäneitä, mutta ehkä niistä voisi kehitellä vielä jonkin kivan uudenvuoden kimpun. On ollut kyllä hienoa viettää kiireettömiä ja stressittömiä joulupäiviä rauhassa kotona omien tyyppien kanssa. Kyllä meillä vaan on mukavaa, kun saadaan kiireetöntä aikaa yhdessä! Minäkin vietän vielä tämän päivän töistä poissa ja aion kyllä ihan iltaan saakka viettää kunnon joululomaa, vaikka välillä pitääkin piipahtaa hoitamassa pari sovittua menoa.

//Leppoisia välipäiviä ja tsemppiä arkeen kaikille, jotka sitä pääsevät tässä ennen vuoden vaihtumista viettämään!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.