Ruokaa koko perheelle

maggi ruokaa

Sain haasteeksi kirjoittaa meidän perheen ruuanlaitosta ja arjen ruuanlaiton haasteista. Mainitsinkin jo, että olen kesästä saakka syönyt varsin kasvispainotteista ruokaa ja jätin punaisen lihan ja kanan kokonaan ruokavaliosta. Ajatuksena tässä taustalla oli saada monipuolistettua omaa ja samalla koko perheen ruokaa, ja erityisesti monipuolistettua arkiruuanlaitossa käytettäviä kasviksia. Homma onkin toiminut ihan hyvin, sillä nyt kasviksia syödään jokaisella ruualla. Mutta jotta arkiruuanlaitosta ei tulisi liian helppoa, sen lisäksi, että minä pysyttelen lihasta erossa, meillä Heikki käyttää vain gluteenitonta ruokaa ja Eemilillä on henkinen kala-allergia. Toisinaan tuntuu, että nämä palikat aiheuttaa sen, että ruokaa saisi olla tekemässä yhtä useaa sorttia kun on syöjiä. Kuitenkin ollaan tässä koitettu kehitellä ruokia, jotka maistuisi koko perheelle, jotta voisimme syödä yhdessä porukalla samaa ruokaa.

maggi luomu fondi

maggi ruoka2

maggi ruokaa_

Yhteistyössä Maggin kanssa pääsimme kokeilemaan, millaisia ruokia arkeemme löytäisimme Maggin Organic Fond -luomufondien avulla. Kasvisfondi on jo päässyt useamman kerran käyttöön, muut fondit ovat kana- ja lihafondi, joista kanafondilla on  meillä maustettu jo ainakin kanakastiketta. Luomufondit on laktoosittomia ja gluteenittomia eikä niissä ole armoninvahventeita, joita välttelen ruuissa viimeiseen asti. Kehittelimme kasvisfondin ympärille ruuan, jonka arvelimme maistuvan kaikille. Sienet kelpaa yleensä meille kaikille ja koska risotot on ollut viime aikoina kovasti mielessä, päätimme kokeilla herkkusienirisottoa.

maggi organic fond

Sienirisotto

noin 6 annosta

Tarvitset
300g risottoriisiä
2 rkl Maggi Organic Fond -luomukasvisfondia
1,3 litraa vettä
iso sipuli
2 rkl voita
mustapippuria ja suolaa
400g tuoreita herkkusieniä
ruohosipulia
valkoviinietikkaa tai valkoviiniä
parmesaania

maggi luomu fondi kasvis

Tee näin
Keitä reilu litra vettä kasvisfondin kanssa.
Kuulosta silputtua sipulia tovi kattilassa voinokareen kera.
Lisää hiukan voita ja lisää riisi kattilaan.
Kuulota riisiä, kunnes se muuttuu hiukan läpikuultavaksi. Älä anna riisin ruskistua lainkaan.
Kaada loraus valkoviinietikkaa tai viiniä joukkoon ja sekoita.
Kaada kasvislientä niin, että riisi peittyy. Sekoittele.
Hauduta pienellä lämmöllä välillä sekoitellen ja lisää kasvislientä aina kun riisi alkaa kuivua.
Riisin hautuessa silppua ruohosipulia haluamasi määrä ja paista sienet nopeasti kuumalla pannulla.
Kun riisi on kypsää ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon ruokalusikallinen voita, desi parmesaaniraastetta ja kaada päälle sienet ja ruohosipuli.
Anna muhia tovi kannen alla. Jätä riisi napakaksi, älä hauduta liian pehmeäksi.
Ripottele annosten päälle vielä parmesaania.

maggi ruuanlaitto

Kun on tarpeeksi monta kokkia, ruuanlaitto sujuu joutuisasti. Ja samalla tulee vietettyä sitä paljon peräänkuulutettua koko perheen yhteistä aikaa. Turhan usein se arkena onkin vähän kortilla, kun kaikilla on omat menot ja harrastukset. Joka päivä ei vaan ole mahdollista istua yhdessä saman pöydän ääreen. Sen vuoksi tällaiset koko porukan ruuanlaittohetket onkin tärkeitä ja onhan se hyvä siirtää näitäkin oppeja nuoremmalle sukupolvelle! Yksi kun silppuaa sipulin, toinen herkkusienet, voi kolmas sekoitella riisiä, neljäs valokuvata ja viimeinen ihmetellä muuten vaan touhua. Jälleen kerran olen niin tyytyväinen keittiömme suunnitteluun, kun kaikki mahtuu hyvin touhuamaan niemekkeen ääressä.

maggi3 herkkusienirisotto

Lopputuloksena syntyi makoisa, täyteläinen risotto, joka maistui aikusten ja Neelan makuun erinomaiselle. Eemil söi puoli annosta tyytyväisenä, kunnes totesi, että sipuli maistuu liikaa ja Friida poimi ruuasta pelkästään herkkusieniä, joka ei ollut mitenkään yllättävää; ekaluokkalaisella kun on joku kunnon nirsoiluvaihe menneillään! Minun mielestäni kasvisfondi toi risottoon hyvin makua olematta kuitenkaan liian läpitunkeva. Suolaa risottoon lisättiin fondin lisäksi hyvin maltillisesti.

sienirisotto

Nyt kymmenellä teistä on mahdollisuus päästä testaamaan Maggi luomufondeja!

Jätä alle kommentti, jossa kerrot, mikä  maku kiinnostaisi kokeilla ja voit päästä testaamaan tuotteita. Kymmenen ensimmäistä pääsee mukaan testiporukkaan. Kirjoitathan kommentin jättäessäsi sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään, jotta saan testaajat kiinni yhteystietojen kyselyä varten.

Kasvisruokaohjeita ja -ideoita on kyselty muutenkin, joten kokeilen vielä muitakin ruokia kasvisfondin avulla ja palataan niihin myöhemmin, kuin myös testiryhmäläisten testituloksiin!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.