Viikonloppumatka Riikaan

Vietin viime viikonloppuna pientä kaupunkilomaa Riiassa ystäväni kanssa. Riika ei entuudestaan ollut minulle lainkaan tuttu, mutta olin kyllä kuullut useampiakin suosituksia kaupungista. Kaupunki tuntuu kiinnostavan paljonkin lyhyen matkan, edullisen hintatason ja kaupungin kauneuden vuoksi, joten tässä pieni katsaus reissustamme. Me lensimme Riikaan torstai-iltana ja saavuimme kaupunkiin alkuillasta. Lentokentältä otimme taksin hotelliin ja pääsimme nopeasti tutkimaan kaupunkia.

RiikaRiikaRiikaRiikassa vanhan kaupungin alue tuntui olevan vilkkain paikka yhden pääkadun Brīvības bulvāris – Brīvības ielan varrelle. Arki-iltaisinkin ihmisiä oli todella paljon liikkeellä; paikallisia ja turisteja, ja aurinkoisena iltana useampikin terassi ja ravintola oli tupaten täynnä. Etukäteen luin paljon ravintolahehkutusta, mutta ehkä me ystäväni kanssa ruokarajoitteisena (gluteeniton ja lihaton) emme olleet kovin helppoja asiakkaita, sillä meille molemmille sopivaa ruokaa tarjoavaa ravintolaa tuntui olevan aika vaikea löytää. Päädyimme lopulta syömään pariinkin ravintolaan, jotka ei ollut ihan sitä, mitä ruualta olisi toivonut, mutta löydettiin me helmiäkin. Hintataso ravintoloissa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta oli todella kohtuullinen. Pääruoka juomineen ei maksanut kertaakaan yli kahtatoista euroa.

Riika Riika Riika Riika RiikaParasta ja kauneinta Riiassa oli laajat ja upeat puistoalueet, joita tuntui olevan reilusti ihan ydinkeskustassa. Kaupunki tuntui muutenkin kovin vehreältä ja viihtyisältä. Vanhan kaupungin ulkopuolella rakennukset oli hienosti hoidettuja ja kunnostettuja pääasiassa valtaväylien varrella, sivukujien talot taas olivat kovin ränsistyneitä ja rapistuneita. Vanhoja rakennuksia oli selvästi purettu todella vähän, sillä uudempia rakennuksia näkyi aika harvassa.

RiikaRiika RiikaVanhassa kaupungissa on paljon Tallinnasta tuttuja piirteitä, mutta Riiassa alue on paljon laajempi ja minusta ainakin tuntuu, että kaupallisemmassa käytössä. Ravintoloita on pilvin pimein, terassit levittäytyvät aukioille ja ketjuliikkeet on pienten kauppojen rinnalla ottaneet paikkansa vanhoissa rakennuksissa. Kyllähän nuo vanhan kaupungin talot tuntuu hurjan sympaattisille väriensä ja arkkitehtuurinsa puolesta!

RiikaRiikaHotellimme City Hotel Teater sijaitsi vanhankaupungin ja ydinkeskustan ulkopuolella, reilun puolentoistakilometrin kävelymatkan päässä. Hotelli oli pieni ja viihtyisä, huone muuten oikein miellyttävä, mutta +25 kesäkeleillä ilmastointi ei riittänyt pitämään huonetta viileänä ja tuntui kuin olisi nukuttu saunassa. Toinen pettymys oli aamiainen, jolla ei ollut tarjolla yhtään mitään tuoretta; hedelmiä, marjoja, eikä edes tuoremehua! Aamiainen kun on hotellissa majoittumisen kohokohtia, täytyy seuraavalla reissulla valita hotelli, jonka aamiaista on kehuttu.

RiikaRiikaRiikaRiikaIltaisin Riika näytti ja tuntui kovin eksoottiselle, vähän niinkuin olisi ollut kauempanakin reissussa. Lämpimät ja pimeät illat on vaan niin ihania! Viihdyttiin kaupungilla huokaillen näkymiä ja ihastellen kaikkea mielenkiintoista pikkukujia kierrellen. Puhelimen kilometrilaskuri näytti viikonlopulle noin 36 kilometriä kävelyä!

RiikaRiikaRiikaKoska juttua Riiasta riittäisi vielä pidemmästikin, ajattelin jättää toiseen postaukseen muita juttuja, kuten pari vinkkiä kohteista, jotka reissulla Riikaan kannattaa tsekata sekä kulttuurieroista, jotka tuntui melko isoilta suomalaisten ja latvialaisten välillä!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Moikka! En tiedä oletko saanut palautetta blogiuudistuksen myötä siitä, kuinka blogi toimii puhelimella? Mutta ainakin minun on jätettävä blogin seuraaminen, sillä kuvat ja teksti ovat niin suuria, etteivät mahdu kuvaan, eikä niitä saa nipistettyäkään pienemmiksi:( Ostin juuri uuden puhelimen ja tässä tämä ongelma.. edellisessä häiritsi ehkä vähän se, että kaikki aihealueet on ensin niin isoina ja vasta sitten selvisi onko uutta postausta ja sitten sekin piti vielä erikseen avata. En ole kokeillut miten kaikki toimii tietokoneella! Nytkään en oikeasti näe kaikkea mitä kirjoitin. Ja sitäkään en tiedä, että voinko itse tehdä asetuksille jotain? Vietin kyllä blogisi parissa useamman vuoden:)

  • Olipa kiva lukea reissustanne Riikaan, sillä itse kävin siellä huhtikuun alussa ekaa kertaa. Minulla reissusta jäi positiivinen kuva, olimme sattumalta valinneet hotellin ihan vanhan kaupungin alueelta joten kävellen pärjäsimme aika hyvin. Aamupala oli todella hyvä ja runsas. Ystävälläni on myös keliakia ja hänkin sai syödäkseen. Kävimme myös ostamassa Stockmannilta hänelle varmuuden vuoksi syömistä. Ja siellä oli hyvät valikoimat gluteenittomia tuotteita. Ps. Blogissani on juttua tuosta reissusta 🙂

  • Kiva reissupostaus! Olen käynyt Riiassa kaksi kertaa ja tykännyt kovasti. Voisinpa mennä vielä kolmannenkin kerran, tykkään niin kovasti tuosta vanhankaupungin tunnelmasta. Ja Jurmala oli aika hieno paikka pitsihuviloineen.

  • Ihania kuvia Riiasta! En ole koskaan käynyt, mutta tekisi kyllä mieli matkustaa.