Mikä meni pieleen ja mitä tekisin toisin? – Remonttimokat

Alkaa olla kaksi vuotta aikaa siitä, kun teimme kaupat tästä talosta ja siitä muutaman viikon päästä pääsimme aloittamaan remonttia. Ensimmäiset kuukaudet, lähes puoli vuotta oli melko remonttipainotteisia ja sinä aikana tehtiinkin suurin osa isommista projekteista, kuten keittiö ja kylpyhuone. Vaikka pääasiassa olen oikein tyytyväinen siihen, mitä olemme talossa ja pihassa saaneet aikaan, on muutama remonttiratkaisu jäänyt harmittamaan. Tässä pari sanaa remonttimokista!

Keittiön väliaikainen lattia. Alunperinkin oli selvää, että lastulevyn päälle laitettu tasoitebetoni ja lattiamaali ovat vain väliaikainen ratkaisu sitä oikeaa ideaa odotellessa. Reilun vuoden tuo lattiaratkaisu pysyi siistinä, mutta nyt ollaan siinä tilanteessa, että lattialle on tehtävä jotain. Reilussa vuodessa ehti päätös keittiön mukavasta ja toimivasta lattiamateriaalista kypsyä ja nyt on sävykin valittu. En taida paljastaa vielä enempää, mutta jotain kauniin sävyistä ja luonnollisista materiaaleista valmistettua keittiön lattiaan tulee lähiaikoina päätymään!

Betonitason pinnoitus. Käyttämämme SiAcryl pinnoite ei ole kestänyt pinnassa toivotulla tavalla. Osassa kovimmalla kulutuksella olevista alueista on läikkiä, joista pinta on kulunut tai irronnut pois. Olen näitä alueita paikkaillut pinnoitteella, mutta taso on epäsiistin näköinen mm. tiskialtaan läheltä, missä käyttöä on ollut eniten. Jossain vaiheessa tarkoituksena olisi hio koko pinnoite pois ja käyttää jotain kestävämpää ja toimivampaa ainetta. Ehkä tuo uusi käsittely voisi olla myös mattapintaisempi kuin nykyinen epäonninen aine on.

Liian valkoinen lattia. Nyt en valitsisi vanhan parketin maalaamiseen sävyttämätöntä valkoista maalia, josta näkyy k a i k k i mahdollinen lika ja pöly heti. Lattia ei ole siivoamisen jälkeen puhtaan näköinen yhtä iltaa kauempaa. Jos lattiassa olisi jokin hyvin vaalea sävy, se antaisi luultavasti hitusen edes anteeksi arjessa syntyviä sotkuja. Tälle asialle on helppo tehdä jossain sopivassa saumassa korjaus, sillä ei tätä maalattua lattiapintaa nyt niin paljon ole; eteinen, olohuone ja ruokailutila.

Keskeneräisyys. Tämä harmittaa ehkä eniten. Se, että niin monessa paikkaa on aloitettuna jotain, mikä pitäisi saattaa loppuun. Nyt ehkä keskittyisin tekemään aloitetut asiat valmiiksi ennen kuin aloittaisin lisää juttuja. Tällä hetkellä kesken on ainakin kellarin portaikon maalaaminen, listat lastenhuoneissa, kodinhoitohuoneen viimeistely ja keittiön yläkaappi kylmälaitteiden päälle. Tämä asiahan on helppo korjata siten, että ryhtyy hommiin ja yksi kerrallaan saattaa asioita loppuun. Ehkä otan ensimmäiseksi sen loppupeleissä helpoimman, eli portaikon maalaamisen loppuun. Se vaatii ainoastaan teleskooppivarren maalitelaan ja hartiahieronnan maalaamisen jälkeen! Kun kevät koittaa, taitaa sisähommat joka tapauksessa jäädä vähemmälle, olisi nimittäin tarkoituksena saada tuolle pihallekin tehtyä taas jotain. Yksi kesä kerrallaan etenee sekin projekti!

//Onko teillä sattunut remontoidessa mokia? Millaisia?

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Oi kyllä! Yhtenä esimerkkinä läpinäkyvät silikonisaumat kylppärin tasossa. Oli ihan ok ensimmäiset pari kuukautta… Nyt (n.10kk jälkeen) ne on muuttunut jo ihan kellertäviksi. Inhottava pieni juttu, joka olisi ollut vältettävissä mutta aiheuttaa nyt isomman vaivan kun pitää poistaa silikonit ja laittaa sitten uudet. Monia muitakin on, mutta tätä harmittelin taas tänään 🙂

    • Tällaisia pieniä mokia kyllä sattuu varmasti kaikilla! Moni niistä on sellainen ärsyttävä pikkujuttu, johon törmää päivittäin…

  • Tuli tuosta lattiasta mieleen, meillä on lautalattiassa sävy x487 laasti, näyttäytyy lattiassa melko vaalean harmaana. Sävy on miellyttänyt, koska halusimme vaalean harmaan, joka ei vaikuta siniseltä. Mutta kyllä siinä vaan kaikki lika näkyy, en uskalla ajatella, mikä olisi tilanne valkoisen lattian kanssa! 😀

    • Meilläkin oli ennen laasti sävynä eteisen lattiassa ja kyllä se vaan oli huomattavasti parempi vaihtoehto kuin tämä puhdas valkoinen! 😀 Mutta toisaalta, tykkään valkoisesta lattiasta niin paljon, että ehkä minun täytyy vain elää tämän asian kanssa, jotta saan nauttia siivouspäivän jälkeen tovin hohtavasta valkoisesta lattiasta! 🙂

  • Meillä myös hiottiin ja maalattiin vanha pyökkiparketti valkoiseksi. Se on tosi kaunis, mutta niinkuin itsekin totesit, aivan toivottoman hankala pitää siistin näköisenä.
    Nyt laittaisin myös hieman rohkeampia tapetteja.