Ruokailutilan muodonmuutos – Pyörivä pöytä

Kaupallinen yhteistyö / Formarin

Meidän ruokailutila on kokenut marraskuussa totaalisen muodonmuutoksen yhden kalusteen vaihtumisen myötä. Olen pidempään miettinyt, että miltä meidän ruokailutila näyttäisi pyöreällä pöydällä ja olenpa joskus ajankuluksi googlannutkin erilaisia pyöreitä pöytävaihtoehtoja. Kun aiemmin tänä vuonna kuulin, että ystäväni Johanna on toteuttanut haaveensa aivan uudenlaisen kalusteen suunnittelun myötä, innostuin kovasti ja Habitaressa pääsin viimein tutustumaan tähän upeaan kalusteeseen.

Formarin Yhdessä -pöytä

Pyörivä Pöytä

Formarin on tuore sisustusalan yritys. Pöydän suunnittelija ja yrittäjä Johanna Marin kertoo itse näin: ”Minulla oli unelma saada suomalaiseen sisustukseen jotain ihan uutta. Se on pöytä, jonka ympärille kaikki kokoontuu. Se on pyöreä pöytä, jossa keskiosa pyörii. Pyörivä pöytä. Näin kaikki ylettyy pienemmästä isompaan. Kaikki on lähellä. Siksi pöydän nimi on yhdessä.”

Sen lisäksi että Yhdessä -pöytä on tyylikäs pyöreä pöytä, se on pyörivän keskiosansa ansiosta todella käytännöllinen ja toimiva. Kaikesta näkee, että pöytä on valmistettu todella laadukkaista materiaaleista ja sen jokaisen yksityiskohdan suunnitteluun on nähty vaivaa ja panostettu. Pöytä on valmistettu Suomessa ja se on mallisuojattu. Pöydän runko ja jalka on pulverimaalattua alumiinia ja terästä. Pöytä on todella tukeva, mutta ei lainkaan painava, joten sen siirtäminen onnistuu vaivattomasti. Pöydän kansi on umpilaminaattia, joten sen pinta on todella kestävä. Musta reuna luo leijuvan ja kepeän vaikutelman. Pöytää on kahdessa eri koossa, 140 ja 150cm halkaisijaltaan. Meillä on lainassa 140cm pöytä ja tämän pöydän ääreen mahtuu 6-8 tuolia, pieniä ruokailijoita useampiakin.

Pyörivä Pöytä

Pyöreän pöydän äärellä jokainen on lähellä toistaan.

Pyörivä pöytä tuo tarjoilut jokaisen ulottuville.

Pyöreän pöydän äärellä tunnelma on lämmin.

Pyörivä pöytä auttaa pienintäkin yltämään.

Pyörivä pöytä on käytännöllinen.

Pyöreä pöytä säästää tilaa.

Pyöreän pöydän ääreltä ei malttaisi nousta ylös.

Formarin

Pidän kovasti pöydän ja muun sisustuksen tuomasta kontrastista. Pöytä itsessään on todella yksinkertainen ja puhtaan linjakas. Yllätyksekseni se sopii todella hyvin kokonaisuuteen eriparisten, hiukan kuluneiden vanhojenkin tuolien kanssa sekä luonnonmateriaaleista valmistettujen valaisimen ja maton rinnalle. Sisustuksessa yllätyksellisyys toimii lähes aina, joten erilaisten ja eri tyylisten kalusteiden yhdistely kannattaa.

Pyörivä Pöytä

Pyörivä Pöytä

Meillä on vietetty jo useampaankin kertaan tunnelmallisia iltoja pyöreän pöydän äärellä niin omalla perheellä kuin ystävien ja sukulaistenkin kanssa. Kun ruokailijoita tarjottavaa on paljon, olemme kattaneet pyöreään keskiosaan juotavat sekä pieniä lisukkeita. Omalla perheellä ruokaillessa on ruuat helppo nostaa pöydän pyörälle osalle ja jokaisen on helppo ottaa pöydän keskeltä ruokaa lautaselleen. Suunnittelin jo, että pöydän äärellä olisi kiva järjestää vaikka sushi-ilta, jolloin erilaiset sushilajitelmat voisi olla pöydän keskellä ja jokainen voisi helposti poimia haluamansa pöydän pyöriessä. Pian pöytä pääsee koekäyttöön hiukan isommalle porukalle, kun vietämme ensi viikonloppuna jo toisia pikkujouluja tämän pöydän äärellä.

 

Pyörivä Pöytä

//Miltä ruokailutilan uusi ilme teistä vaikuttaa?

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Niin kaunista! Ja tuo Johannan pöytä on kyllä todellakin niin kaunis. Minäkin haaveilin pitkään pyöreästä pöydästä meille mutta nyt kun taas kerran käänsin pöydän toisinpäin niin haaveilu loppui siihen :D. Ihanaa iltaa sinne!

  • Vaikuttaa ja näyttää todella raikkaalta ja kauniilta. Tämä on kyllä kaunis pöytä ja ah, jos meillä vain olisi sellaiselle paikka, olisin ehdottomasti hankkinut sen tänne meillekin. <3

  • Ihana pöytä ja toisaan varmasti toimiva. Tällaisiin olen aiemmin törmännyt puutarhakalusteena, mutta en tullut ajatelleeksi sitä sisälle.
    Ainut asia, joka pisti miettimään on se, että tuohon ei taida saada pöytäliinaa laitettua.. Arjessa se ei haittaa, mutta välillä olisi ihan kiva laittaa ns. perinteinen kattaus liinoineen, kun on joku juhla. Eli suunnittelijalle vinkiksi, että olisi kiva, jos sen saisi muutettua myös normaaliksi pyöreäksi pöydäksi.