Joulupuurolla pyöreän pöydän äärellä

Kaupallinen yhteistyö / Formarin

Joulupuuro pyöreän pöydän ääressä joulukuusen katveessa oman perheen kesken – voikohan mistään tulla jouluisampi olo!? Riisipuuro kanelilla, sokerilla ja voisilmällä kuuluu vahvasti jouluaaton perinteisiin. Yleensä meillä syödään joulupuuro joulurauhanjulistusta seuraten. Siihen mennessä on tehty viimeiset kauppareissut ja joulurauhanjulistuksesta alkaa viimeistään rauhallinen joulunvietto, johon ei turhiä hötkyilyjä saati stressiä kuulu. Joulurauhanjulistus on yksi niitä lapsuudesta tuttuja perinteitä, josta ei tulisi mieleenkään luopua. Maamme -laulua kuuluu toki laulaa mukana ja Porilaisten marssin mahtipontisuus tuntuu myös mukavan juhlavalta. Uusia perinteitä jouluaattona joulupuuron yhteydessä on vaahtokarkkikaakaot, jotka on tyttöjen homma toteuttaa.

Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Meillä on nyt istuttu pyöreän ja pyörivän pöydän äärellä useamman viikon ajan ja kokemuksia tästä Yhdessä -pöydästä on jo ehtinyt kertyä. Eräänä iltana pöydän ympärillä taisi olla kymmenen tuolia ja silti tunnelma ei ollut liian ahdas, korkeintaan tunnelmallisen tiivis! Pääasiassa pöydän ympärillä on kuusi tuolia, jolloin tilaa on reilusti kaikille viidelle perheenjäsenelle. Kuudes tuoli on ikkunan ja pöydän välissä  ja pöytää siirretään hiukan kauemmas ikkunasta vasta kun väkeä pöydän ympärillä on enemmän.

Pöydän mattapinta on todella helppo pitää siistinä ja vaikka välillä pöytä on saattanut illalla unohtua pyyhkiä puhtaaksi, ei edes kahvi tai tomaattikastike jätä minkäänlaisia jälkiä pintaan. Muutenkin himmeä pinta on siistin näköinen. Pöydän jalan alataso on helppo imuroida puhtaaksi, jos se nyt imurointia kaipaa kun talossa on kaikkea maistava koira.

Kaiken kaikkiaan pöytä on osoittautunut todella toimivaksi ja materiaalit tuntuvat laadukkaille ja kestäville. Uskon, että tämä pöytä on vuosienkin käytön jälkeen hyvässä kunnossa!

Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

En millään osaa lähteä laittamaan suorakaiteen mallista ja pöyreää pöytää paremmuusjärjestykseen, eikä onneksi tarvitsekaan, sillä molemmista vaihtoehdoista löytyy hyvät puolensa. Se pyöreälle pöydälle on sanottava ehdottomasti plussaksi, että se säästää pituussuunnassa tilaa ja näin ollen joulukuusi mahtui paremmin alkuperäiselle paikalleen! Saimme eilen yllätettyä tytöt, jotka ovat kovasti jo odottaneet joulukuusen hankintaa, sillä ehdimme vielä illalla kuusiostoksille kun saimme joulusiivouksen ajoissa valmiiksi. Koristelut hoituivat pääasiassa kuopuksen toimesta ja hän ripustikin kuuseen lähes kaikki löytämänsä koristeet.

Kiitokset kommenteista ja viesteistä Minimalistinen joulu -kirjoitukseeni. Uumoilinkin, että yksinkertaisempi joulu on kovasti pinnalla tänä vuonna monessa kodissa. Ehkä tärkeintä on löytää tasapaino yksinkertaistamisen sekä jouluperinteiden välillä ja saada aikaan juuri itselle ja omalle perheelle sopiva joulu. Helpointa joulu on rakentaa juuri oman näköiseksi silloin kun joulua viettää omalla perheellä omassa kodissa, niin kuin me. Mutta toivottavasti sukulaistenkin kanssa joulua viettäessä sopiva tasapaino löytyy ja kaikkien toiveita otetaan huomioon.

Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Me jatkamme joulutunnelmasta nauttimisesta ihanan tuoksuisessa kodissa! Joulukuusi tuo tietysti oman tuoksunsa, mutta tällä hetkellä sen peittää uunissa paistuvat porkkana- ja lanttulaatikot. Nuo laatikot taitaakin olla ne meidän perheen tärkeimmät jouluruuat, joita ilman ei kukaan haluaisi joulua viettää.

//Tunnelmallista sunnuntai-iltaa ja stressittömiä, rauhallisia jouluvalmisteluja!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.