Pom-Pom -ohje

Taannoisilta lastenkutsuilta ottamissani kuvissa näkyneet Pom-Pomit on herättänyt kiinnostusta ja kyselitte jo Pom-Pom -ohjeen perään. Niinpä lupasin tehdä ohjeen niiden valmistamisesta. Pom-pomit on pikkuhiljaa yleistyneet juhlakoristeina, myös Suomessa. Niitä myydään valmiina juhlatarvikeliikkeissä, mutta jos vähän näkee vaivaa ja uhraa aikaa, voi pom-pomit tehdä itsekin. Koitin etsiä ennen kuopuksen synttäreitä mahdollisimman selkeää ohjetta, mutta en tarkkaan ohjeeseen törmännyt. Tein ensimmäisen pom-pomin Martha Stewartin ohjeella, mutta ohje ei kovin kattava ollut ja joitain vaiheita jouduin itse pähkäilemään, joten tein itse mahdollisimman yksityiskohtaisen ohjeen.
Silkkipapereita löytyy monista nettikaupoista ja askartelutarvikkeita myyvistä liikkeistä. Edullisimmat silkkipaperit olen Tiimarin lopettamisen jälkeen löytänyt Tigerista. Tämän ohjeen Pom-pomin tein vaaleanpunaisella paperilla, värikkäällä kun työvaihekuvista saa paremmin selvää. Silkkipapereiden arkkikoko taitaa yleensä olla 500x700mm. Suuret pom-pomit teen puolikkaasta tällaisesta arkista. Yhteen pom-pomiin kymmenen paperikerrosta on sopiva määrä, tässä ohjeessa tarvitaan siis viisi silkkipaperiarkkia. Valmiin pom-pomin halkaisija on reilut 30cm.

Pom-Pom -ohje: Tee näin

Pom-pom -ohje

Pom-pom -ohje

Kun olet leikannut silkkipaperit oikeaan kokoonsa ja asetellut 10 paperia päällekkäin, ala taitella paperinippua vekeille. 2-3 cm on sopiva taitteen koko. Taittele paperit kokonaan vekeille.

Pom-pom -ohjePom-pom -ohje

Sido lanka tai ohut naru tiukasti paperinipun keskikohtaan. Jos käytät tässä samaa lankaa kuin ripustamiseen, jätä toinen langanpää pitkäksi.

Pom-pom -ohjePyöristä molemmat päät saksilla leikkaamalla. Tämä ei järin tarkkaa puuhaa ole, eikä haittaa jos päistä ei aivan symmetriset tule. Paksua silkkipaperinippua voi olla vaikea leikata.

Pom-pom -ohje

Pom-pom -ohje

Avaa toinen puolikas ikään kuin viuhkaksi. Ala nostella viuhkan päältä yksittäisiä paperikerroksia varovasti ylöspäin. Irroita paperi kerrallaan mahdollisimman lähelle narua. Jos silkkipaperi on ohutta, tässä hommassa kannattaa olla tosi varovainen ja nostaa paperia aika leveältä alalta yhdellä kertaa, jotta paperi ei repeä. Pikkurepeämistä ei kannata välittää, niitä ei valmiista pom-pomista kukaan erota!

Pom-pom -ohje

Pom-pom -ohje

Kun olet avannut viisi paperikerrosta irralleen, sinulla on neljännes pallosta valmiina. Nostele seuraavaksi viisi paperikerrosta toiselle puolelle viuhkaa ja puolikas pallo on valmis!

Pom-pom -ohje

Sen jälkeen tee sama irroitteluoperaatio toiselle puolikkaalle. Avaa viuhkaksi, irroittele viisi paperia toiselle ja viisi toiselle puolelle.

Pom-pom -ohje

Pom-pom -ohje

Muotoile palloa tasaisemmaksi ja pyöreämmäksi. Ripusta roikkumaan ja tee muutama lisää!!

Pom-pom -ohje

Mitäs sanotte? Onnistuuko tällä ohjeella? Mieluusti otan palautetta vastaan teiltä, ketkä kokeilette pom-pomeja tällä ohjeella!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.