PING Helsinki – Sisältömarkkinoinnin festareilla opittua ja kuultua

Viime vuonna kuulin ensimmäistä kertaa PING Helsingistä siinä vaiheessa kun se oli juuri starttaamassa, mutta tänä vuonna oli ajoissa hereillä ja kun kuulin haun tämän vuoden festareille avautuneen, näpyttelin hakemukseni saman tien. Taidettiinpa tänä vuonna PING Helsingistä huudellakin isompaan ääneen, sillä tuo sisällöntuottajille suunnattu festari, lajissaan Pohjoismaiden suurin, kasvoi viime vuodesta reilusti ja tänä vuonna paikalla oli noin 200 Content Gurua (sisällöntuottajia: bloggaajia, snäppääjiä, tubettajia, instaajia, you name it!) ja suurinpiirtein saman verran Bisness Hippejä (eli heitä, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä sisällöntuottajien kanssa). Onnekseni olin niiden onnekkaiden mukaan valittujen joukossa ja pääsin osallistumaan tähän someammattilaisten suurtapahtumaan ja niinpä suuntasin viime perjantaina PING Helsinkiin Kirkkonummen Långvikiin, hotelliin, joka tuli tutuksi jo maaliskuussa Långweekendiä siellä viettäessäni.

Aamu aloitettiin aamiaisella ja tuttavia etsiskellessä, etukäteen suunnattuja tapaamisiakin mahtui joukkoon. Päivä oli todella täynnä tapahtumaa, mutta onneksi väliin jäi aikaa jutustella ja verkostoitua! Useampikin uusi juttu lähti liikkeelle, osa vasta suunnitteluasteella, osa jo ihan toteutukseen. Päivä sisälsi mielenkiintoisia puheenvuoroja, jotka laittoivat ajattelemaan. Futuristi Gerd Leonhard avasi tulevaisuutta ja sitä, mihin teknologia on meidät viemässä. Vaikka teknologian voittokulku on vauhdikasta, onneksi futuristikin totesi, että ihmisyys kuitenkin voittaa! Caterina Fake inspiroi puheellaan, jossa hän pohti, kuinka sisältöjen ja yhteisöjen avulla voi tehdä suuria asioita ja merkittäviä saavutuksia. Feminismistä ja rasisminvastaisuudesta blogia kirjoittava Suomalais-nigerialainen Minna Salami kertoi kuinka bloggaaminen ja some voivat muuttaa maailmaa.

Tarjolla oli myös monenlaista workshopia, joista osallistuin SEO-klinikkaan, joka pureutui juuri niihin asioihin, joita olen viime aikoina opiskellut. Toinen workshop käsitteli suunnitelmallisuutta ja brändin rakentamista. Näin kotikutoisena sisustusbloggaajana ei ole omaa brändiä tullut koskaan pohdittua, mutta mielenkiintoista asiaa kyllä!

PING Helsinki

Mitä kuulin PING Helsingissä?

Tarinankerronnalla on entistä suurempi arvo, sillä se on humaani kyky, jota ei robotit ja automatisaatio voi puolestamme hoitaa. Some ja verkostot ei yksistään toimi. Tarvitaan ihmistä tarinankertojaksi!

Perinteinen mainos on kuollut. Kiireisessä maailmassa kun arvostamme aikaamme entistä korkeammalle, kaikki toimemme keskeyttävät sisällöstä pomppaavat mainokset ovat aikansa eläneitä. Siksi sisältöön sulautuvalla mainonnalla on entistä suurempi merkitys.

Mitä opin PING Helsingissä?

Jokainen sisällöntuottaja on tärkeä. Älä vähättele itseäsi sen vuoksi, että aina on joku, jolla on enemmän sanottavaa ja seuraajia, parempia kuvia tai enemmän aikaa. Jokainen sisällöntuottaja on tärkeä juuri sillä omalla paikallaan ja sillä asialla, mitä on sanottavana.

Verkostoidu. Parhaat asiat tapahtuvat kun ne tehdään yhdessä. Älä panttaa osaamistasi vaan jaa tietoa verkostoissasi, jolloin saat moninkertaisesti antamasi hyödyn takaisin.

PING Helsinki

PING Helsingissä lanseerattiin sisällöntuottajille ja sisältömarkkinoijille suunnattu PING Ethics -koodisto, jonka minäkin toki allekirjoitin. PING Ethicsissä sitoudutaan toimimaan avoimesti, luottamuksellisesti ja ammattimaisesti, niin että noudatan lainsäädäntöä, solmin kumppanuuksia, jotka sopivat arvomaailmaani ja pidän kiinni vastuistani, mitä tulee julkaisemaani sisältöön ja annan arvon omalle työlleni. Suosittelen jokaista sisällöntuottajaa tutustumaan PING Ethicsiin!

Onneksi päivä ei ollut liian tarkkaan aikataulutettu, jotta vapaalle keskustelulle jäi aikaa ja päivän aikana syntyikin upeita keskusteluja ja uusia ideoita. Kiitos seurasta, hienoista ideoista ja inspiroivista keskusteluista Minna, Kerttu, muut Styleroom -bloggaajat ja moni muu! Pitkä päivä oli superhauska ja täynnä painavaa asiaa, ja toi mukanaan hurjasti inspiraatiota omaan tekemiseen. Ennakkoon paljon hehkutettua tapahtumaa kohtaan oli suuret odotukset, mutta ne täyttyivät kaikki! Suurkiitokset PING Helsingin järjestäjille! Eiköhän ensi vuonna nähdä taas!

ps. mitä se PING Helsinki sitten tarkoittaa? PING on lyhennelmä sanoista Peolpe Interests Network Gathering.

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.