Pihatsekkaus & muuttohommat

Huomasin juuri, että en ole postannut blogiin koko vuonna ainuttakaan pihakuvaa, joten nyt on korkea aika ottaa vahinko takaisin ja kurkata pikaisesti meidän pihalle. Viime vuonna rakennettu terassi sai keväällä öljyä pintaansa ja terassista on nautittu  nyt jo toista kesää. Terassin edustalla oleva istutusalue on muuttanut muotoaan ja elänyt tämän kesän aikana jonkin verran ja nyt kokonaisuus alkaa olla jo sopivan runsas, joka taas tarkoittaa sitä, että rikkaruohoille ei enää juuri ole tilaa. Pionit on puhkeamaisillaan kukkaan. En ole vielä istuttanut tähän valkoisia pioneja, mutta ovathan nuo ennestään löytyvät pinkitkin ihania. Tosin, vanhan kodin valkoisia pioneja on ikävä! Olin jo unohtanut istuttaneeni terassin edustalle laukkoja, kunnes maasta alkoi pukata pitkiä varsia ja pari viikkoa sitten viimein violetit kukatkin aukesi. Toivottavasti kukinta kestää pitkään!

piha3

Taidan ottaa loppukesän teemaksi terassi- ja pihajutut. Esiteltävää riittää jo valmistuneissa projekteissa, suunnitelmissa ja parhaillaan työnalla olevissa asioissa. Viime aikoina lähes kaikki joutilas aika on vietetty pihaa kuopsutellen ja tällä erää vähän isommalla otteella! En malta odottaa, että saadaan valmista aikaiseksi, sillä niin ison muutoksen tämän kertainen projekti tuo koko pihalle ja talolle. Alppiruusut tuntuvat olleen oikein näyttävästi kukassa lähes joka pihassa ja niin on myös meillä. Näin kukinnan loppupuolella värikin on kauniimpi kun kukat haalistuvat. Taustalla kukkii iirikset, joten kyllähän pihassa väriä riittää! Itse istuttaisin luultavasti vain valkoisia kukkia, mutta kauniilta nämä väritkin näyttää.

piha1

Blogi päivittyy 1.7.2017 lähtien vanhassa tutussa osoitteessa esmeraldas.fi

Blogimuutto saatiin järjestymään nopeammin kuin uskoinkaan. Tämä osoite on käytössä enää huomisen ja sen jälkeen blogi löytyy osoitteesta esmeraldas.fi. Mukava siirtyä takaisin omalle, omannäköiselle alustalle kirjoittamaan omalla leppoisalla tahdilla vailla kirjoituspaineita. Toivottavasti siirrytte sinne perässä!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Hyvältä näyttää. Terassikalusteista olisin kiinnostunut, mitä merkkiä ja kokemuksia käytöstä.