Pihaprojekti – sisäänkäynti kunnossa

Viime kesänä aloittamamme pihaprojektit valmistui hyvissä ajoin alkukesästä ennen rippijuhlia. Sokkelit ja niiden vierustat on nyt kunnossa ja sadevedet ohjautuu oikein – tylsältä kuulostava tärkeä asia niin talolle kuin asukkaillekin. Mutta onhan eri kiva katsella taloa ja saapua kotiin, kun vastassa on siisti ja viimeistelty ilme.

Kalustettuja oleskelualueita pihalta löytyy nyt kolme. Uusin on sisäänkäynnin vieressä talon seinustalla oleva Hillerstorpin Gotland istuinryhmä (saatu blogin kautta). Tämä muodostaa pihalle valkoiseksi alueeksi nimetyn istuskelualueen. Talon seinustalla oli aiemmin musta penkki, joka pääsi nyt kasvattamaan istumapaikkojen lukumäärää mustalle patiolle, jossa grillataan ja ruokaillaan. Eri puolilla pihaa olevat istuskelualueet muodostaa kivan kokonaisuuden – valoa ja aurinkoa riittää eri vuorokauden aikoina eri paikkoihin. Myös isommalla porukalla useampi alue on tarpeen; se tuli todettua rippijuhlissakin.

Talon suhteen kunnostettavaa riittää tulevillekin vuosille ja valmiissa tilassa talo tulee tuskin koskaan olemaan. Sellaista se on vanhan talon omistajana! Talon ilme on kokenut melkoisen muutoksen kolmen vuoden takaisesta. Jos haluat kurkata talon lähtötilannetta ja ilmettä talon tiiliosien käsittelyn jälkeen, lue tämä postaus: Tiilitalon facelift – ennen & jälkeenIhanaa kun talon ja pihan suhteen ollaan nyt sellaisessa tilanteessa, että mitään akuuttia ja jatkuvasti silmiä häiritsevää isompaa hommaa ei ole odottamassa vaan pihasta voi nauttia nyt rauhassa.

Tänä kesänä itse talon suhteen tuskin aloitetaan mitään isompaa projektia, mutta pihamökkiprojekti sen sijaan taisi käynnistyä. Lupasin tyttärille, että valmista on viimeistään sitten kun he ovat parikymppisiä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos pihamökkiin pääsee yöpymään jo tänä kesänä! Näppärää sinänsä, että mökki löytyy kotipihalta, joten mökkimatka on muutaman askelen mittainen.

//Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.