I miss you summer – Pihan suunnittelu

Nämä aurinkoiset ja lämpenevät päivät ovat saaneet aikaan melkoisen kesäikävän mieleeni. Malttamattonana olen jo laittanut pihalla paikkoja kuntoon ja suunnitellut tulevaa, pihalle kun täytyy tehdä vaikka mitä ennen kuin se vastaa mielikuviani rentouttavasta puutarhasta.  Pihan suunnittelusta on kyseltykin, mitä kaikkea meidän on tarkoitus tehdä. Tavoitteena meillä on kohtuullisen yksinkertainen, mutta ei liian pelkistetty helppohoitoinen piha, joka sopii alueeseen ja talon tyyliin. Edessä on ainakin istutusten karsimista, laatoitusten rakentamista, pihatien kunnostamista, terassin rakentamista ja pation kunnostamista. Toiveena olisi saada rento istuskelupaikka, käytännöllinen grillauspaikka sekä toimivat kulkuväylät. Niin ja pienenpieni kasvimaa ja istutuslaatikko yrteille on myös suunnitelmissa! Kuten talonkin kanssa, suurin osa hommista tehdään itse ja ne mitä ei vielä osata, opetellaan.

Katselin muistin virkistämiseksi kuvia vanhan kodin pihalta, tai lähinnä terassilta, jonne meidän kesäelämä melko pitkälti keskittyi. Tuolla rivitalokodissa pihan laittaminen oli sinänsä huomattavasti helpompaa, kun pihaa oli murto-osa nykyisestä ja kokonaisuus oli helppo pitää hanskassa. Nyt kun taloa ympäröi ihan mukavan kokoinen tontti, täytyy pitää mielessä ensiksi se, ettei joka nurkkaa voi ottaa niin vakavasti vaan täytyy valita ne tärkeimmät alueet, jotka kunnostetaan mieleiseksi. Tärkeimpänä on sisäänkäynti, reitti tieltä etuovelle, jonka viihtyisyys vaikuttaa koko pihan ilmeeseen.

Oikeastaan on aika kurjaa, että seitsemän vuoden aikana ehdimme saada rivitalokodin pihan kukoistamaan ja omannäköiseksi, sekä laitettua viimeisenkin nurkan edes suurinpiirtein kuntoon ja sitten kun viimein alkoi näyttää hyvältä, piha jäikin sinne uusille asukkaille. Mutta ehdimmehän me sentään pari viimeistä kesää nauttia jo aika valmiista pihasta! Alemman kollaasin kuvat on otettu parisen vuotta sitten ja nyt kuvia katsellessani huomaan, että tyyli on ollut hiukan liian pehmeää ja kukkia ja kasveja on aika reilusti. Sen sijaan viimeinen kesä, noissa yläkuvissa oli enemmän mieleeni. Vähemmän ja yksinkertaisempaa, siinä hyvä motto tämän pihan suunnitelmiin!

PuutarhahaaveitaTo do -listan järjestys ei ole aivan selvillä vielä, mutta luulen, että terassista aloitetaan. Sen piirustuksia on nyt pyöritelty pari päivää paperilla, joten eiköhän kohta niistä suunnitelmista ole juttua jo blogiinkin. Pihakiveyksiäkin laskeskelimme jo. Onneksi mikään osa-alue ei ole järin suuri, joten saamme varmasti hoidettua hommat vaikka hiukan limittäin valmiiksi! Toiveena olisi kuitenkin ehtiä tekemään projektit jo keväällä tai viimeistään alkukesästä, jotta tällä kertaa koko kesä ei mene työleirillä vaan ehtisimme vaihteeksi nauttia kesästä ja auringosta!

Ja vielä yksi tärkeä käytännön kysymys teille: Kuuluuko piha- ja puutarhajutut  lifestyle vai koti & sisustus -kategorian alle? Melkein erottaisin ne sisustamisesta, mutta toisaalta taas, kyllähän minä sisustan pihallakin! Mitä mieltä olet?

ps. Ei tule ikävä tuota vanhan kodin terrakotan sävyistä julkisivua ja aitoja!

Ethän unohda Tervetuliaisarvontaa, jossa palkintona upea paketti sisustustuotteita!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Mielenkiinnolla odotan pihapostauksia, uusia ideoita on aina kiva saada, vaikka oma piha ei varsinaisesti muutoksen alla olekaan.

    Vaikea valita, onko puutarha aiheena lifestyleä vai koti& sisustusta. Kotiinhan se liittyy, mutta myös tuohon lifestyleen. Hankala kysymys 🙂

    • Kiva kuulla, sillä pihajuttuja on varmasti luvassa nyt kevään ja alkukesän aikana. 🙂 Ehkä pihajutut liippaa kuitenkin pikkuisen enemmän Koti & Sisustus -kategoriaa, sillä suurin osa sisustajista siirtyy keväällä ulkotiloihin! 😀

  • Minä toivoisin että erottaisit pihajutut omaksi kategoriaksi, jolloin ne on helpommin löydettävissä myöhemmin :). Kiitos kivasta blogista!