Pelastunut peikonlehti ja keväinen valo

Viime syksynä ostamani peikonlehti kärsi hyvin pian sen hankittuani kovan kohtalon kun koiranpentu iski kyntensä kasviin ja repi suurimman osan lehdistä riekaleiksi. Olin hyvin harmissani tästä tuhosta ja olin jo melko varma siitä, että kasvi oli mennyttä. Säikähdin tapausta tietysti myös koiran kannalta, sillä kuulin että peikonlehti on varsin myrkyllinen viherkasvi, mutta Bruno oli ollut fiksu koira ja ainoastaan silpunnut lehtiä niitä syömättä ja koiralla ei mennyt edes maha sekaisin tästä tihutyöstä. Peikonlehti oli talven aika riutuneen oloisena, mutta kun talvi vaihtui kevääksi, huomasin, että ei kasvi ollut karsimisesta tykännyt juurikaan huonoa vaan uusia lehtiä on auennut vaikka kuinka paljon. Vaihdoin peikonlehden jo suurempaan ruukkuun, mutta multa jäi vielä hiukan vajaaksi sillä en ole saanut aikaiseksi ostaa multaa kasvien mullanvaihtoa ja lisäystä varten. Kasvi näyttää sympaattiselta epäsymmetrisyytensä vuoksi enkä malttaisi odottaa että se kasvaa suuremmaksi ja alkaa rönsyillä sinne tänne.

Meidän olohuoneessa tapahtui pieniä muutoksia ihan yllättäen oikeastaan esikoisen laneja varten, joihin tarvittiin lisää tietokonepöytiä ja luovuin omastani aluksi vain yhtä iltaa varten. Tilavampi ja avarampi olohuone sai minut jättämään tietokoneeni väliaikaiseen sijoituspaikkaansa hiukan pidempäänkin ja olohuoneen rottinkituoli on nyt päässyt siniharmaalle seinälle, josta vapautui hurjasti tilaa työpöydän poistuttua huoneesta. Koska seinä on muuten ihan vaiheessa vielä, ette näe sieltä vielä kuvia vaan kurkataan ainoastaan tätä puolta olohuoneesta, joka näyttääkin nyt juuri ihanan raikkaalta ja avaralta.

Kevätsiivous viikonloppuna sai meidät raahaamaan ruokapöydän alta maton pois ja kuuraamaan valkoiseksi maalatun puulattian raikkaaksi. Vaikka harmittelin täysin valkoista lattiaa remppamokapostauksessa, onhan tuo kokovalkoinen lattia puhtaana aivan ihana! Hienoa saada vähän ilmaa kalusteiden ympärille ja avarampi tunnelma kotiin näin kevääksi ja kesää kohti mentäessä.

Reissuun lähtöön on enää muutama hassu päivä! En osaa edes kuvailla, kuinka innolla matkaa on odotettu ja kuinka suuresti loman tarpeessa kiireisten viikkojen jälkeen olen. Ennen reissua on vielä edessä yksi iso rutistus töissä sekä juhlia niin ystävä kuin työporukallakin. Sen jälkeen mennään ja otetaan viikko rennosti Ranskan auringon alla!

//Iloista maaliskuun viimeisen viikon jatkoa!

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Onpa raikkaan näköistä! Mahtavaa lomaa <3. Me lähdetään Pariisiin myös toukokuussa, joten matkavinkit kelpaa kun palaatte 🙂

  • Täälläkin pitäisi vaihtaa peikonlehti ja muutkin kasvit kevään myötä pian isompiin ruukkuihin. Ostin oman peikonlehteni syksyllä Plantagenista ja se on tosi pienessä ruukussa, eikä tunnu kasvaneen mihinkään, no jospa ruukun vaihto auttaisi! Epäilen vähän, että näinköhän siitä ollenkaan kunnollista saadaan, nyt sen lehdetkin ovat vielä pienet ja kauttaaltaan tasaiset. 🙂 No hyvin näyttää ainakin teillä selvinneen kasvi Brunon käsittelystä. Onneksi ei koiralle käynyt mitään, en tiennytkään, että peikonlehti on niin myrkyllinen.

  • Ovatko nuo Ikean baarijakkarat ajaneet teillä asiansa? Suunnittelen niitä meidän saarekkeen ympärille, mutta mietin ovatko ne kovin kevyet/kiikkerät, jos lapset kiipeää niihin istumaan? Entä onko pinta pysynyt hyvänä? Kiitos vastauksista ja ihanaa kevättä! Tykkään blogistasi <3