Parhaat kierrätyslöydöt ja 2nd hand -mestat

Sisustusbloggaajien teemahaasteet jatkuvat kierrätysteemalla. Kaisa No Home Without You -blogista haastoi bloggaajat kertomaan parhaista kierrätyslöydöistä ja aarreaitoista, joista löytöjä voi tehdä.

”Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat!”

Muutama vuosi sitten kiertelin kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia paljon nykyistä ahkerammin. Ehkä silloin tarve huonekaluille oli suurempi kuin nykyään kun kaikki tarvittavat kalusteet ja enemmänkin on jo olemassa. Siispä syytä kirpputoreilla pyörimiseen ei juuri ole, tosin kyllähän kauniille kierrätystuolille aina tilaa löytyy! Kurkataan kuitenkin muutama paras kierrätyslöytöni, joita olen vuosien varrella tehnyt. Ehkä näitä tulee hiukan enemmän kuin haasteessa pyydettiin, mutta eiköhän ohjeistuksesta poikkeaminen ole sallittua!

Kirppislöydöt

Toistaiseksi ne parhaat kierrätysaarteet on löytynyt täältä meidän talosta ja pihamökistä edellisen omistajan jäljiltä, aivan ilmaiseksi! Pieni rottinkipöytä taitaa olla näistä aarteista ihanin, mutta vanha lundian hylly, jonka maalasin mustanharmaaksi ja alun perin maalauspenkkinä toiminut puupenkki on myös kivoja aarteita talosta!

Ehkä kaikista parhain kierrätyslöytö meidän kodissa on kuitenkin tyttöjen käytössä pitkään ollut kerrossänky, joka on ostettu Torista. En ole raskinut myydä sänkyä pois, sillä se tulee toimimaan kivasti pihamökissä vieraspetinä parille alamittaiselle sitten kun saamme mökin siihen kuntoon, että siellä voi yöpyä kesäisin, ja onhan toinen osa kerrossängystä nyt kuopuksen käytössä.

Kierrätyskeskuksissa on usein hyvät valikoimat kierrätettyjä huonekaluja ja sieltä onkin tullut joskus ostettua useampiakin pinnatuoleja. Myös maailman suloisin vaaleanpunainen yöpöytä on kierrätyskeskuksen löytö.

Nettikirppistely on tehokasta, siinä kun pääsee katselemaan laajaa tarjontaa kotoa käsin. Torista on kerrossängyn lisäksi hankittu myös aiemmin olohuoneessa ollut sohvapöytä, sohvapöydän virkaa toimittanut teollisuusarkku ja 60-luvun senkki. Moni kierrätyskaluste, joka nyt ei ole käytössä on kannettu mökkiin odottamaan sitä aikaa kun sinne tarvitaan kalusteita! Olen myös itse myynyt paljon käytöstä poistuneita huonekaluja ja kodinkoneita Torin välityksellä.

Kirppislöydöt

Alueen 2nd hand -paikkoja:

  • Saran puoti – Toritie 3, Kirkkonummi. Puodissa on myynnissä pääasiassa vaatteita, astioita, muita tekstiilejä ja kodin pienesineitä. Olen bongannut täältä muutaman kivan kynttilänjalan, ruukun ja vaasin.
  • Kierrätyskeskus, Suomenoja – Rusthollarinkatu 1, Espoo. Suomenojan kierrätyskeskus on Espoon kierrätyskeskuksista pienempi ja sieltä löytyy usein kivoja astioita, kynttilänjalkoja, vaaseja ja ruukkuja, kaikenlaista pientä, mutta joskus myös huonekaluja.
  • Kierrätyskeskus, Nihtisilta – Kutojantie 3, Espoo. Nihtisillan kierrätyskeskuksessa on paljon huonekaluja ja toisinaan sieltä voi bongata aarteita.
  • Tori.fi. Sijainnista riippumatta suosittelen kaikille Toria.

Kaisa haasteen aluille panijana koostaa näistä osallistujien parhaista kirppispaikoista kattavan listan ja jaan sen teille aivan tuota pikaa, sillä haaste päättyi jo eilen!

//Millaisia kierrätyslöytöjä sinä olet tehnyt kotiisi? Onko sinulla vinkata joku huippupaikka Pääkaupunkiseudulta tai Länsi-Uudeltamaalta?

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.