Paras kesä ikinä

Ehkä se on ollut ihmeellinen lämpö ja aurinko yhdistettynä oman yrityksen mahdollistamiin vapaisiin aikatauluihin, jotka on saanut tämän kesän tuntumaan parhaalta kesältä ikinä. Vaikka en pitänyt oikeaa lomaa kuin satunnaisia päiviä, ei töiden mukana kulkeminen haitannut kesästä nauttimista lainkaan. Joku taika tässä kesässä on ollut mukana! Paras kesä ikinä taisi alkaa minun ja Neelan Lontoon reissusta toukokuun alussa, sillä silloin starttasi kunnon kesä ja lämpö. Jos helteitä jatkui elokuun puoleen väliin ja tästäkin eteenpäin on luvattu lämmintä, ollaan siinä tilanteessa, että enpä muista moista kesää ennen kokeneeni!

Vaikka kaikki jutut tänä kesänä ei olekaan olleet kivoja, sillä elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, jota ei toivoisi, en laita näitä juttuja kesän piikkiin, ne kun olisi voinut sattua koska vaan. Niitä parhaita juttuja on vaikea laittaa järjestykseen, mutta tässä muutamia ihania kesämuistoja.

Valoisat kesäyöt ja öinen soutelu merellä Raahessa on yksi tämän kesän parhaita muistoja. Kun olen pidempään pois meren läheltä, unohdan aina kuinka tärkeä maisema meri minulle on. Sitten kun meri on läsnä, mieleen muistuu että tämä on se sielunmaisema, jonka kauneudesta nauttiessa on helppoa unohtaa kaikki muu.

Suurella sukulaisporukalla vietetty piknik täydellisen kauniilla, rauhallisella hiekkarannalla jäi ainakin meidän perheellä mieleen pitkäksi aikaa ja uskon että monella muullakin retkellä mukana olleella! Kuluneena kesänä tuli uitua enemmän kuin aikuisiällä koskaan ennen. Kirkkonummella tutustuttiin uuteen uimarantaan Tampajajärvellä, jossa vesi oli lämpimämpää ja kirkkaampaa kuin missään koko kesänä.

Kuva: Samuli Pentti

Ystäväporukalla vietettiin festariviikonloppu, jonka ikuistui täydellisesti tunnelmasta kertovaksi iloiseksi ja kukalliseksi kuvamuistoksi. Kuva: Samuli Pentti / Tikkurila Festivaali

Kesällä vietettiin lukuisia ihania kesäjuhlia. Esikoisen rippijuhlat, kummitytöt 1-vuotissynttärit, vanhimman kummipoikani häät… Upeita kesäjuhlia, sillä kaikki juhlat saatiin juhlia täydellisessä kesäsäässä!

Yksi parhaista asioista oli elokuussa vietetty Helsinki -päivä ja monet muutkin retket kaksin kuopuksen kanssa. On ihan tosi tärkeää ottaa aikaa välillä kaksistaan yhden lapsista kanssa ja tehdä just sellaisia juttuja, jotka kenellekin on mieleen. Kun kaksi vanhempaa ottaa etäisyyttä teini-iässä vanhempiin, on sitäkin suurempi ilo, että kuopus haluaa kaikkein mieluiten viettää aikaa yhdessä äidin kanssa.

Alkukesästä siirsin kotikonttorin useamman kerran pihalle, mutta kun kesä eteni ja lämpö nousi, ei töiden teosta ulkona tullut mitään kuin korkeintaan myöhään illalla. Aika monena päivänä työt hoituikin kahdessa pätkässä, aamulla ja illalla, silloin kun lämpöä oli alle 30 astetta ja työskentely siedettävämpää.

Kesälomalta lapsuuden maisemiin eli Raaheen vielä yksi kuva. Ihana Langin kauppahuone vanhassa Raahessa on tutustumisen arvoinen kohde. Vanhan rakennuskokonaisuuden pelastaminen on ollu todella hieno ja arvostettava kulttuurihistoriallinen teko, jota olen ilolla seurannut kauempaa  ja käynyt paikanpäällä Raahessa vieraillessani ihailemassa.

Kesä alkaa olla auttamatta ohitse, mutta se ei ihme kyllä harmita yhtään. Näin loistavan kesän jälkeen syksyä odottaa jo innolla. Miten minusta tuntuu, että syksystäkin on tulossa upea! //Toivottavasti sinunkin kesäsi on ollut ihana!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.