Päivä yrittäjän matkassa

Kaupallinen yhteistyö / Epson

Tervetuloa mukaan seuraamaan päivää sisustus- ja somealan yrittäjän matkassa. Tämä on myös vastaus postaustoiveeseen, sillä tällaista päivä yrittäjän matkassa -postausta on toivottu useampaankin otteeseen sen jälkeen kun siirryin päätoimiseksi yrittäjäksi.

Aamu alkaa harvoin niin harmonisesti kuin toivoisin, sillä edessä on kahden yläkoululaisen herätys ja hoputus aamutoimiin. Otan lungisti enkä hiilly, vaikka herääminen on varsinkin viikon ensimmäisenä koulupäivänä melkoisen hidasta. Keitän itselleni aamukahvin ja pukeudun. Mies ehtii ruokkia lemmikit ja käy koiran kanssa ulkona, joten minulla on enemmän aikaa omille aamutoimille. Lasten hoputtamisen välissä hoidan aamun ihonhoitorutiinit ja teen nopean arkimeikin. Kun koululaiset on kadonnut ovesta yksi kerrallaan, talossa vallitsee rauha ja kasailen laukkuun tarvittavat tavarat päivän ensimmäistä tapaamista varten. Syön rauhassa aamiaisen samalla kun käyn läpi sähköpostit ja muut akuutit asiat ja alan tehdä lähtöä.

Päivä yrittäjän matkassa

Suuntaan aamusta vanhan sisällöntuotantoasiakkaan luo tapaamiseen. Palaverissa käydään läpi syksyn markkinointia ja sisällöntuotantotarpeita, ideoidaan uusia juttuja ja pääsen osallistumaan yrityksen kehityspuoleenkin. Kokouksen jälkeen suuntaan lounaalle, eli haen salaattibaarista syötävää ja tulen kotiin syömään. Koitan yleensä jättää laitteet pois ruokailuhetkistä vaikka syön yksin, mutta joskus on kiva nollata aivoja vaikka jonkun tv-sarjan parissa. Tällä kertaa etsin puhelimella pinterestistä inspiraatiokuvia projektia varten.

Kotona kuvaan muutamia tuotteita toisen asiakkaan sisältöpakettia varten. Kuvien stailaus ja sommittelu on ihanaa, mutta aina ei ideat lennä heti. Lopulta keksin toimivan idean ja saan otettua muutamia erilaisia kuvia. Käsittelen yhden kuvan valmiiksi, mutta loppujen kuvien läpikäynti saa jäädä odottamaan huomista. Tulostan kuvista yhden itselleni talteen uudella tulostimellani, jonka sain Epsonilta yhteistyön myötä käyttööni.

EPSON ET-7700

Koska Epson EcoTank ET-7700 tulostin on näppärän kokoinen ja se toimii langattomasti niin tietokoneelta kuin mobiililaitteeltakin, olen voinut sijoittaa tulostimen olohuoneen kaappiin, jossa on muitakin medialaitteita.  Näin tulostin on lähellä ja helposti saatavilla käyttövalmiina koko ajan. Kun tulostin on kaapissa ja kaappi on auki, mahtuu tulostin toimimaan hyvin. Epson iPrint -sovelluksen avulla puhelimelta on helppo tulostaa suoraan kuvia, joten aina ei tarvitse mennä edes tietokoneelle kun tarvitsee pikaisesti tulostaa jotain.

Tulostin on mustepatruunaton eli tulostimen säiliöt täytetään musteella, jolloin kuivat mustekasetit ei muodostu ongelmaksi, vaikka tulostin olisi pidempään käyttämättä. Ilman mustepatruunoita käytettävä tulostin on käyttökustannuksiltaan varsin edullinen, sillä yhdellä täytöllä voi tulostaa jopa 3400 10-kuvaa. Helppouden lisäksi parasta laitteessa on tulostusjäljen laatu, joka korostuu erityisesti tietysti valokuvien kohdalla.

Päivä yrittäjän matkassa

Lapset alkaa tulla koulusta, esikoinen tällä kertaa ensimmäisenä. Huikataan moikat kaikkien saapujien kanssa ja muistutan välipalasta ja läksyistä, niin kuin joka ainoa päivä. Työrauha ei enää ole täydellinen, mutta saan jatkaa rauhassa hommia. Avaan koneen uudestaan ja päivitän sisältökalenteria asiakkaalle. Toinen asiakas tarvitsee graafista materiaalia digimarkkinointiin ja aloitan samalla kertaa somematskut ja aineiston mainosnäytölle. Käyn kalenteriani läpi viikon osalta (kyllä, minulla on yhä paperikalenteri käytössä, sillä rakastan käsin kirjoittamista) ja piristän kalenteria tulostamalla yhden kuvan sivujen väliin suoraan puhelimelta.

Päivä yrittäjän matkassa

Toisena päivän asiakaskäyntinä minulla on sisustussuunnitteluprojektin aloitustapaaminen, jota varten tulostin materiaaleja mukaan. Nyt aletaan suunnitella kauniiseen kotiin uutta keittiötä. Ihanaa aloittaa keittiösuunnittelua, kun keittiö on kunnolla käytössä ja toiminnallisuus on todella tärkeässä roolissa! Samalla kertaa tehdään toki tyylikäs kokonaisuus, joka sopii talon ilmeeseen paremmin kuin nykyinen keittiö.

Päivä yrittäjän matkassa

Kotona on asiakaskäynnillä ollessani valmistunut iltaruoka. Ihana päästä valmiiseen pöytään! Otan vielä esille koulutehtävät, sillä keskiviikkona on vuorossa syksyn ensimmäinen lähiopetuspäivä ja aamupäivän teemana on sisällöt ja viestintä. Vaikka suutarin lapsilla ei usein ole kenkiä, olen kuitenkin luonut yritykselleni jo aiemminkin sisältöstrategian, mutta viilaan sitä hiukan koulutehtävän muodossa ja tulostan mukaan.

Päivä yrittäjän matkassa

Illalla tsekkaan vielä päivän aikaansaannokset ja päivitän asiakkaiden somekanavia. Teen listan aamua varten huomisen kolmesta tehtävästä asiasta. Useampaa hommaa on aivan turha listata, sillä todennäköisesti kaikkea ei ehdi saamaan valmiiksi, ja vähemmän taas on liian vähän. Seuraavana päivänä ei ole työmenoja lainkaan; onneksi, sillä keskiviikon ja torstain olen menossa aamusta iltaan saakka. Senpä vuoksi tiistaita ei tarvitse kovin paljon valmistella, suunnitella aikatauluja, ruokailuja tai asua. Laukkuakaan ei tarvitse pakata. Tärkeintä on, että koti on siinä kunnossa, että työt on mukava aloittaa inspiroivassa ympäristössä! Tämä työpäivä oli hiukan keskimääräistä liikkuvampi, sillä on päiviä jolloin en työn vuoksi poistu kotikonttorista lainkaan tai minulla on vain yksi asiakaskäynti. Työpäivä oli myös varsin tehokas ja aika pitkäkin, mutta viikko on mukava aloittaa reippaalla rutistuksella. Päivät minulla on keskenään usein hyvin erilaisia ja kahta samanlaista päivää ei ole.

Olen pitkin päivää kirjoittanut tätä postausta ja käyn illalla vielä ottamani kuvat läpi ja liitän ne tekstiin. Kohta painan julkaise -nappia ja jaan postauksen vielä facebookissa ja laitan kuvan instaan. Sen jälkeen en koske mihinkään laitteeseen kuin herätyksen verran, suuntaan suihkuun, iltatoimille ja nukkumaan. Sellainen päivä tänään! Kiva jos viihdyit mukanani.

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.