Pääsiäisbrunssi

Pääsiäiskattaus

Pääsiäinen alkaa pikkuhiljaa lähestyä ja taitaa olla aika suunnitella pyhille tekemistä, syömistä ja tarjottavaakin, sillä me saamme luultavasti vieraita pääsiäisen ajaksi. Mukavaa kyllä päästä kokkaamaan pitkästä aikaa omaa perhettä isommalle porukalle! Suunnittelin jo, että joku aamu voitaisiin ottaa oikein hitaamman kaavan mukaan ja kattaa keväinen pääsiäisbrunssi, jonka voimin jaksaisi vaikka ulkoilla tai retkeillä pidemmän aikaa, erityisesti jos pyhille sattuisi tällaisia yhtä aurinkoisia, iloisia ja lämpimiä päiviä, mitä nyt on saatu.

Yhteistyössä Bellapuodin kanssa aloin suunnitella pääsiäisajan kattauksia ja jumiuduin nyt kokonaan ajatukseen tuosta keväisestä, raikkaasta pääsiäisbrunssista. Miellän itse pääsiäiseen vahvasti kuuluvaksi pastelliset värit kirkkaan keltaisen vaihtoehtona, sillä ei se räikeä keltainen mitenkään tunnu istuvan meille ja minun makumieltymyksiin. Luulen, että hempeät pastellivärit pääsiäisenä juontaa niistä pienistä pastellisista suklaamunista, joita meillä on joka vuosi. Tiedättekös ne suklaatäytteiset munat, jotka näyttää pienille linnunmunille!? Niinpä poimin valkoisen, mustan ja harmaan kaveriksi muutaman pastellisen jutun keventämään kokonaisuutta, kuten hempeät servetit ja keraamiset muffinivuoat, joihin voisi paistaa suolaiset aamiaismuffinit.

Astioissa olen aina koittanut pitää hillitympää linjaa. Hillityt värit toimii kaiken kanssa ja niitä voi aina piristää, jos kyllästyttää! Kählerin Omaggio vaasi näyttäisi takuulla ihanalta pajun oksia täynnä. Mustat karahvi ja pikkukaadin ovat paitsi tyylikkäät, myös käytännölliset, sillä ne on valmistettu mustaksi värjätystä terrakotasta, joka pitää niissä olevan nesteen viileänä pitkään. Jottei kokonaisuus olisi liian moderni, sitä voisi pehmentää marokkohenkisellä tarjottimella. ja kauniilla keramisilla mukeilla, jota Bellapuodissa myy Lene Bjerre. Nyt kun olen jättänyt sen kahvin juonnin kokonaan pois, brunssille keittäisin itselleni pannun täyteen rooibosteetä. Bloomingvillen kannu on aika herttainen bambukahvoineen. Erilaisiin kulhoihin voisi pilkkoa hedelmiä ja vihanneksia valmiiksi paloiksi ja ehkä tehdään kannu täyteen jotain raikasta smoothietakin.

Ja jälkiruuaksi, niiden kaikkien erilaisten suklaamunien lisäksi voisi maistella Johan Bülowin pääsiäislakritsia, nimittäin toistaiseksi kaikki merkin lakritsit on ollut ihan huippuhyviä. Ihastuin niihin Tanskassa käydessäni ja onneksi niitä myydään nykyään meillä Suomessakin.

Ja mitä tulee pääsiäisaskarteluihin, nehän on toki jokavuotinen perinne lasten kanssa ainakin. Virpomisvitsojen koristelua on tiedossa ainakin tyttöjen kanssa vielä ja löysin pari kivaa juttua Bellapuodista niitä varten, nimittäin näitä kukkasia ainakin olisi kiva kiinnitellä pajunkissojen lomaan!

Joko pääsiäinen on ajatuksissa? Suunnitelmia ja ideoita mielessä?

ps. Kurkkaa vielä 5 diy -ideaa pääsiäiseen!

Ehkä haluat lukea myös nämä

Kommentoi kirjautuneena Facebookiin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.